Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Bisey merak ediyorum.Mülakat il il mi giriyoruz.yoksa hrkes karisik soyisme göre mi giriyoruz.
-
@nomethod olmaz
-
@umtygt9328 il il giriliyor
-
arkadaşlar dün sorulmuştu ama cevaplandı mı bilmiyorum mülakata girince kendini tanıt sorusuna neler söylenmeli..ilk girişte ne denip girmeli..
-
Selam arkadaşlar çok şükür dün girdik çıktık mülakata mülakat stresini atlattik. Uzun ve yorucu bir gündü sabah 8.30 da orda hazır bulundum ve akşam üzeri 5.30 da sıra geldi bana beklemek çok sıkıcı oldu benim için ama çok şükür geçti gitti o gün. Yazilanlari okumadim illa ilk gün girenler bişey yazmıştir ama bende bişeyler soyliyeyim illere göre gruplara ayırıyorlar lobi vr derslikler olan tarafta bekletiyorlar 5 komisyon var 4. 5. komisyon sadece İstanbul alıyor ben ikinci komisyon daydim nedenini bilmiyorum ama en geç işleyen komisyon buydu akşam 8 e kadar sürer diyodu komisyonun kapısının önünde imza alan görevli. Herkes zaten birden kaynaşıveriyor o ortamda stres falan kalmıyor ama beklemek sıkıntı hiç stresli heyecanlı değildim taki komisyonunun karşısına çıkana kadar biraz sesim titredi ama herşey 3 dk sürmedi 40 saniye kendimi tanıtma fasli 3 soru vergi cenneti vergi rekabeti idarenin kusursuz sorumluluk ilkesi komisyonun karşısında 7 8 dk kalan 7 8 soru sorulanda olmuş cok kastiklari kişilerde olmuş Uluslararası ilişkiler mezunuyum merak edenler vardi alandan sormadilar ama iktisat mezunlarini kasmislar biraz haberiniz olsun sorulan sorulara da takilmayin soru havuzu çok herkese farklı geliyor Allah yardımcınız olsun
-
@Cerkes46 ilk girerken ne diyip girdin nasıldı tavrın hemen otur mu diyorlar onları anlatır mısın sana zahmet... kendini nasıl tanıttın
-
@Cerkes46 bu arada inşallah hakkında hayırlısı olur sonuçlar belli olunca gülenlerden olursun inşallah
-
@brkmrv Kapiyi çalıp girdim iyi günler efendim hoşgeldiniz buyrun oturun dediler oturdum kendimi tanıttim işte şu tarihte doğdum ilk orta lise öğrenimini şurda tamamladım şu tarihte liseden mezun oldum üniversite ye girişim şu tarihte mezun olmam şu tarihte falan ben ailevi bilgilere girmeden tamam dedi bi komisyon üyesi buyrun hocam sorulara geçelim dediler 3 soru toplam 3 dk sonra tamam kalkabilirsiniz dediler kalktım kolay gelsin dedim çıktım bu kadar yani. Ama sizlere tavsiyem kendinizi tanıtma kısmını tane tane anlatin ve biraz uzun tutmaya çalışın arkadaşım cok hızlı geçmiş bu kısmı sen hızlı anlattın süreyi tamamlamamiz lazım diye 6 7 soru sormuşlar.
-
@brkmrv teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.
-
arkadaşlar iyi günler.
benim mülakatım şöyle geçti.kendimi tanıttım şurda şurda okudum. ailemden bahsettim. memur dedim kardeşlerim. aç biraz dediler ne iş yaptıklarını sordular. nerelerde çalışıyorşar dediler. sonra ünimle ilgili soru sordular hangi kampüs diye. annen baban ne yapıyo dediler. 2 yıldır ne yapıyosun dediler. 4-5 dakka tanışma faslı sürdü. aileden cok soru sordular.
sonra soru sormuyacaklar heralde dedim bu kadar uzun sürünce.
laffer eğrisini sordular.
mutlak hakkı sordular.
reeskontu sordular.
faktoring sordular.bi ara su iç falan dediler. sonra ben düzgün konusamadım pek fazla ama heyecandan cevap verdim ama biraz düşük tonda.
-
Sağol dostum bilgiler için
-
mrb arkadaşlar. ben de dün mülakata girdim şükür. anca vakit bulup yazıyorum. 15.20 de sıra bana geldi İstanbul 5.komisyon. 4 kişi vardı bana yaklaşık 12-13 soru sordular. komisyonda bulunan 4 kişi de sorular sordu. iktisat muhasebe ve maliyeden. Bölümüm iktisat. hatırladığım sorular şöyle;
vergi mükellefi
para talebi
para türleri
vergi defterleri nasıl oluyor vergi nasıl ortaya çıkıyor
kdvyi kimler ödüyor
dönen varlık nedir
dönen varlık gruplarını say
taşıt alırsan bu dönen varlık mı duran varlık mı
binek oto.daki amortisman neydi
kıst amortismanı anlatır mısın
muhasebe programlarından bildiklerini say
bi kaç tane daha vardı aklıma gelmiyor. soruların 2-3 tanesine hatırlayamadım efendim dedim. geri kalanını doğru cevapladım. İnşallah sonucu da güzel olur. bu arada o hatırlayamadığım sorularda odadan çıkınca aklıma geldi:) ve benden önceki kıza 2 soru sormuşlar sonra sohbet ettik dedi. Herkese başarılar diliyorum -
@turkkızı iktisatçılarla alıp veremedikleri ne acaba? hep bizi zorlamışlar
-
@turkkızı yine bir iktisatçı ve yine soru soruuu... iktisata biraz yükleniyorlar sanırım. inş mülkat açklandıgı gün gülümseyen yüzlerden oluruz hocm geçmiş olsn
-
Valla iktisat okurken zorlandığımız yetmezmiş gibi her yerde de zorlanıyoruz.. way halimizee:)
-
en şanslı grup maliye gözüküyor
-
kesin iktisatçının biri bu komisyona ana avrat sövdü başka açıklaması olamaz:))
-
@kzxp @hulyayasar bizim komisyon güler yüzlüydü ama çok soru soruyorlardı genel olarak. heyecanlı davranmayın fazla gerisi çabuk geliyor arkadaşlar.
-
@köyün-ağası hiç öyle değil maliyecinin birine tenzilat kondordatosu nedir nispi muvaza mutlak butlan iptal tam yargı davası bunlar aynı kişiye sorulan sorular
-
@Cerkes46 tenzilat ne ilk defa duydum