2016 Aralık GUY Sınavı
-
Eğer yanlış göremediysem düz memurluk için her alımda deli gibi kadro açan maliye bu alımda resmen bir tane bile yok çok şaşırdım açıkcası
-
Hocam 657 kalksin diye icinizi dokmussunuz fakat bu isin onunla ilgisi yokki ozel sektoru denetlemiyorlarcdesteklemiyorlar belli duzenlemeler olsa da uygulanmıyor bunu memurlari da magdur ederek kontrol altina alamayiz yanlis dusunuyosunuz
-
Boşverin 657 yi 2051 kadro geldi p3 ü iyi olanlar ins atanır burdan maliye bakanına sesleniyorum tasarruf yapmaya devam et lütfen
-
Maliyenin 2016/2 atamasında personel almaması guy'a ağırlık verecek ona mı işaret yoksa ben memur bile almadım guy hayatta almam mı demek ???
-
@guyan-gelmiş inşallah ilk söylediğiniz olur hocam :
-
Maliyenin personele ihtiyacı yokmuş demek
-
o guyu alacak aga , merkezi atama mülakatsız olduğu için az kadro açılıyor
-
bütün kadrolara mülakat geldi kardeşim hemşireler bile mülakata girecek
-
kürşat gardaşım senin acilen psikoloğa görünmen lazım
-
@Kürşad-Atilla hocam sizin olayınız ne? ya kusura bakmayın bi şey demiyim diyorum ama kaç iletidir yok memurlara söyle yok böyle gidin özelde calışın yukselin bu kadar laf atıyosanız da calışmayın guy a falan.. napalım yani yatıyolarsa hepimiz keyfimizden girmeye çalışmıyoruz biz burda elimize bişey geçmicek bişey var mı duyyum falan diye giriyorum kaç seferdir destan gibi yazılar.. Allah aşkına ya git arkadaşınla dertleş bu konuları ya da git yetkili makamlarla görüs burayı da meşgel etme lütfen bircok kişi vaktini harcıyo su yazıları okumak için bi ümitle
-
@guyan-gelmiş 2016 Aralık GUY Sınavı içinde söyledi:
alm
kardesım 2016/2 kadrolar acıklandı mı.? bn ulasamıyorum klavuza.. -
@Kürşad-Atilla ya kusura bakmayın da burası acıları yarıstırcak yer degil hocam ya.. yok su yok bu.. bence de susun artık yani sizin gibi çok insan var burda yeni eski oldugum da farketmez ayrıca hepimiz magduruz bende 82yle bekliyorum kpss den beri ama herkesin derdi kendine göre
-
@Kürşad-Atilla arkadasım bak benimle bu laflarla yarısamazsn birincisi.. sevdiğim insanlardan kanser olan da oldu merak etme.. ha bu arada parasını yicek babm da yok maalesef kaybettik buraya gelip kimseye böyle konusamazsın sevdiğin hasta yanında görüyosun dokunuyosun simdi gelip burda insanlara böyle konusmaktan vazgec dessen kimlerden ne detler cıkar daha da bişey demiyorum..
-
@Kürşad-Atilla acıların yasanılacagı yeri bilmem hocam ama burası degil o cok acık
-
@Kürşad-Atilla Şöyle bir başlık var: http://forum.tercihiniyap.net/topic/181/i̇i̇bf-sbf-liler-için-şikayet-sitem-öfke-talep-istek-beklenti-ve-bi̇rli̇k-başlığı/57 Eğer buraya yazarsanız herkesin kendi cehenneminde kavrulduğu bir ortamda en azından bu kadar tepki çekmezsiniz diye düşünüyorum.
-
Ben hep pozitif bakıyordum alımlara ama bugün açıklanan kadroyla şahsen umudum kalmadı guy a yarın kaymakamlık sınavından sonra iş aramaya çıkacam
-
@Kürşad-Atilla Her kurumda çalışarak yükselemiyorsun,maaşın da artmıyor.Bu konuda örnek vereceklerin ancak "kurumsal firmalar"dır. İlk girişte değil,10 yıllık çalışan olup 1.600 TL alan var bu memlekette.Herkes üniversite mezunu da değil KPSS ile giren.Lise mezunu da var,önlisans mezunu da. Banka'da çalışırken herhalde elime çok farklı meslek gruplarından binlerce bordro gelmiştir.Kimin kaç para aldığını ve ne şartlarda çalıştığını gayet iyi gözlemledim.
