Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Ben heyecandan caddemi bile yanlış söyledim Allah sonumuzu hayır etsin gülüp geçmeye çalışıyorum ama içim sızlıyor
-
@sweeney_todd öncelikle her şey için hakkında hayırlısı olsun.hepimiz bir şekilde sınanıyoruz Allah sabırlar versin. Şu Şırnak konusu nedir biraz daha açar mısın? Ne zaman nerede duydun böyle bir söylemi?
-
Arkadaşlar ben dışarıdaki görevliye sormuştum . Önceleri 1-2 gün içinde acikliyorduk artık öyle yapmayacagiz yasal süre mülakat bitiminden itibaren 15 gün dedi . Tabi ne kdr doğru bilemem. Son kararı en üst makamlar veriyor .
-
Yalnız 5.komisyonun önündeki abla/teyze ne kadar iyi biriydi, hayran kaldım ablanın pozitifliğine gerçekten bazı insanlar yüzlerinden belli olur derler ya o ablanın da kalbinin güzelliği yüzüne yansımış adeta
-
@ekonomist Dışarda ki görevli derken komisyonun kapısının önünde duran kişiden mi hissediyorsunuz? ilk gün girdiğim de 1. ve 2. komisyonun önünde duran kişide Guy du onların bu konularda pek bilgi sahibi olacaklarını düşünmüyorum 10 kişinin girdiği sınav 3 gün sonra açıklandı mülakatın da erken açıklanacağini düşünüyorum biten illerin kazananları belli sonuçta bekleyeceklerini sanmıyorum daha doğrusu öyle umut ediyorum 15 gün demisse 15 gün içinde demek istemiş olabilir.
-
@ekonomist Hocam, bende sordum aynı cevabı aldım ... artık düzen eskisi gibi olmayacak dedi 2 hafta içinde açıklanacağını söyledi ... Yani artık en az 1 haftası var gibi görünüyor
-
@cideli sigara içerken biriyle muhabbet etmeye başladık adam referans etkili oluyor mu dedi olmaz mı dedim dibine kadar kime ulaştın dedim mv falan der die bakarken demez mi iç işleri bakanıyla görüştüm dedim ben gideyim size iyi günler diye
-
@sweeney_todd, içinde söyledi: Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
@cideli sigara içerken biriyle muhabbet etmeye başladık adam referans etkili oluyor mu dedi olmaz mı dedim dibine kadar kime ulaştın dedim mv falan der die bakarken demez mi iç işleri bakanıyla görüştüm dedim ben gideyim size iyi günler diye
her lafa inanma...
-
15 gün guy için uzun süre umarım en geç bi hafta içinde belli olur
-
@sweeney_todd İyi demişsin. Söylenecek söz kalmamış.
-
@sweeney_todd Buyuk ihtimalle sallamış.. icisleri bakanıyla gorusen adam açıga vurmaz bence.
-
@sofuoglu Allah o abladan razı olsun.Neredeyse herkesle birebir ilgilendi heyecanını almaya çalıştı.
-
@eomer kesinlikle kardeşim benim girdiğim 5'li içerisinde çok heyecanlı arkadaşlar vardı onlarla birebir ilgilendi kendisi
-
- komisyon,bölüm maliye.
Öncelikle belirtmek istediğim komisyonun öyle anlatılan gibi 'öcü' bi tavrı yok.Ben de yorumlara bakarak guydaki 4.mulakatım olmasına rağmen gergin gitmiştim,benden önce çıkanlar da içerde dayak yemiş gibiydi.Her komisyondan çıkan oturup arkadaşlarına soruları anlatıyodu,bizimkiler selam bile vermeden gitti:)
Ben içeri girdiğimde gayet normal karşılandım,tanıtma faslında 4.mulakatım deyince 'sen bizden tecrübelisin'diyerek gülümsedi ortadaki üye.Zaten ortadaki ve sağdaki üye soru sordu bana soldaki kafasını pcden bile kaldırmadı,görsem tanımam counter oynuyo gibiydi:)
