2016 Aralık GUY Sınavı
-
@ezgipire cuma günü olarak gözüküyor.
-
@hukuksever belirlenen bir tag var mı?
-
Gençler sosyal medyada yazdık vekil beyle görüştük dosya ilettik herseyi yaptık yarın görüşme var bu saat ten sonra yapabileceğimiz tek şey dua etmek. dua edin yarın ki bütçe görüşmesinde iibf ye kadro çıksın
-
@AbuZiTTin duaya sunuda ekleyelim.cikan kadroların kullanılması diye:(
-
vekil hangi partiden hocam ? iktidar mı muhalefet mi ?
-
Siz arkadaslarınız içinde dua edin başkasın için olan dua kabul olurmuş. İktidar partisi kardeşim
-
Allah hayırlısını nasip etsin yarın ola hayrola.
-
Ya kusura bakma kardeşim ama ben bu işi hiç anlamadım. Ya ben çok salağım, ya bazılarımız çok zeki böyle bişey olamaz ya!!! Biz senle daha dün twit attık vekil beye. Bunu da konuştuk. Hatta ve hatta gruplara girelim tek tek yazalım dedim bu böyle ayrı gayrı 20- 30 twitle olmaz dedim. Sen beni tanımazsın ben seni tanımam, yine de destek oldum elimden geldiğince dün. Ama yarın yapılacak twit organizasyonuna belli bir mesaj verir gibi "artık çok geç görüşmeler oluyor zaten Dua etmekten başka bir çaremiz yok" demeni çok manidar buldum. Sanki yarın komisyonda konuşulunca ertesi gün ilan mı gelecek?? Merak etme kardeşim hem biz hem ailelerimiz dua ediyoruz, her zaman ülkemiz için de bizim için de hayırlısı neyse o olsun diyoruz zaten, ama unutma ki mücadele etmeden sadece dua ile olmuyor. ARKADAŞLAR SİZE DE BİR İKİ ŞEY ANLATAYIM. Bugün burda bir ileti gördüm cuma günü twitterda organizasyon var diye. Sonra bir kaç grupta daha gördüm, arkadaşlar yorumlara falan yazmış. Eee iyiymiş, duyuruluyo, demek ki katılım olacak dedim kendi kendime. Sonra bende bir kaç yerde duyurayım bu organizasyonu dedim. Bir kaç grubun yöneticisine mesaj attım bu organizasyondan haberiniz var mı diye? Çok nadir olarak bazıları döndü, çoğu ise mesajımı görüp umursamadı. Bi tanesi bana organizasyonun Tuğrul koçer tarafından yapıldığını ve kendilerinin katılmayacağını söyledi. Ben kararınıza saygı duyarım dedim. Ama Allah aşkına peygamber aşkına söyleyin biz böyle mi birlik olacaz arkadaşlar? Bu mu birlik olmak? Bakın arkadaşlar ben Tuğrul Koçeri tanımam, ben Kadir Koçu tanımam, ben iibf mücadele platformu yöneticilerini tanımam, ben memurların trollerini tanımam, tercihini yapıda tanımam, (hocam hiçbirşekilde sizinle alakası yok sizi de tenzih ediyorum ama söylemezsem Tercihini Yapın adamı diyecekler) @paretowilfredo yu tanımam. Ama safça birşey olduğunda bir destek olduğunda elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Yeri geliyor twit atılıyor atıyorum, yeri geliyor isteklerinizi yazın deniyor yazıyorum. Çok bişey değil belki ama elimden gelen bu oluyor. Biz bazılarının kitabı çıktı diye reklam edilen facedeki sayfalara kitap reklamı için üye olmadık. Biz bazılarının facedeki, malumlardaki dersane reklamlarına konu olmak için gecelerce ders çalışmadık. Varlığımızın sebebi bazıları adından söz ettirsin diye değil!!!! Lütfen arkadaşlar lütfen ama lütfen bunu yapmayın. Şurda safça twitler atan bir sürü insan var. Bu insanları kullanmayın. Arkadaşlar siz de bu insanlara karşı duyarlı olun, sorgulayın lütfen. Sen twit etkinliği yapiosun da diğerleri niye bilmiyo yada diğerleri siz niye bu adama destek vermiyosunuz demeyi öğrenmeliyiz. Veya bu sayfa kendi kitap reklamlarını, kendi dershane reklamlarını paylaşma yerin midir diye en azından soralım. Ben bunları bir günde öğrenebildim. Ama gördüm ki bu konular hiçbir yerde, hiçbir şekilde konuşulmuyor. Kimse bunları sorgulamamış. Arkadaşım sen niye bu gruba destek vermiyosun denmemiş. Lütfen arkadaşlar sorgulayalım. Onlar olamıyo ama en azından BİZ BİRLİK OLALIM, DESTEK OLALIM BİRBİRİMİZE. Ben şimdi şu yazdıklarımla bunu düzeltebilir veya gözlerinizi açabilir miyim??? TABİİ Kİ HAYIR. Ama en azından içimi döktüm, şimdi de gönül rahatlığıyla sigaramı yakabilirim.
