Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@zenginmemur Vallaha bilmiyom ki kardeşim ben de itiraz etmeyi düşünüyorum da bişey çıkacağını zannetmiyom kimi kime şikayet edeceğim.Danıştayda dava açmak gerekli aslında da bilmiyom.
-
Ne yapacağımı şaşırdım artık yaw bi fetocular eliyor bi bunlar.Bilseydim hiç KPSS işlerine girmezdim yaw bu KPSS yüzüminden özel sektörde iş arayışına da girmedik yaş geçti askerlik duruyor ne yapacazz ya.
-
@nordhaus puanların bu kadar yüksekse bırakma derim. Olayın diğer yönlerini hesaba katmazsak her şey kısmet. Biraz daha çabalamanı ve sabretmeni rica edicem senden. bu kadar yüksek puan almak kolay değil çünkü. Hiç beklemediğin çok daha iyi bir yeri kazanabilirsin. Sabır ve bol şans diliyorum.
-
Olumsuz sonucu olanlardan bazılarının yavrusuna saldırılmış ayı gibi sağa sola saldırmasını anlayamıyorum. Siz bu kafayla baltaya sap değil anca ot olursunuz. Sonucunu sükünetle karşılayan kardeşlerim sizi ayrı tutuyorum inşallah tez zamanda kazanırsınız. Hiç mi başarısız olma ihtimali görmüyordunuz kendinizde kardeşim? Belki o iş için münasip olan siz değilsinizdir?
-
@1903bjk puanınız gayet iyi. Pes etmeyin ve daha yukarılar için savaşın. Elbet bir gün hak ettiğinizi alacaksınız. Kıyaslama yapmaktan bence vazgeçin. Komisyon neye göre kişi seçtiğini kendisi bile bilmiyordur 6000 kişiye mülakat yaparken objektif esaslar falan kalmaz ortada. Onun için kıyaslama yapmayın derim. Eninde sonunda hak ettiğinizi kazanmanız dileğiyle.
-
@mehmet-muzaffer doğru mu yazdıklarınız hocam, oldu mu şimdi? Münasip mi bu yazdıklarınız? Sükunetle karşılasanız siz de kızmaları, saldırmak demek doğru mu? Neyse inşallah siz de anlarsınız halden, kötüyü görüp yenilmeden tabi.
-
@üstkurullu06
Kiyaslamak degil.Sozum hakkiyla girenlere de degil asla.Sadece bu puanlarla koca istanbulda yedege bile layk gorulmeme durumunu hazmedemiyorum.Sagolun iyi dilekleriniz icin. -
içimde bir burukluk var. burada yazan dostlarımın bazılarının kazanamadığını görünce sevincim öyle yarım kaldı ki... bilmiyorum.. offff ne bileyim işte... duygularım karışık. keşke herkes mutlu olsaydı da sevincimiz yarım kalmasaydı ...
-
@1903bjk hocam bence de olur bir yerler bu puanlara, inşallah sizin bu yıl geçen yıla göre daha çok ilan görebileceğiniz zaman da yakındır. Ama işte çalışmak lazım, bırakmadan. Yazılıları bir bir almak lazım.
-
@impressiveunit yok facebook sayfalarina baktim, yok turbanlilar girdi. Bunları nasıl yorumlamak lazımdı? Şu kafadan bir sıyrılsın bu ülke insanı be kardeşim. Zan altında bırakamazsın kimseyi. Üstlerine alınmak isteyen alınsın. Sükünetsizlikten kastım bunadır. Torpil var diyene değil.
-
@mehmet-muzaffer hocam hakkıyla olana kimse bir şey dememekte zaten demez de. Torpil olan da belki vardır, niye adam torpilliyi bilmekte veya torpilli diye zan altında bırakmakta ise (varsayalım doğru değilse) kızmaktasınız? Belki sinirlenmekte haklı veya haklı görmekte kendini. Bu kadarcık hakkı yok mu, şu gün?
-
@impressiveunit Orada listedekilere gelişi güzel bakılıp ya dini ya da siyasi kanada yakın paylaşımlar yapan kişilerden oluştuğuna dair izlenimden bahsedilmiş, kusura bakmayında böyle bir duyarlılık anlayışı yok. Öyle herkesi zan altında bırakacak hakka kimse sahip değil burada, üzülecekse de adabıyla üzülecek. Beyefendinin aldığı tüm puan türleri sınırda kendisinden düşük puanlıyı isteselerde alamazlar liyakat yok diyor, hakkı yenen insanların mağurluğunu gölgeyen bu davranışlara prim vermek yanlış.