Özel sektör,kölelik işidir.ABD ve Almanya'daki devletin ağırlığı Türkiye Ekonomisi'nden fazladır. İstersen internet üzerinden yabancı kaynaklara ulaşıp,bu söylediğimi araştırabilirsin.Klasik liberal ezberdir bu.Türkiye'de devletin ağırlığı filan yoktur.Elinde hangi kurum kaldı ki ağırlığı olacak?
Fransa'da Disneyland'ı bile devlet işletmektedir. Türkiye'de özel sektörün istihdam yaratabilme kapasitesi de bu ülkelerden çok ama çok geridedir. Hükümet ile değil anlayış ile alakası var bunun. 80'lerden beri aynı kafa yönetiyor bu ülkeyi.Özel sektörde de aynı kurum altında çatısı altında çalışanlardan kimi daha fazla kaytarır kimi daha çok çalışır.Bu bir kıstas değildir.
Dünyada "özel sektör ağırlığı" ile büyüyüp gelişen hangi ülke var? Madem bir şeyden bahsediyorsun,bunun örneğini ver. Tek bir ülke var...ABD değil o da,ABD bile bebek sanayi uygulaması ile yıllarca devletçilik uyguladı ayan beyan.Güney Kore'dir o ülke.Bunun nedeni de ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı kendini ispat edebilmesi için Güney Kore'ye yaptığı yardımlar neticesindedir.50-90 yılları arasında ABD bütün fason üretimini bu ülkeye kaydırmıştır.
Bunlar eski klasik sol söylemler mi? Bugün bir üniversitesinin kütüphanesine git sadece o beğenmedğin KİT'lerle ilgili al 1 kitap oku. 1 tane kitap yazılmış mı acaba,KİT'lerin özelleştirilmesi haklıdır diye.Bütün profesörler sosyalist olduğundan mı karşı çıkmışlar bu kurumların tasfiye edilmesine.Maalesef çok bilgisizce konuşuyorsun.Devlet isterse çorap fabrikası da açar.Devlet'in varlık sebebi halkın ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Zarar eden hiçbir KİT satılmadı,direk kapatıldı çünkü alan olmadı.Özel sektör kar mantığıyla çalışır,zarar eden şirketi zaten satın almaz.Devletin karlı şirketlerini 3 liraya alıp,1 sene sonra 10 liraya sattılar.
Lütfen şu klasik liberal kafayı bir kenara kaldırın. Zamanında da Özal tren komünist işidir diyordu. Millet şimdi arkasından küfür ediyor. Rakamlara bakın. KİT'leri açın tek tek inceleyin. Dünyanın en fazla büyüyen ekonomisi olan ÇİN serbest piyasa sistemini uygulayarak mı büyüdü? Yoksa katı devletçilik uygulayıp ekonomisi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olunca "pazar ekonomisine" mi döndü? (Çin'de hala kontrollü uygulanır)
657; bu ülkedeki torpilsiz İşçi çocuğu Ahmet'in, babası memur Ayşe'nin,köyde yaşayan yetimin "bu ülkede adil olarak tutunabileceği" tek daldır.