-
Kardeşim o sigarayı birlikte yakalım mı? Yaşın kaç bilmiyorum, kimsin necisin nerelisin bilmiyorum . Amacın sesini duyurmak farkındayım, amacın bir şeyler değişsin diye mücadele etmek ama birlik olmayı bırak birlik olunduysa bölmeye çalışan bir toplum inşa ettiler, ettik. Keşke bir sihirli değneğim olsa da insanlara dokunup uyandırabilsem ama yok. Keşke diye başlayan onlarca cümle kurabilirim ama bu da hoşuma gitmiyor. Tek söylemek istediğim dünyanın bu gidişatına dur demek lazım ama hangi güçle, hangi silahla. Farklı başlıklarda ya da burada dile getiriyorum bazen Tercihini Yap olarak gönlümüzden geçen o kadar çok şey var ki ama bizimde gücümüzün sınırları var. Hiç bir siyasi bağlantıyla uğraşmak istemeden sadece insanlara doğru bildiğimizi anlatalım diye uğraştığımız işlerde, işin içine girdikçe gördüğümüz tablonun ne kadar vahim ve yardıma muhtaç olduğunu görüyoruz. Bunlar tüm tercihini yaptan bağımsız bireysel düşüncelerim. Bugün için seninle birlikte sigara içmekten ve sıkıntını paylaşmaktan fazlasını yapamıyorum. Gün gelir devran döner, keser döner sap döner gün gelir hesap döner. İçini ferah tutmaya çalış.
-
@ibnihaldun sistemin nasıl işlediğini bilmiyorsun herhalde geçen vekile twit attık 3000 guy için bitti kadro verilince hemen maliye alıma çıkmıyor şuan stratejik planda yanlış hatırlamıyorsam 1200 1750 arası bi kadro hakkı var onu maliye kullanmadı daha cuma tugrul kocer etkinlik yapalım guy ilanı gelsin diyor. Sana göre her etkinlikten sonra bi ilan gelmeli herkes katılmalı kimse gelmiyor napalım gelmeyenleri teker teker tutup dövelim mi iibf mücadeledeki arkadaslar tagı satın alıp gündeme koyduktan sonra twit atın diyor millet geliyor gündemde gördükleri için ver bana 150 200 tl bende tagı gündeme yerlestireyim
-
Yani ben twit atın dediğimde bize bütçeden daha çok kadro verilsin diye atın dedim tugrul kocer verilen kadronun kullanılması için twit atın diyor
-
@Agor eyvallah kardeşim çok sağol eksik olma. Belki o sigarayı ankarada sınavdan sonra karşılıklı oturup çay içerken yakarız @AbuZiTTin bak kardeşim sistemin nasıl işlediğini gayet iyi biliyorum. Twit atılınca hemen ilan gelmeyeceğini de gayet iyi biliyorum. İnsanlara zorla birşey yaptırılmayacağını, zorlamayla bişeyler elde edilmeyeceğini de biliyorum. Bütçeleme sürecini de emin ol senden iyi biliyorum. Ama senin bilmediğin bişey var bu şekilde birlik olunmaz. "Yani ben twit atın dediğimde bize bütçeden daha çok kadro verilsin diye atın dedim tugrul kocer verilen kadronun kullanılması için twit atın diyor" şu cümlelerinle aslında bana gayet net cevaplar veriyorsun. Benim anlatmaya çalıştığımla, senin olduğun şey o kadar farklı ki. Siz niye sen-bensiniz de BİZ DEĞİLSİNİZ? Sen kimsin tuğrul koçer kim? Senin yaptığın organizasyona tuğrul koçer neden katılmıyor? Onun yaptığı organizasyona sen niye katılmıyorsun? Sonuçta bu mücadele tüm iibflilerin mücadelesi değil mi? Biz bu gemide birlikte değil miyiz? Bu gemi batarsa birlikte batmayacak mıyız?? Bu soruların