Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@1903bjk hocam sizin de ilk mülakatınız mı olacak bu
-
@sofuoglu
Özel sektördekileri saymazsak evet ilk olucak. -
arkadaşlar tezli yüksek lisansa kayıt olmak mülakatta dezavantaj yaratır mı?
-
Arkadaşlar guy mülakatı için whatsapp grubu varmı ??
-
@1903bjk anladım hocam hayırlısı olsun hepimizin hakkında
-
Arkadaşlar şimdi kitap alıcam da mülakat için neyi önerirsiniz acil yazabilir misiniz
-
@jevons
Bende ömer dönmezin kitabi var, ders ders ayirip kavramlari harf sirasina gore dizmis ama cok detayli bi kitap, cok degisik kavramlar var.Ben ayrintilariyla her kavrami calismak istiyorumm diyosan alabilirsin, digerleri hakkinda bi fikrim yok. -
@skaa neden olsun ki hocam zaten devlet yüksek lisansa izinde veriyor diye biliyorum
-
@1903bjk bazı arkadaşlar o kadar abartıyor ki, facebook da gruplara denk geliyorum yok dul küpü nedir, fellner çözümü vs. Temelden kopmamak lazım bunlara mülakatta cevap veremesek bile bence komisyon nezdinde kötü bir intiba bırakmış olmayız ama olası bir azalan verimler yasası nedir, anayasa nedir tarzı temel sorulara cevap verememek kötü bir intiba bırakabilir.Bu noktada haklısınız şu saatten sonra ayrıntıyla uğraşmak yerine temel öğrenilmesi gereken kavramlar üzerine yoğunlaşmak daha makul
-
@sofuoglu
Ben de ilk önce temel kavramlari calisip zamanim kalirsa detaya inmeyi dusunuyorum.Bakiyorum kavramlara ertesi gun o neydi diye dusununce aklima gelmiyo moralim bozuluyo.Hayirlisiyla bi atlatsaydik, mulakata hazirlanmak da ayri bi dertmis.
Bi de gundemden neler sorabilirler onlari da aklimiza geldikce yazsak buraya iyi olcak.Ohal Khk- referandum-cumhurbaskanligi sistemi( Abd baskanlik sistemiyle arasindaki farklar)- suriye- katar krizi- G20 zirvesi ve Almanyayla olan iliskilerimiz- Tr Ab iliskileri aklima gelenler
-
@1903bjk kurum mevzuatına ve örgütsel yapısına da bakmak gerek hocam güncel olaylara ek olarak, geçen sene mülakata giren bir arkadaşıma tarih, bir diğerine de coğrafya ile alakalı soru sormuşlar.Her şey sorulabilir gerçekten
-
@sofuoglu
Haydaa onlar nerden cikti yaa sunu anladim ki cok iyi hazirlansak da hic duymadigimiz ve ummadigimiz bisey cikabilir karsimiza,herseyi bilmek mumkun degil.. O yuzden elimizden geleni yapalim gerisi dua ve tevekkul.. -
(Alıntı):Diyelim ki guy oldunuz calisiyosunuz bi mukellef geldi benim vergi borcum var odemek istiyorum dedi sistemden baktiniz zamanasimuna ugramis borc ne yaparsiniz ??
Bunun doğru olanı ne acaba guy çıkmış sorusuymuş.Ödemeyi kabul mü ederiz yoksa kişiyi bilgilendirip ödemeyi almazmıyız? -
@ali27 kabul ederim kanka
-
@Hipokrat
Zamanasimi vergi borclarini sona erdirmez mi -
@MaxMin kurumdayken yüksek lisansa başlayanlara kanundan dolayı izin veriliyor. ama işe girmeden halihazırda bir yüksek lisansa kayıtlı olan biri için olumsuz olur mu onu bilmiyorum.
-
@ali27 burda sanırım tek bir doğru yok, cevap verecek kişinin karakter analizini yapmak için sormuşlar gibi geldi.
-
@skaa ben zannetmiyorum böyle bişey olucağını bas bas bağırıyorlar memurlar oturmasın geliştirsin kendini diye yinede tecrübeli bir arkadaş varsa bende merak ettim
-
Yuksek lisans konusunu merak ettim bende. istedigim okulunda başlamış başvuruları. Geçen yıl bi dershane hocasi atanmana engel olabilir demişti ertelemiştim o zaman. Kararsız kaldım
-
@1903bjk kanka ödedikten sonra kabul edilir ödeme geçerlidir diye bişey hatırlıyorum