Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
silinmiştir
-
Arkadaşlar ısrarla silmeme rağmen neden tartışmayı uzatmakta ısrar ediyorsunuz
geceye bir söz bırakıp başlığı amacına uygun hale getiriyorum tekrar;
Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, mahvolur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk
-
Arkadaşlar mudahil olmayayım istiyorum kaç dakikadır ama ısrarla sürdürüyorsunuz. Lütfen bir fikir beyan etmek isteyen üslubuna daha dikkat etsin buna mukabil diğer dostlar da sükunetini korusun. İkili tartışmaya gerek yok, hele bu başlıkta bu şekilde münakaşa etmeye gerçekten gerek yok.
İlla tartışma arayan varsa özel mesajlaşmamız var malumunuz, oradan sürdürebilir. Ama lütfen bu başlıkta sürdürmeyin.
Herkes istediğini paylaşmakta, buna karşılık birileri de bir şey söylemekte özgürdür. Ancak bunu alaycı bir dil ile değil, belli bir usûl içerisinde dile getirmek bu tartışmaları önleyecektir.
Hepinize iyi forumlar. -
Feiza ferağte fensab,
Ve ila rabbike ferğab..
O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul! -
Her şeyin yokluğunu çekmeli insan;
yokluk varlıktan daha görkemli ve daha anlamlıdır.
Cemil Meriç -
@otuzyılsavaşı Bu kadar ders çalışana kadar zaman makinasını bulmaya uğraşsaydık keşke.
"Ekonomiyi aldı cambridge'i geçti
Halka rağmen halk için bindiği dalı kesti
Sattı sattı verdi biçim
Kalmadı memlekette ,ne iplik ne sicimKuş konarken konmaz oldu
Halkın cebi dolmaz oldu
Yollu yoldu, yoldaş öldü
Sönmezden denen ateş söndü"°1929 Kara Perşebeye ithafen ~ John maynard Keynes°
-
" Menfaat sandalye gibidir , ayağının altına alırsan yükselirsin , başının üstüne alırsan ezilirsin "
Cenap Şahabettin
-
Bazen dakikalar mutluluk getirmesi beklenen yüzyıllardır.
Honore de Balzac (Vadideki Zambak)
-
Bazen kapanmakta olan bir kapıya o kadar uzun süre bakakalırız ki açık olanı çok geç görürüz.
Alexander Graham Bell
-
...
"Günah,
Ağza girende değil,
Ağızdan çıkandadır."Paulo Coelho
-
Mutsuzluğunun farkında olmayan, kendini mutlu sanan insanları gördükçe ürperiyorum."
Fernando Pessoa
-
@otuzyılsavaşı bu tür ilaçlar bana çok farklı gelliyor. Düşünsene hocam ruh var ama hormonal denge bu ruhu etkiliyor. Ruha var ama bedenden ayrı değil. Bir ilaç alıp vücuttaki denge sağlanıyor ama ruh var. Demek ki dengesizlik uyumsuzluk var bir yerde ama bir yerde birileri bir takım ilaçlar üretiyor. Bunların yan etkileri ayrı bir liste. Bu ilaçları kullanınca bir süre sonra baska bir şey çıkıyor. Bir uyumsuzluk başka bir uyumsuzlukla giderilmeye çalışılıyor. Ruh var ama hâlâ ama bedenle bir takım uyumsuzluklar içinde. Neyse neyse gece gece çok şey yapmayım. Ama acayip bir şey bu.
-
-
- Bazıları tanıyarak aşık olur bazıları tanımadan. bende tanımadan aşık oluyorum İpek. Çünkü tanıdıkça aşık olamıyorum. İnsanların kusurlarını görüyorum.
Bu durum sizde de oluyor mu?
-
@paretowilfredo önemli olan insan olmak
-
@tardukağan İşin edebiyat kısmı güzel. Böyle afilli cümleler falan. Bunu yazan kişi İpek ile kısa süre takılmanın yolunu yapıyor bence :)) Hocam insanların kusursuz olmalarını hiç istemem şahsen. Hatta sevdiğim insanların kusurları olması beni rahatlatır. Kendim kusursuz değilim ki karşımdakinden bekleyim.
-
@onuktekin, içinde söyledi: Geceye bir söz bir şiir bırak
@tardukağan İşin edebiyat kısmı güzel. Böyle afilli cümleler falan. Bunu yazan kişi İpek ile kısa süre takılmanın yolunu yapıyor bence :)) Hocam insanların kusursuz olmalarını hiç istemem şahsen. Hatta sevdiğim insanların kusurları olması beni rahatlatır. Kendim kusursuz değilim ki karşımdakinden bekleyim.
Tabii ki kimse kusursuz değil hocam. Ancak benim kusurdan kastım: Onun olumsuz yönlerini görmek .. Dediğinize katılıyorum, kimsenin kusursuz olduğuna inanmıyorum. Ancak kusur oranlarında farklılıklar var .. Bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim.
-
...
"Fındık kadar yer kaplamayan insanları göklere yükseltmek, canavar ruhlu zalimleri resmi şölenlerde tanrılar katına yüceltmek büyük bir budalalıktır."
Erasmus
-
“Bu devir, sıradan insanın en parlak zamanı; duygusuzluğun, bilgisizliğin, tembelliğin, yeteneksizliğin, hazıra konmak isteyen bir kuşağın devridir. Kimse bir şeyin üzerinde durup düşünmüyor. Kendisine bir ülkü edinen çok az. Umutlu birisi çıkıp iki ağaç dikse herkes gülüyor: “Yahu bu ağaç büyüyünceye kadar yaşayacak mısın sen..?” Öte yanda iyilik isteyenler, insanlığın bin yıl sonraki geleceğini kendilerine dert ediniyorlar.
İnsanları birbirine bağlayan ülkü tümden yitti, kayıplara karıştı. Herkes, yarın sabah çekip gidecekleri bir handaymış gibi yaşıyor. Herkes kendini düşünüyor, kendisi kapabileceği kadar kapsın, geride kalanlar isterse açlıktan, soğuktan ölsün, vız geliyor..”
Dostoyevski – Budala
-
Yapmayın abiler kandırmayın insanları.... Beton Şaban