cevaplarını gayet iyi biliyorum ben. Ya biz demeyi öğrenin yada insanları salak yerine koymayın rica ediyorum. Ha şunu da belirteyim 500 kişilik ilan gelse bile ben o sınava gireceğim. Ama benim derdim 500 kişilik ilan gelsinde ben kurtulayım değil. Benim derdim 1500-2000 kişilik ilan gelsin de 10000inci 15000inci sırada olup da yatıp kalkıp bu ilanı bekleyen arkadaşımda girsin, o da emek verdi, o da sınava girebilsin en azından sınavın havasını teneffüs edebilsin. İsterse gelmesin seneye o puanı daha da yukarı çekerek daha iyi puanlarla beklerim. @AbuZiTTin bak kardeşim sana kesinlikle saygı duyarım ama senle benim yollarımız çok farklı yollar. Şu saatten sonra da benim için bu konu kapanmıştır. Burda verdiğim rahatsızlıktan dolayı da bütün tercihini yap ailesinden özür dilerim.
-
Kardeşim ben hepsine katılıyorum tugrulda katılıyor diğer yöneticiler de katılıyor. Herseyi çok iyi biliyorsan ben napim. Yollarımız ayrı diyorsun da geçen benle beraber twit atın bir twit le yollarımız mı birleşti gelme istersen iibf toplanmıyor ben mi toplanmayın diyorum
-
Mart sonu başbakan referandum yapılacak diye bahsetti. Şimdi bu durumda sınavı ertelerse şaşmayın. Zaten bahane arıyorlardı açmamak adına. Olumlu bir şey olmuyor hiç
-
Arkadaşlar her söylemde dile getiriyoruz 450 bin iibfli diye ama nerde bu arkadaşlar hic bi tweet etkinliğinde su sayının onda birini yakalayamadik. Bnce herseyden önce birlik olmalıyız. Bu etkinlikler tek bir ağızdan toplanmalı yada her etkinlikte herkes kayıtsız şartsız katılmalı. Girip iki bisey yazıp çıkmak zormu. İnşallah bugun çağrıya kulak verilirde saglam bi etkinlik olur.
-
Referandum yapılacaksa ilan gelir diye düşünüyorum. Çünkü her seçim öncesi popülizm pik yapar. Tabi buda benim düşüncem belkide olmaz:)
-
Arkadaslar maliye bakanliginin butcesi bugun gorusulecekti dimi
-
@kozexpo Referandum tarih oldu
Ülkede dövizin kısa hızla yükseldiği (sabit kur döneminde adı devalüsyon) dönemlerde iktidardaki parti hiçbir zaman istediği sonucu alamamıştır.
Bakınız 1946 devalüasyonu,1958 devalüasyonu,1970 devalüasyonu,1977-1980 arası 4 devalüasyon ve her hafta yeni bir hükümetin kurulması,94 devalüasyonu ve en son 2001 devalüasyonu...
-
görüşülüyor şuan @masal
-
@ Gazi Üniversitesi İktisat alanı Doç. Dr. Erol Bulut hocamızdan alıntıdır:
Introduction to FX-1: Türkiye'de şu anda esnek kur sistemi uygulanıyor. Esnek kur sisteminde TL yabancı paraya karşı değer kaybeder (depreciation) 3,30'dan doların 3,40'a gelmesi örneğin. Ya da değer kazanır (appreciation) doların 3,30'dan 3,20'lere gelmesi gibi. Bu kur sisteminde devalüasyon olmaz hele piyasa devalüasyonu lafları tamamen uydurma. Bu kur sistemimde kur arttı ya da azaldı deriz. Devalüasyon sabit kur sisteminde hükümet ya da merkez bankasının kararıyla kurun bir sabit değerden (1 dolar: 3 TL) bir sabit değere (örneğin 1 dolar : 3,50 TL'ye) ayarlanmasıdır. Bu 3,50 TL bu sefer sabit kalmaya devam eder. 1 dolar: 3 TL'den 2,80 TL'ye gelirse ona da revalüasyon denir...