FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
-
mel gibsonun vatansever filmi gerçekten güzeldir.
-
http://www.imdb.com/title/tt0078841/?ref_=nv_sr_1
Being There (1979) - (8,0)
-
şununla başlayalım
https://www.youtube.com/watch?v=Il6-lZYDpqY
Aslına bakılırsa deliler gibi sgk mülakatına çalışmam lazım ama bir türlü odaklanamıyorum. işten geldim. sıkıntıdan Ali Ece'nin radyo programına takıldım. yetmedi black mirror'un yeni bölümünü indirdim. baktım altyazıları henüz gelmemiş bari forumda bir şeyler yazayım dedim...
Bir film düşünün ki 10 kere izledikten sonra bile aynı tadı verebilsin. Aynı heyecanı yaşayın ve aynı duygularuı hissedin... İnsanın böyle filmlere ihtiyacı vardır. Başrolünün kendisi olduğu filmler... Filmin adı 'Uzak' tabii ki Nuri bilge Ceylan 'ın Uzak filmi. 2002 yapımı bir film ceylan'ın ilk uzun metraj filmi. başrol oyuncularından biri mehmet emin toprak filmin cannes da ödül aldığını göremeden vefat etti. Bu da filmin etkisini ben de biraz daha artırıyor. ekranda onu her görüşümde birazcık gözlerim doluyor. sanki hala yaşıyor gibi hissediyorum.
NBC sinemasını sıkıcı, hareketsiz, konularını yavan bulanlar olacaktır. bana göre saçma eleştirilerdir orası ayrı ama saygı duyarım. Kimse böyle şeyler izlemek zorunda değil. Ama bir gerçek var. o gerçek o kameranın içinde saklı. ne olursa olsun hayatı yakalamak... bakın hayata ayna tutmak vs gibi şeyler değil. NBC de film her zaman gerçekliktir. kamera arkalarını izlerseniz tamamen gerçeği aradığını görürsünüz.
Herneyse filme geleyim,
Film de, köyde iş bulamayan Yusuf iş aramak için İstanbul'a gelir. köyden bir akrabası olan Mahmut'un yanında kalır. film, hem Mahmut'un bu süreçte Yusufla yaşadıklarını hem de Yusuf'un iş arama sürecini anlatır. Büyük bir İstanbul resmi çizilirken böylesine tuhaf iki insanın aynı evde yaşama macerası ve iç dünyaları anlatılır.
Ben kendimi hep Muzaffer Özdemir'e yani Yusuf'a yakın hissetmişimdir. Hatta bazen keşke filmde ben oynasam diyorum. Düşünsenize Cannes da büyük ödülü kazanmış bir oyuncu bu. ve şunu söylüyor: Çok da iyi oynamadım aslında, ödülü neden verdiler anlamadım. Bu cevabı verebilecek adam bir elin parmaklarını geçmez. Türkiyede değil dünyada geçmez.
Son olaraki, Nuri bilge bir dehadır. Türk sinemasının gurur abidesidir. Tabiki teknik ve kurgu anlamında en iyi filmi Uzak değil. Kış uykusu ya da Bir zamanlar Anadolu'da da harika filmlerdir. Ama UZAK benim gibi memleketinden uzakta iş bulmak için onun bunun yanında kalmış gibilere çok yakın bir filmdir.
-
Alman sinemasını pek severim, Die Welle'nin paylaşıldığını görünce ben de sizle hem çok başarılı hem de eğlenceli bulduğum bir filmi paylaşmak istedim: Goodbye Lenin! Lenin ile hiç alakası yok aslında, Doğu Almanya'nın yıkılmasından sonra kısa sürede yaşanan toplumsal değişiklikleri bir anne-oğlun gözünden izleme imkanı sunuyor.
-
@vanim Gerçekten çok iyi bir filmdi. Güzel seçim hocam.
-
Demir çeneli melekler, ABD'de kadınların oy hakkı kazanmak için verdikleri mücadeleyi anlatıyor
-
@aliveli bunu not aldım hocam, izleyeceğim.
-
http://www.imdb.com/title/tt1961675/?ref_=fn_al_tt_1
Yeraltı (2012) -(Zeki Demirkubuz)
“Acı en üst sınırına ulaştığında alçakçasına zayıflamaya, yerini daha önce hiç tatmadığım cinsten başka bir duyguya bırakmaya başladı. Kendini olağanca şiddetiyle hissettiren, diş ağrısına benzeyen zevkli bir duygu. Birden başıma gelen bütün felaketlerin nedeninin bu olduğunu anladım. Artık değişemeyeceğimi, bunu kendimin de istemediğini, başka bir adam olamayacağımı söylüyordum.”
-
@Phoenix galiba öyle hocam. ama tabi bazen arada derede kalmış pek bilinmeyen mükemmel filmler oluyor.onları sizin kadar bilemiyorum:)
-
@vanim bence de çok güzel bir film ama ben eğlence ile değil hüzünle izledim
-
Politik Sinema ile ilgilenen arkadaşlara birkaç film tavsiyesinde bulunayım.
-
Hunger - ( Sert bir filmdir )
-
Sonbahar (Türk filmi,yönetmen Özcan Alper)
-
La Faute à Fidel!
-
Viva Zapata ( Çok iyi filmdir,kaçırmayın)
-
Modern Times (Chaplin'in Fordist üretim sürecini ve kapitalizmi eleştirdiği bir filmdir)
-
Duvar (Yılmaz Güney'in filmidir)
-
Yol (Başrolde Tarık Akan var)
-
Blood Diamond
-
Hotel Rwanda
-
Bridge Of Spies ( Tom Hanks başrolde)
-
-
@escobar_p çoğunluğu izlediniz mi hocam
-
@hgrotius izlemedim,sen söyleyince baktım şimdi filmin içeriğine.İzlenecek filmler listeme ekledim
-
http://www.imdb.com/title/tt0898367/?ref_=nv_sr_1
The Road (2009) - (7,3)
-
"Lucy" filmini şiddetle öneririm. Sağlam kafa açıyor.
-
@toguzata Scarlett Johansson için izlemiştim. Fakat sonra utandım bunu yaptığım için. Çünkü film gerçekten çok güzeldi.
-
@otuzyılsavaşı Viggo Mortensen nam-ı değer ARAGORN başrolünde oynuyor. 2008-2012 süreci ''dünyanın sonu geliyor'' modasının sinemada zirve olduğu bir süreçti. Bu film ise tüm klişelerden uzak bir şekilde işlenmiş. İzlemek gerçekten keyifliydi.
-
Godless_Phoenix?
-
@hayatım-sınav Hayır hocam dizi-film çevirmenliği yapmıyorum
-
Pazar günlerine özel kültür ve sanat eki çıkarmaya karar verdik. Ne düşünüyorsunuz? Şikayetleriniz,önerileriniz için lütfen bizimle iletişime geçin. İyi pazarlar efendim