Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@fuak7 tamam abi:)
-
Benim de aklıma takıldı sordum
-
"ALINTI"
1:Neden gelir idaresini tercih ettiniz
2:Sizi bu kurumda neden istihdam etmeliyiz
3: Son anayasa değişikliğini değerlendiriniz
4: Engel eğrisini açıklayınız
5: örümcek ağı teoremi
6:ab nin derinleşme sürecinden kısaca bahsediniz
7:İngiltere'nin ab ye ilkin girmeyerek Akdeniz Ülkeleri ile beraber kurduğu örgütün adı, sonra girmeme nedeninin asıl girme nedeni olmasını açıklayınız
8:başkanlık divanı üye sayısı
9:siyasi partilerin yapamayacakları işler
10: bir vekil nasıl odak haline gelir
10: bir vekil nasıl odak haline gelir
11:siyasi partilerle ilgili yasakları inceleme komisyonuna başsavcının reddi halinde kaç gün içerisinde başvuru yapılır
12:Ae-ıs-lm-bp modellerini açıklayıp örnekleyiniz
13:heterodoks polika nedir
14:kamu harcamalarını görünüşte artıran nedenler .... 3-5 kişiden sorup ta aklımda kalanlar -
Mülakatta çıkan soruları GUY MÜLAKAT SORULARI başlığı altında paylaşsanız daha iyi olur.Soruların hepsi bi yerde toplanır
-
@yağmurzamanı bu sorularin hepsinj sana mi sordular kac soru yaani off napcam ben
-
Max 5-6 dk sürüyor anlaşılan mülakat. Bugün giren arkadaşlara geçmiş olsun.
-
@sofuoglu baskanlik divani derken meclis baskanlik divanimi
-
Şu İstanbul 4. Ve 5. Komisyon neye gore belirleniyor arkadaslar
-
@msaka hocam gözunüz korkmasın. Sadece laf lafı actı diye böyle cok sordular. Emin olun iyi ve sıcak davraniyolar. Bilmeyince zorlamiyolar
-
Ben de 1. Komisyonda girdim arkadaşlar benden önce giren aynı ildeki arkadaşlarımı çok zorlamamışlar sohbet havasında geçmiş 2 3 kolay soru sorup yollamışlar ama beni baya zorladılar Kıst amortisman nedir ? Herseye ayrılır mı ? Para politikası araçları nedir ? Api nasıl yapılır ? Zorunlu karşılık oranı nedir ? Güncel zorunlu karşılık oranı nedir ? Alamet-i farika nedir ? Başbakan yardımcıları kimlerdir ?
-
Giren arkadaşların yorumlarını okudum hepsi doğru söylüyor Ancak herkese kendi bölümünden gelmiyor maliyeci bir arkadaşa 4 iktisat sorup yollamışlar ama kolay sorular düşük mal nedir esneklik nedir vs. Bir çekocu arkadasa iktisat maliye para ağırlıklı sormuşlar kimsenin gözü korkmasın sorular genelde hepimizin bildiği temel şeyler bunlara çalışmanız yeterli sadece neden guy ? Neden İstanbul,İzmir vs ? Gibi sorulara hazırlıklı olun yeter
-
Arkadaşlar öncelikle herkese başarılar diliyorum Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah. Bölümüm iktisat
1-) dolarizasyon nedir
2-) verginin tebliği
3-) verginin yansıtılması? Dolaylı vergilerdeki mükellefiyet durumundan bahset?
4-) keynes ne zaman ortaya çıkmıştır
5-)enflasyon durumunda ne yapmak gerekir
6-) istanbul Boğazı'nın işletmesi özelde ve İstanbul boğazından geçen araçlardan farkı fiyat alınır hangi piyasaya örnek gibi o anda heyecandan aklıma haliyle gelmedi monopol olcaktı (kişiden kişiye değişir zor değildi aslında ama o an farklı oluyor arkadaşlar) son olarak monopolün fiyat farklılaştırmasını açıklamamı istediler ve teşekkür ettiler. Hepinize başarılar diliyorum herşey gönlünüzce olsun inşallah. -
@murti1930 Hocam sizi biraz zorlamışlar gibi altı soru peş peşe.Hakkınızda hayırlısı olur umarım
-
Yarından itibaren Ankara için de yorum alalım arkadaşlar ben de cuma gireceğim Ankara için Allah ın izniyle
-
Istanbul grubu icin ya da genel olarak gelmeyen sayisi hakkinda bilgisi olan var mi ?
-
@eomer sakin kafayla çoğu arkadaşların rahat cevaplayacağı sorulardır eminim hocam ama durmadan soru sorup aradada yanıltmaya çalışıyolar o an ister istemez zorlanıyosunuz emin olduğunuz konularda daha dikkatli olmalısınız ve emin olduğunuz konulardan dönmemeye çalışın
-
@murti1930 hepsini cevaplayabildiniz mi ?
-
@Atlantiss23 kaçıncı komisyondu sizinki
-
Arkadaslar küçük valizle gelsek sorun olmuyor değil mi?
-
@guycucekocu 6. Sorudaki şaçmalamamı saymazsak diğerlerini elimden geldiğince cevapladım hocam