-
@escobar_p burası yeri değil haklısın ama seninle uzun uzun konuşurum.. bilmiyorsun falan yanlş adam diyorsun.. ben ik ve maliyet muh tuttum o konulara girmicem kimin ne maaş aldığını ben tuttum zaten neyse konu o değil.. çin hakkında dediklern tamamen fiyasko..çin komunist sistemi bırakmasa yeni markalar oluşur muydu ki ucuz işcilğin başkenti olan yerde son dönemde markaların oluşması devletçilikle olmaz...abd devletçi dersen buna herkes güler.. devletin tabi ki katkısı olacak sermaye yoksa o kurar ama sonra yine devreder ya gel kur der sermaye benden der ama devlet çorap fabrikası kurmaz..kuramaz..bunu savunmak gülünç olur...sen diyorsun ülkemizde siyasi faktrler çok etkin diye devletin bir fabrikası olsa oy ve gelecek kaygısı ile liyakatr sahibi olmayan kişileri işe alır balonlar oluşur ekonmide ..ben daha bu konuda yazmıcam çünkü tamamen farklı düşünyrm..yazdğm yerden yazdklrmı da göremyrm kavyeden mi forumdan mı anlamadım çok yazıldkça görlmyr...devlet çorap fabrikası işletirse küba olur..küba zaten dünya ekonmisi..süper devlet..bu konuda saaaatlerce konşrz çünkü benim özel ilgim bu konular zaten....teşekkrler
-
Memurlara döndü bura
-
@kürşaddd Hocam bence sen söylediklerini bir kez daha oku ve sonra bu konularda aç biraz kitap oku. Çin Ekonomisini hiç inceledin mi? Söylediklerini hangi bilgiye dayanarak söylüyorsun.Çin hangi yeni markalarla piyasaya hakim oldu? Çin ekonomisinin kalkınması ayrı şeydir büyümesi ayrı şey. Çin yeni marka üreterek dünyanın liderliğine soyunmadı. Şimdi sana Çin'in bütün tarihini anlatmak istemiyorum burada ama inan,istersen birgün karşılıklı gelelim,tek tek anlatayım sana Mao dönemini,Deng dönemini... Kulaktan dolma bilgilerle konuşuyorsun maalesef.
Aslında senin devletçilik dediğin de devlet kapitalizmidir ama bunu sanki sosyalist bir düşünceymiş gibi algılıyorsun en büyük yanlışın da burada.Devletçilik iki yöne de açılan bir kapıdır:Hem sosyalizme hem kapitalizme.Nasıl uygulanacağına bağlı olarak değişir.
Devlet eğer çorap fabrikası kurup onu halkına 1 TL'ye satıyorsa ve fabrikasında 10.000 işçi çalıştırıyorsa ve çalışanlarına iyi maaş ve yan haklar veriyorsa,kurar. Senin anlayışına göre devlet fabrikayı kurar,sonra onu özel sektöre satar.Özel sektördeki firma sahibi ağalar (teknik terimle kapitalistler) karını arttırır,işçilerini sömürür,onları asgari ücrete mahkum eder,5000 kişiyi işten çıkarır ve ekonomi büyür.Gerçekten de ekonomi böyle büyüyor.O sermaye sahibi daha fazla kar ediyor ve devletin başka bir varlığını satın alarak zenginleşiyor.Yanına da asgari ücretle çalışan ücretli yeni köleler alıyor.
ABD şu anda devletçi demedim,yazdıklarımı tekrar oku istersen.Ekonomisini dünya ölçeğine getirirken bu sistemi uyguladı dedim. Siz Fransa'da yaşasanız herhalde eylem yapıp Disneyland'ı özelleştirin dersiniz.Devlet eğlence kurumu mu işletir değil mi? Devlet halkın yararınaysa herşeyi işletir.Gerekirse berber dükkanını bile millileştirir.
Küba'yı da hiç bildiğini sanmıyorum.Tam 140 ülke bugün Küba'ya ambargo uyguluyor ve o ülke ayakta. Bugün 140 ülke Türkiye'ye 40 yıl boyunca ambargo uygulasa ne hükümet kalır ne devlet. Küba'nın sokaklarında hiç dolaştın mı bilmiyorum ama bugün senin ülkeden yaşayanlardan daha mutlu insanlar yaşıyor o ülkede.Herkesin yüzü gülüyor,gelecek kaygıları yok.Belki insanlar Porsche ile gezemiyor ama devlet her vatandaşına ücretsiz ev veriyor, ücretsiz yemek veriyor,ücretsiz sağlık ve ücretsiz eğitim sağlıyor.
O çok beğendiğin ABD'de ise halkın %9'u evsiz.Şaka değil,evsiz. Sokakta yatıyor. Bazı mahallelerine girilemiyor. Dünya'nın en fazla cinayet işlenen ülkelerinden biri. 70 yaşındaki bir adam bile 25 yaşındaki bir genç ile rekabete zorlanıyor.Sistemleri bu kadar acımasız ve insanlık dışı...
Hayatta tek sloganım var; Önce İnsan. İnsan'ı yaşat ki devletin yaşasın. Şirketlere ve sermayeye köle olmak için hayata gelmiyoruz.