Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Amansız bi özlem sarar yüreğimi
Iyi ki geçtin dünyamızdan .. -
-
-
Ya İlahi bir aşk ver bana kandeliğim bilmeyeyim
Yavı kılayım ben beni isteyüben bulmayayımŞöyle hayran eyle beni bilmeyeyim dünden günü
İsteyeyim daim seni ayruk nakşa kalmayayımMansurlayın dara beni ayan göster anda seni
Kurban kılayım bu canı aşka münkir olmayayımAşktır bu derdin dermanı aşk yoluna kodum canı
Yunus Emre aydur bunu bir dem aşksız olmayayım -
Dokunmuyorsa kalem o mazlum kitabeye
Ayışığı düşer mi kanlı bir harabeye
Sensiz çöl, ıssızlığın kahrıyla zehirlendi
Yalnız bulutlar değil vahalarda kirlendi
Mahşeri bir serabın ardından yürüyorum
Gözlerini kaybeden bir kervan görüyorum
Okunmayan silik izler kalıyor
Kaktüs hala toprağı uykuda yakalıyorNurullah Genç
-
bakacaksın, benzemiyor
gelen günler geçenlere
dalacaksın .. -
-
Her gün yeniden...
"Türkiye, evlatlarına kendisinden başka bir şeyle meşgul olmak imkanını vermiyor."
Ahmet Hamdi Tanpınar.
-
-
-
-Kendi dilinden anlayanlardan, kendi dilini konuşanlardan uzak düşen kimse, yüzlerce dil, yüzlerce nağme bilse, yine dilsiz olur, susar.
-Rûhen yükselmemiş, ham kalmış kişi, yetişkin olgun kişinin halinden anlamaz. Öyle ise sözü kısa kesmek gerektir, vesselam.
Mesnevî, Mevlana.
-
Gecenin hükmü güneş doğana kadardır ve her gecenin sabahı olmuştur.
-
Ne düşünüyorsan osun .
-
@karar ne güzel düşünceyi eyleme gecirebiliyorsunuz demek ki:)
-
Siz kelebekler oynarken,
biz sinekleri kovalıyoruz. -
Onlar yeryüzünün sürgünleridir. Kapatamiyoruz onları içinde bulunduğumuz ne ahirlara ne de şatolara. Tutamiyoruz iplerini elimizde geçmişte de tutamadik iste o zaman da günahlarimizi onların boynuna yıktık. Seytanlarimizi bile onların boynuzlariyla temsillendirdik. Çünkü bilinmiyorlar, kodlarını cozemiyoruz. Korkuyoruz her an boynuzuyla doymak bilmeyen midemizi deser diye. Mezbahaya bile cobanina duyduğu güvenle ilerleyen koyun olmadılar. onlar için cizdigimiz guvenli istikametlerin kokusmus sularında değil yeryüzünün daha kirletilmemis sularında yaşamın kaynağında var olabiliyorlar. Sürekli yenilenerek, yeniden kesfederek yeni yeni sıçrayıslarla. Doğa İçinde vahşet barındırmaz. Ancak intikamini alir.
Medeni görünümlü vahsiler yeryüzünü yagmaladikca günah kecilerimiz artmaya devam edecek.
-
Ne kalacak geriye savrulmuş günlerimizden
Bizden diyorum
Geriye ne kalacak? -
@elisa ben temel atıyorum.En zor olanı
-
@karar temeliniz sağlam ola o vakit
-
Hayatta, uysal ve kafa dengi bir dosttan başka hiçbir şeyi kıskanmadım. Yarasından taze kan sızan gönül ehline, dostlarının yüzünü görmek merhem gibidir.
Sadi Şirazi.
...
https://youtu.be/lTzxqfTOStw
...
https://youtu.be/nSNnCHTcy5Q