2016 Aralık GUY Sınavı
-
@usain007 kardeşim en doğru şeyi yaparsın.inan bana boş durarak geçirdim diye kendine kızmak istemiyorsan en doğru şey şuan askerlik. Zaten orda da izin veriliyor sınava mülakata gitmene. Bölük komutanı da halden anlarsa ders çalışmak istersen ona göre bi yere koyar seni.gitmezsen pişman olursun. Böyle boş beklemenin anlamı yok. Aradan çıkardım ben okadar mutluyum ki her zaman 'Iyiki gitmişim' diyorum
-
Allah askina boyle sacmalikmi olur ya o kadar iibfli var avukat alimi yapiliyor bir sinava kpss kurum mulakat derken 3 4 sene gidiyor madem alim yapmiyorsunuz nie kpss yaptiniz o zaman bussuru para verdik o sinavlara duyum konusuna gelince sirf ilan yaptik die zaten ilan gelecek bunun ne zaman yapilacagi onemli !!!!
-
Bu ileti silindi! -
@usain007 2016 Aralık GUY Sınavı içinde söyledi:
@oguzidane hocam benim fikrim de bu yönde ama o psikolojiyle ders çalışılacağını pek düşünemiyorum.en iyisi gitmek aslinda bu yol daha da uzayacak gibi yine de kararsizim bi emeğim var ortada delirecem en sonunda
Şu cümleyi bugünlerde kurmayan yoktur heralde ''Deliricem Sonunda'' Allah sonumuzu hayretsin hepimizin ortak cümlesi bu
-
@usain007 kardeşim ders çalışamama varsa zaten bi hava değişikliği olmadan eski günlerdeki gibi çalışamazsın. bak subaylar sınava çalışacam dediğin anda sana her kapıyı açıyo. gidersin koğuşçu, silahlık nöbetçisi gibi akşama kadar oturan yerlere verir seni. istediğin kadar ders de çalışırsın askerliğini de yemiş olursun. iki gün sonra bu boş günlerini arayacaksın. evlilik iş borçlar ev kirası kredi aile filan falan derken hepsini bırakıp askere gidersen işte o zaman koyar sana. şimdi git bundan daha boş geçen zamanın olmacayak !
-
@oguzidane o nasıl askerlikmiş öyle ben de ders çalışıcam dedim iyi o zaman seni kantine verelim dedi 7-21 arası 5 bin askeri doyuracağım diye uğraşmaktan bırak ders çalışmayı kitabı nereye koyduğumu bile unuttum.İnsanlara bu tarz fikirler verirken dikkatli olmak lazım şahsen çok kritik kararlar olduğunu düşüyorum.
-
@guyan-gelmiş hocam eğer ki kpss'den iyi bi puan almış olup kurum sınavın açıklansaydı ne yapar ne eder komutanla konuşup başka yere geçerdin. ders çalışmayı gerçekten isteyen kendisini uygun bi yere getirtir.
hem şimdi bozsa şubatta gidecek sanırım, boşa geçeceği ayların telafisi yok. -
@oguzidane söyleminize katılmıyorum her komutan aynı anlayışa sahip olmuyor kaldı ki şimdi tecili bozdursa şubatta askere gidecek hem (tahminim ocak şubat ayı içerisinde guy sınavı açılacak) hem de kpss sınavı yapıldığı esnada askerde olacak.Bence aşırı riskli.Ama yine de kendi bilir tabi ki gitmesi veya gitmemesi için kişisel bir çok sebebi olabilir.
-
@guyan-gelmiş zor karar doğru söylüyosun. iki türlü de risk almış olacak. ben kesinlikle giderdim
-
Bu ileti silindi! -
@oguzidane benim şahsi görüşüm eğer okuduğunuz okulda aldığınız eğitimin kpss'de yeterli düzeyde katkı sağlamayacağınızı düşünüyorsanız ilk askere gidip ondan sonra kpss serüvenine atılmanız ya da aldığınız eğitime güveniyor verimli bir üniversite hayatı geçirdiğinizi düşünüyorsanız kpss ve atanma işlemi gerçekleştikten sonra askere gitmeniz.Son ihtimal kurum sınavını geçtiğinizi öğrendiğiniz andan itibaren gidin bozdurun tecili güvenlik soruşturması bitene kadar zaten gelirsiniz:) ve ya 1-1.5 ay maaş kaybınız olur.Ama bence yapılacak en büyük hata kpss çalışma esnasında o süreçte askere gitmektir çünkü kimi askerliği antalya kemerde jandarmada yata yata yapar kimi kiliste sınırda piyade er olarak yapar bunun garantisi yok.
-
Kendi kendimize psikolojik baskı yapan bir biz miyiz ya
-
@urfa63__ şuan bir iş sahibi olmayan ve bu sınav yüzünden hayallerini erteleyen herkes bunu yapar mesele bunu en az hasarla atlatıp sınavı beklemektense sınav açılsa hangi derslerden tökezlerim diye sorgulayıp onlar tespit edip çalışmak.
-
3 yıldır hayatı hep ertelemekle geçti.Bu yolun başında olanlar asla kendilerini sınava odaklamasinlar.İs ara deneyim istiyorlar, sonrada diyolar ki sen nie 3yil bekledin.Herkes yargılıyor sizi.
He cok sansliysaniz ilk yıl yerleşebilirsiniz.
Ben bir şeylerin aradan çıkartılmasından yanayım. -
bende kendi tecrübemi paylaşıyım. askerde kpssye hazırlanırım rahat olurum diye ümitlenmiştim. Ancak kısa dönem olarak Kayseri hava indirmeye yani komando birliğine verdiler. ders falan hak getire.o sene kpss yalan oldu
-
Bu ileti silindi! -
askeriyede ne dersi sıracılık olan yere düşerseniz üst tertipler size ders çalıştırmaz kendi devreniz gelmediği sürece gazionada tv bile izleyemezsiniz yaptığım için biliyorum. bende muhasebe çalışırım demiştim kitabı depodan bile çıkartamadım.. komutan zaten kıldı. onlar sadece kendi işleri görülsün diye uğraşıyorlar. mesela denetim olur o zaman bırakın ders çalışmayı dinlenmeye zamanınız olmaz.
-
Duyum yok mu arkadaşlar yeni bi duyum
-
Yapılandırma da bitti artık hiç almazlar
-
Mevcut bir guy twitter hesabından Guy gelecek diye tweet atmış. Ne derece doğrudur bilinmez