Sonra demek Gazi Maliye mezunusun o zaman vergide oldukça bilgilisindir sen dedi ortadaki,naçizane efendim dedim gülümsedim.Hadi o zaman başlayalım ticari iş nedir dedi.Ardından esnaf nedir?Serbest meslek kazancı nedir?farkı ne dedi?Esnaf tanımımı beğenmedi dedim kanunda yazanı söyledim efendim dedim bişey eksik dedi bildiklerim bunlar dedim.Çok ezber gidiosun birebir kitap cümleleri söylüosun dedi sistem bunu gerektiriyor yorum yaptıklarımdan elendim dedim.Bi tebessüm etti sonra acente nedir dedi açıkladım,bölge varmıydı ya emin misin dedi eminim son kararım dedim iyi bakalım dedi sağdaki peki komisyoncudan farkı ne dedi söyledim.Satın alma gücü paritesini sordu tanımdan ziyade örnekle açıklayabilirim dedim olur dedi mcdonalds diye girdim bırak şimdi onu başka söyle dedi'efendim örnek olarak da sadece bunu ezberledim'dedim ikisi birden güldü.Hadi anlat o zaman dedi anlattım pek beğnmediler onu benim de en saçma cevapladığım o oldu zaten.Son olarak da iptal ve tam yargı davası farklarını sordular.Açıkladım tamam bu kadar dediler bu kadar mı dedim tebessüm edip evet iyi günler dediler ben de tebessüm edip,teşekkür ettim,size de iyi günler deyip çıktım.Velhasıl vergiden bi tane soru gelmedi:)
Normalde bu kadar uzun yazmak değildi niyetim ama bu komisyondan korkuluyor ve daha girmeden geriliyor insanlar o yüzden biraz daha rahat olun,anlatıldığğı gibi değil diye belrtmek istedim.Şahsi fikrim ilk mulakatı olanların yorumları ağırlıklı bu konuda,bir de 5.komisyondan çok şeker,güleryüzlü diye bahsedilmesi tüh keşke bize de o gelse hissi uyandırıyor olabilir.Bence adil olsunlar yeterli zira önceki komisyonlarım şeker gibiydi de noldu:) Hepinize başarılar arkadaşlar kusura bakmayın uzattığım için. -
@deepblue inandım demedim olan olayı anlattım ne diyim ki
-
@maliyeciniz
Öncelikle gecmis olsun umarim hakkinizda hayirlisi olur.Mulakatiniz guzel gecmis,rahatlatici bi ortam varmis, sevindim.Fakat "anlatildigi gibi degil"derken, buraya yazilanlar uydurma seyler degil.Hissedilen ve yasananlar.Ben de 4.komisyonda girdim ve burda uzerime baya geldiklerini soyledim.Bunu kimseyi korkutmak ya da telaslandirmak icin yazmadim, herkes tecrubesini yazdigi icin ben de paylastim.Bunu belirtme geregi duydum.Dediginiz gibi kimse onyargiyla girmesin, ozguvenli olsun.Umarim adil bi degerlendirme yapilir.Hayirli gunler.. -
@1903bjk Yok estagfirullah kimseyi yargılamak adına kurmadım o cümleyi.Yani yorumları okuyunca ben çok gerilmiştim girecekler de aynı düşünmesin diye süreci anlatmak istedim.Nasıl geçerse geçsin sonucun ne olacağını hiçbirimiz bilmyoruz kıstas pek belli değil malum Teşekkür ederim hepimiz için hayırlısı olur inşallah,yolun açık olsun.
-
- Komisyon -Kamu Yönetimi
Kendini tanitma fasli
-Gsmh hesaplama yontemi-harcama yontemi ile gelir arasinda fark olursa bu neden kaynaklanir
- forwat- future farki
-tezgah alti tezgah ustu islemler
-lesing ve finansal kiralama farki
-fiili yol -fiili memur
- Komisyon -Kamu Yönetimi
-
@cerkes46 @mehlikasultan evet 15 gün içinde demek istedi zaten . Dediğim gibi yasal süre buysa eğer max bekleyecegimiz süre budur demektir . Ne zaman aciklanacagini en üst makanlar bilir . Ben sadece duyduğumu söyledim .
-
@maliyeciniz hocam ben de 4. Komisyonda girdim. Dediginiz gibi gayet anlayisli insanlardi. Bir soruyu bilemedim, diger soruyu da hatirlayamadim diyince gayet babacan davrandilar ve hatirlatmaya calistilar. Ben de ilk girerken asabi bir komisyonla karsi karsiya olacagimi dusunerek baya gerildim ama sagolsunlar ustume hic gelmediler. Yalniz benden bi 20 kisi once kadar bir iki kizcagiz aglayarak cikti o komisyondan. Onlari gordukce daha da gerildim. Ama mulakattan ciktiktan sonra acaba kendine guvenini karsi tarafa yansitan ve komisyonla diyalogu guzel olanlara karsi farkli mi davraniyorlar diye de dusunmedim degil. Bana daha cok tedirginligini belli edenlere yuklenmisler gibi geldi. Ayni komisyonda mulakata giren ve sinavi kotu gecen diger arkadaslar, sizleri tanimiyorum alinmayin lutfen soylediklerime