Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@hipokrat o referansı olup kaybedenlerin referansı üstüne düşmeyenler oluyor genelde,yani yüzüne yaparız hallederiz deyip arkasından sallamayan.4 yıldır bu süreç içindeyim o kadar çok şey gördüm ki şoföre dedirtip de giren bile gördüm,duydum bizzat.Keşke şu düzeni şöyle el birliğiyle değiştirebilsek ama biz tam rekabet oluşturalım derken piyasadan karteller çıkar yine biz batarız.Pek tabi referanssiz girenler var %5 belki %10..İşte ben de yıllardır o dilimin içinde gitmeye çalışıyorum İnşallah bu sefer daha adil değerlendirilir ve zafer gecesini gündüzüne katıp çabalayanların olur,sağlıcakla kalın.
-
@aycan çakışan mülakatlar sebebiyle yer değiştirenler oldu belki kaymanın sebebi bu olabilir bazı kişiler mülakata girmeyince bir önceki komisyona kaymış olabilir. Sonradan eklenen kişilerde soyada göre sıralı liste olduğu için araya girip bazı kişileri geri atmış olabilir vs.
-
@sofuoglu o abla gerçekten efsaneydi ya. çok sevimliydi. benim de kravatımı düzeltti. içeri girince başını hafif eğ dedi, bütün stresim gitti. keşke üst düzeydeki memurlar da böyle efendi, seviyeli olsalar...
-
@sofuoglu ki ben başka komisyondaydım üstelik. bizim orada görevli bi abi vardı onunla konuşurken geldi, öğle arasına çıkarken...
-
@haniyaki neden kendiniz düzeltip çıkmadınız kravatınızı oraya?
-
@gokhangermen ben yakalarımı gevşetmiştim daralıyorum diye. çağırdıkları sırada yukarıda düzeltirim diye düşündüm ancak ayna yoktu
-
@haniyaki aynen öyle kardeşim çok pozitif bir insandı bizim 5'li de çok strestli arkadaşlar vardı onlara aşırı yardımcı oldu kendisi
-
@haniyaki hmm anladım. Moraliniz bozulmasın diye aynaları kaldırmışlar Haniyaki bey.
-
@gokhangermen inşallah mülakatları değerlendirirken de bu kadar hassas davranırlar.
-
@maliyeciniz aynen dediğim elenirsem emeğime yaZık olacak artık 32 yaşındayım bir daha güç bulur muyum8 seneden sonra
-
@sweeney_todd sonradan mı guya karar verdiniz hocam? 32 yaş deyince merak ettim düz memurluk ya da bankadan falan geçiş yapanlar da çok oluyo ya
-
@haniyaki ben şöyle düşünüyorum, mülakata çağırılanlardan bir kısmını alırlar bir kısmı yedek olur kalanlar da elenir. Belli bir tarihte de sonuçlar açıklanır. Kazananlar da tercih ettikleri şehirde göreve başlarlar ilerki bir tarihte. Tabi bu benim görüşüm kimseyi etkilemek istemem.
-
@gokhangermen çok mantıklı geliyor sözleriniz bana da. amma velakin güvenlik soruşturmasında kimsenin elenme ihtimali yok mudur sizce?
-
@gokhangermen hocam duyum mu aldiniz acaba
-
@haniyaki ben sadece fikrimi beyan ettim saygı duymak zorunda değilsiniz ama katılmak zorundasınız.
-
@gokhangermen
Bi aydınlanma geldi bana:)
Peki Zeki Müren de bizi görecek mi? -
@1903bjk o konuda bir fikir yürütemedim, bunu bile 1 ayda anca üretebildim
-
@gokhangermen kolpaçino da bir sahne vardı hocam, çevirme oluyor polis telsizine haber geliyor ve diğer polis arkadaşın verdiği tepkiyi bilen bilir sizin yazınızdan sonra onu demek geldi içimden ama diyemiyorum bu platformda
-
Keşke cuma günü mülakat bittikten sonra sonuçları yayınlasalar bi çok ilin kazananları bellidir zaten daha fazla umutla beklemeyiz. İçimden elenecekmişim gibi geliyorda yine de insan merak ediyor sonucu.
-
bugun 3. komisyonda girdim mulakata, bolum kamu yonetimi. kendime yeni geldim, anca yazabiliyorum:)
oncelikle mulakat sirasinda farkettigim: yoksullugu cok belli olan kisiler vardi ve cok uzuldum, keske elimden birsey gelse diye dusundum. insallah ennn cok ihtiyaci olan kazanir.sorulara gelince:
musterek mulkiyet nedir. bunu cevaplayinca peki elbirligiyle mulkiyrt nedir dediler. hala bakmadim cevaba ama ikisi ayni sey sanirim dedm. hicbir sey demedi.
gelir vergisi turleri nelr(ticari zirai vb)
tahsil ve tahakkuk esasina giren vergiler.
gelirin unsurlari.
genel olarak iyi gecti, sadece ortadaki uye muhattap oldu. zaten digerlerinin yuzunr bilem bakmadim heyecandan. cok basit seylerde sasirdim. gelir vergisi gercek ve tuzel kisilrrden alinir diye tanima baslayinca direkt uyardi ortadako uye. ben gayet emin evet tuzel demeye devam ettim sonra hayiirr sadece gercek dedim dsha emin sekilde. heh tamam simdi duzelttin dedi.