FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
-
@tarziktisat django demişken 3.10 yuma trenide iyidir
-
''Adım Türk! Bir İngiliz için komik bir isim. Biliyorum. Bir uçak kazasında ailem aynı uçaktaymış. Böyle tanışmışlar. Kazadan sonra bana uçağın ismini vermişler. Adını uçak kazasından alan kaç kişi var?''
Bu da efsanevi filmin snatch'in efsanevi soundtrack'ı:
https://www.youtube.com/watch?v=BJL8GjLCGxU -
Az önce bir efsanenin haberini girdim ve hemen buraya yazmak istedim. Benim karakterimin gelişmesinde ailem kadar etkili olan Yüzüklerin Efendisi'ne dair güzel bir haber aldık bugün. Beren ve Lúthien'in hikayesi basıma hazırlanıyormuş. Linki buraya bırakıyorum.
http://tercihiniyap.net/yuzuklerin-efendisi-hayranlarina-guzel-haber/
Ak sakallı dedemizin öğüdünü paylaşarak da iyi geceler diliyorum efendim,
"Yaşayan pek çok kişi ölümü hak eder. Ölülerden bazıları da yaşamı. Yaşamı onlara verebilir misin? Ölüm hakkında karar vermekte aceleci olma. En bilgeler bile her sonucu bilemez"
-
http://www.imdb.com/title/tt3170832/
Room (2015) - (8,2)
-
Bence motivasyon için bu forumdaki herkesin Will Smith'in başrolünü üstlendiği Umudunu Kaybetme filmini izlemesi lazım.
-
Harbiden çok güzel filmdi. Ama en çok iş görüşmesi sahnesinden etkilenmiştim.
+Sen ne yapardın Chris? Eğer bir adam iş görüşmesine gömleksiz gelse ve ben onu işe alsam. Sen ne derdin?
-Herhalde pantolonu çok iyiydi derdim. -
Efsanelerin pek adı geçmiyor ama ben bir kaç tanesine yer vermek istiyorum:
KİLL BİLL
SON SAMURAY
GLADYATÖR
PRESTİJHer seferinde izleyesin gelir
-
Çok etkisinde kaldığım ve benzerini pek bulamayacağınız az bilinen ve orijinal senaryoya sahip olan filmlerden oluşan listem. Predestination'ı izledikten sonra ders çalışma performansınız etkilenebilir. O nedenle sakin kafayla izlemek lazım. Kalanları rahat zamanlarınızda izleyebilirsiniz.
Das Experiment (2001 yapımı olan-orijinali ve efsanevi olanı bu, 2014 yapımı Hollywood remake'i ise The Experiment çakması ona bakmayın sakın) - sürpriz son sevenler için... Yan etkileri: "The Beach Boys - Wouldn't It Be Nice" şarkısını dinlerken hiçbir zaman eskisi gibi hissetmeyeceksiniz
Die Welle - Faşizmin en küçük bir kıvılcımda nelere yol açacağını gösteren efsanevi bir film. Bu da sürpriz sonlu.
Celda 211 - Harika bir İspanyol yapımı orijinal senaryolu ve sürpriz sonlu hapishane temalı bir film. Hapishane temalı film sevmeyenler bile hayran kalacak. Yan etkileri: Filmi izledikten sonra sürekli sürekli "puta madre Malamadre" deme isteği...
Predestination - 90 dakikalık bu film anlatılmaz, izlenir. Yan etkileri: Filmin kısalığına rağmen anlamak için harcanacak süre 2 saati geçebilir ve her seferinde "olur mu öyle şey, yok artık" denilir.
Wall-E - Bozuk olan moralinize iyi gelen sıcacık Oscar'lı bir animasyon filmi.
Relatos salvajes - Oscar almış güzel Arjantin müzikleriyle bezenmiş kısa kısa öykülerden oluşan birbirinden bağımsız kısa filmlerden oluşan ve ortak teması "nefret ve intikam" olan bir şölen. Yan etkileri: Şu müziği araba kullanırken dinlemeyi şiddetle istemek: https://www.youtube.com/watch?v=7IIV2SIPnXw
Her - Aşk ile ilgili bilimkurgu-teknoloji-felsefe soslu orijinal bir film... Duygusal bir erkek ile dişi yapay zekanın aşkı...
-
En çok etkilendigim film "12 kızgın adam"dı. Çok eski bir film olmasına rağmen anlatmak istediğini mükemmel bir biçimde anlatıyor Konusu ise İngiltere'de bir mahkeme jürisi önünde yargılanan bir kişi hakkında olusan suçlu budur önyargısından ve bu önyargı dan nasıl sıyrılınabileceginden oluşuyor.
-
12 kızgın adam gerçek bir başyapıt hakikaten. İlk izlediğim anı anımsıyorum. Şu repliği aklıma kazınmıştı.
Olayı nereye çekerseniz çekin, önyargı gerçeği hep saklar.
-
http://m.imdb.com/title/tt5168192/
I, Daniel Blake filmini filmekimi kapsamında izlemiştim, 2016 Altın Palmiyeli, tavsiye ederim -
@Phoenix aynen ya ben her mülakata gitmeden önce o sahneyi izliyorum.
-
''Mutlu olmak her şeyin yolunda olması demek değildir.mutlu olmak görmezden gelme konusunda ustalaşmak demektir.'' akıl oyunları filminden bir replik geldi aklıma.
-
@Liyakat Ne harika bir filmdi ama..
-
@Phoenix aynen hocam film bitince tadı damağında kalıyor insanın.russell crowe'un mükemmel oyunculuğunun da hakkını vermek lazım.
-
GÜZEL BİR FİLM ÖNERİSİ
Neredeyse 1 yıldır sürekli karşıma çıkan bir film vardı. Fakat izlememek için özel bir çaba sarf etmiştim. Fakat dün izledikten sonra bu saçma ısrarım için pişman oldum.
RUSH / ZAFERE HÜCUM
Avusturyalı F1 yarışcısı Niki Lauda ve İngiliz rakibi James Hunt arasındaki muhteşem rekabeti ve buna bağlı olarak gelişen dostluğu konu alan bir film. Üstelik Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor. Film ise 2013 yapımı.
A Beautiful Mind/ Akıl Oyunları filminin Oscar ödüllü yönetmeni Ron Howard'ın yönettiği filmin başrollerini Daniel Brühl ve Chris Hemsworth paylaşıyor.Daniel Brühl ismi yabancı gelebilir fakat onu tanıdığınıza eminim. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı, Soysuzlar Çetesi, Bourne ve Elveda Lenin gibi muazzam filmler de çok başarılı performans göstermiş bir oyuncu.
Chris Hemsworth ise tek bir film söyleyeceğim. THOR!
-
@Þór Hocam seçimleriniz hakikaten inanılmaz. Die Welle ülkemizde pek bilinmiyor fakat ders niteliği taşıyan bir yapım. Her zaten favorilerimden. Bir tek Predestination filmini beğenmedim. Konusu harika ( "evrende hiçbir olay neden-sonuç ilişkisini bozacak ve kendi oluşumunu engelleyecek biçmde gelişemez" ) fakat kurgu, makyaj yani sunum daha kaliteli olmalıydı.
-
çok klasik olacak ama cesur yürek filmini de unutmamak lazım.özellikle şu basit ama anlamlı repliği:''herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz.''
-
@Liyakat Hocam siz klasik yapımları seviyorsunuz anlaşılan
-
''hayatlarımızı alabilirler.ama özgürlüğümüzü asla elimizden alamazlar.'' cesur yürek-1995