Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Arkadaşlar mülakatta kpss sürecinde çalıştığımız hukuktaki sürelerden veya atıyorum muhasebede hesap grubu gibi nokta bilgiler gelebilir mi ya da adını az duydugumuz teorik şeyler mi sorulur tecrübeli arkadaşlar bilgilendirebilir mi
-
sgkyı kazanan arkadaslarım adına sevınıyorum ama arkadaş grubumdan bır ben kaldım arkadaslar bunun da ezikliğini derinden hissediyorum
-
@halilhy vmy de gelir tablosu hesaplarını saydırmışlardı adiler
-
Yahu daha neyi bekliyor bu adamlar. Mulakat tarihini gectim sistemi bile guncellememsler hala mulakata hak kazandi kismi bos !
-
@De_lorean niye adiler dedin hocam sonuç olumsuz mu
-
@Mimar olumsuz olmasa bu mülakat grubunda ne işim olurdu sence
-
@De_lorean hersey beklenir mi diyosunuz
-
Guy olarak görev yapan bir arkadaş henüz bir bilgi yok ancak mülakatlar Eylül ayında olabilir dedi. Artık yaz tatilini kaçırmak istemeyen komisyon görevlileri mi vardır sebebi bilinmez... Zaten bu hafta bile açıklasalar Ağustostan önce olmayacak.
-
Peki mülakatların ne zaman olacağı ne zaman belli olur ? (İnception) Bu konuda bilgisi olan var mı ?
-
@mehmedoglu mülakat tarihinden yaklaşık 40 gün önce oluyor.
-
@krueger teşekkürler daha baya vaktimiz var demek ki
-
Merhaba arkadaşlar Adem Kılıçın Usta mülakat kitabını alan varmı sanırım en güncel olan kitap o.Tüyo ve Ömer Dönmezin kitapları 2016 basımı siz hangisini önerirsiniz kitap alan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
-
@Kocaseyit kardeşim bende Adem Kılıç'ın son kitabı var yeni sipariş ettim kitap gayet güzel anayasa bölümü güncel ve son şekliyle ticaret hukukunda bazı eksiklikler var iktisat maliye muhasebede genel anlamda iyi olduğunu düşünüyorum son kısımdaki spesifik sorular kısmıda hoş olmuş ama 3-4 sayfa kadar daha uzun olabilirmiş. Ömer Dönmez'in kitabına gelince kitaptaki anlatımlar alfabetik sıraya göre ayarlanmış kafana takılan bir kavram oldu mu bulman kolaylaşıyor. Anayasa haricinde geri kalan yerlerde bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.
-
@Kocaseyit çok aşırı bir değişiklik yok. tüyo yeterli olur. en kapsamlı olan tüyo.
-
Tüyo daha iyi diğer sınavlardada faydalı olur
-
Dostlar danışmak istediğim bir husus var.Malumunuz Eylül ayı içerisinde kaymakamlık sınavı olacağına dair şiddetli duyumlar mevcut.Ben de bir yandan kaymakamlığa çalışmak,bir yandan da guy mülakatına hazırlanmak istiyorum.Bu düşüncede olan başka arkadaşlar da var mıdır? İkisi birden yürür mü,çevremde danışdığım arkadaşlarım bölümüm itibariyle(Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi) faydalı olabileceğini söyledir.Nitekim mülakatlara giren arkadaşların söylediklerine göre bölümünüze göre daha yoğun sorular gelebiliyormuş.Ben Kamu Yönetimi mezunu olduğum için anayasa ve idareye bir tık daha önem verildiğine dair tecrübelerini paylaştılar ve kaymakamlığa hazırlanmamın faydalı olabileceğini söylediler.Geçen sene sınava girmediğime çok pişman olmuştum ve 2017 yılında açılacak sınava elimden geldiğince hazırlanıp girmeyi düşünüyordum;fakat guy'da da mülakat olunca ikilemde kaldım.Bu düşünce de olan üstadlarımla bir istişare amaçlı buraya da bir yazayım dedim.Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
-
@sofuoglu mülakata ders olarak hazırlanmanın en büyük sıkıntısı bana sorarsan motivasyonsuzluk.yazılı sınava hazırlandığn gbi bir plan program dahilinde gidemiyorsun maalesef.kafanda her ne kadar çalışma planı yapsan da masaya oturduğn zaman gerek yüzlerce konu içnden 3-4 soru sorulacak olması(ki dilin kemiği yok her şey soru olarak gelebilir) gerekse referans vs. gibi sebeplerden dolayı ciddiyetle hazırlanmak zorlaşıyor.O yzden kaymakamlık , il göç ,mhuy gib sınavlara hazırlanmaya başlamanın guy mülakatına hazırlığı cddi şeklde kolaylaştıracağını dşünüyorm.Her ne kadar kaymakamlık konuları hukuk ağırlklı olsa da yazılı sınava hazrlanırken oturtacağın ders çalışma temposuna kaymakamlık harici mülakat konularını dahil etmen çok daha verimli olacaktır.Özellkle yaz aylarında ders çalışablmek içn ekstra bir motivasyonun şart olduğunu düşünüyorm.
-
@sdt-uysl teşekkür ederim hocam değerli görüş ve önerilerin için.Ben de aynı fikirdeyim kpss bittiğinden beridir mülakat için,daha erken vakit var,hallederim gibi düşüncüler doğrultusunda kitap yüzü açmadım kendi içimde belki tutarlıyım ama dediğiniz gibi konu yelpazesi çok geniş mülakat için hemen hemen herşeyi sorabilirler bu doğrultuda çalışma disiplinin oturması hasebiyle belirli bir sınava odaklanmak ve ekstra mülakat çalışmalarına devam etmek mantıklı gibi duruyor.
-
Dostlar ilk mulakatim olacak ve mülakata nasıl çalışılır hiç bilmiyorum , kavram mı ezberleyelim yoksa tüm kavramlar hakkımızda bilgimiz mı olsun ezberlemek mantıklı gelmiyor çünkü derya deniz konular kısaca nasıl bir yol izlenmeli tecrübeli arkadaşlar ?
-
@friedman98 Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017 içinde söyledi:
Dostlar ilk mulakatim olacak ve mülakata nasıl çalışılır hiç bilmiyorum , kavram mı ezberleyelim yoksa tüm kavramlar hakkımızda bilgimiz mı olsun ezberlemek mantıklı gelmiyor çünkü derya deniz konular kısaca nasıl bir yol izlenmeli tecrübeli arkadaşlar ?
Bölümün ne ise o alandan başla. Çalışmak için Tüyo Mülakatı alabilirsin 4 yıldızlı sorulardan başla yavaş yavaş