-
@impressiveunit kazananlardan bazılarının ismine rastgele bakıyorsunuz ve bu rastgele baktıklarınız ya türbanlı yahut hükümet yanlısı ifadesinden benim çıkarımlarım;
- Rastgele olduğu için bu sözü söyleyenin torpile dair bir bilgisi yok. Yalnızca siyasal iradenin muhafazakar söylemi ve profillerin buna uyumunun örtüşmesi torpile dair izlenime sebep olmuş.
- Torpil yalnızca türbanlı yahut yandaş için kullanılmaktadır.
Sonuç;
Torpilin her türlüsünden beri olmakla övünen biri olarak insanların görüntüleri, inançları üzerinden değil de tanıdıkları üzerinden torpil süreçlerinin ilerlediğini düşünüyorum.Ayı ve palak örneği içinse özür dilerim fakat teşbih için daha makul bir örnek bulamadım. Bu konunun muhatapları bellidir.
-
@holywind @Mehmet-Muzaffer iyi o zaman, biz de kızanlar ve üzülenler ile ne yapalım kader diyenler olarak sayfa falan açalım, çünkü burada kazandığı halde daha üzülene laf söyleyenler var. Niye zorda olana bir empati yapamamaktasınız, aman bizi de üzülen arkadaşlar üzüyor demektesiniz? Ben de bunu anlamamaktayım. Diyeceğimi dedim, Allah sizin de yolunuzu açık etsin. Ama işsizlik zor, yakına demek daha zor HALDEN ANLAYIN.
-
Dün paylaştığım duyum biraz erken de olsa gerçekleşti 11 demiştim gece 03 51 de açıklanmış
-
@holywind bu duruma ben örnek vereyim.
-siyasi olarak; malum parti karşıtıyım
-inanç olarak; ateistim
-torpil ve referans olarak; SIFIR ( ne yaptım ne de yaptırttım.kul hakkına değil insan emeğine inanırım ve emek verenlere sonuna kadar da saygı duyarım) -
@haniyaki dostum zaten inan kurum içerisinde de yok öyle bir gözlem yapabileceğin ortam, iyi niyetli olmayan yaklaşımlar bunlar.
-
@impressiveunit kardeşim ben işsizim. Topluma çıkınca herkese işsiz olduğumu uzun uzun anlatmak durumundayım. Ailem orta direk bile sayılmaz. Bencil değiliz, tuzumuz kuru hiç değil. Sağlık sorunları yaşıyoruz ve 3 senedir bu süreçle uğraşıyoruz. Elde ne var sıfır. Torpil yok da demiyoruz ayrıca. Olayı dramatize etmeyin lütfen. Aslanız düştük kalkarız buna kadercilik denmez azim denir.
-
@holywind mülakatları bu sefer kurum puanlarına göre düzenlemişler. açıkcası bu bana arkadaşlar adına gelecek için büyük umut verdi. bu durum bazı mesleklerde (yargı, kaymakamlık gibi siyasi oluşumun tamamen gölgesindeki yerler hariç) kimsenin başkasına kefil olmak istemeyeceğini gösteriyor.
-
mülakatın amacı dışında kullanıldığı aşikar, liyakat v.s. hususlar ise 3 dk. da karakter analizi yaparak çözülebilecek bir konu değil. Nihayetinde yazılı puan sıralamasına göre yapılan atamalarda; temsil, ifade becerisi, aidiyet,v.s. sorunlar var ise yani bir insan bu sınavdan 80 üzeri puan almasına rağmen kendini ifade edemiyorsa, iki kelimeyi bir araya getiremiyorsa bu problem şahsın değil, eğitim sisteminin problemidir. Mülakatın olmadığı bir sınav usulünde; böyle bir kaç kişinin atanması, binlerce birikimli ve becerikli, en önemlisi emek sahibi insanların mülakat usulü ile devre dışı bırakılmasından çok daha iyi olur. Diğer hususlar için güvenlik soruşturmasını daha kapsamlı tutarsın olur biter...