2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Genel Kültür Soruları
-
@Obra ben de doğrusunu bilmiyorum. Sadece yanlış yaptığımı biliyorum.
-
Elma-Üzüm-Gül sorusu çok zordu be kardeşim. Hangisini kabul ederse doğrudur der geçerim valla
-
@Antimülakat cevap kesinlikle antalya çanakkalede jeotermal sanrtal acıldı kesin bilgi
-
@Lex-fori Antalya'nın yer altı yapısı zaten jeotermale uyumsuz. Bundan yola çıkarak(ne kadar doğru bilmem) Antalya yaptım. İyi yapmışım
-
Yaw her hafta sınav soruları tartışıyoruz artık yanlış çıksa bile hiç tınlamıyor gibiyim. aamaaaan sende dön sende dön
-
@Lex-fori hocam sınava girmedigim için sağdan soldan topladım cevapları. Kesin cevaplar diye iddia edemem.
-
@Antimülakat tamamdır hocam ben de sana yardım etmek amacıyla dedim zaten
-
İmza sorusunu ne yaptınız arkadaşlar
-
@sofuoglu Soyadı kardeşim. Gazi Mustafa Kemal'den K.Atatürk'e dönüyor imza
-
@paretowilfredo reyis elma mı üzüm mü son kararını ver artık
-
@paretowilfredo tamamdır hocam ben latin harflerinin kabulu diye işaretledim o esnada çok farklı düşündüm demek ki sağlık olsun
-
@iyimser16 Karışık Meyve Suyu iyiydi
-
Şöyle helalinden 60-63 netin ne gibi getirisi olur tahmini dostlar
-
@paretowilfredo hocam bnm ev arkadaşım ıspartalıydı, bağ bahçeleri çoktu babasıda, tarımla ilgili önemli bi görevdeydi, çocuk hep elma getirirdi bize ama hiç üzüm getirmedi, bide üzüm olunca bi ege"den bahsetmeliyd bnce
-
@sofuoglu 74-75 diye tahmin ediyorum.
-
@sofuoglu Hemen syleyim 74 76 arasında bir puan olur p 3
-
@iyimser16 denizli egede değil mi
-
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Bunu bir şekilde atlattık darısı haftaya alan sınavına. Tarih sorularıyla ilgili Cahide Bolat instagram hesabında cevaplarını yazmış. Onun paylaştıklarını ben de sizlerle paylaşayım ;
- Haşhaşiler
- Tolunoğulları
- Tac Mahal Hindistan'da
- Selimiye Camii
- Kapanhanı
- Islahatlar halkın isteğine göre yapılmıştır
- Hangisi çıkarılamaz --> Taşrada asayişin sağlanması
- Ordular ilk hedefiniz Akdeniz... diye devam eden öncüllü soru ; I-Yunanlıları denize dökmek ve II-Batı cephesini kapatmak
- Aliye İzzetbegoviç
- Bülent Ecevit
- Devletçilik
- Boğazlar konusu Milletler Cemiyetine bırakıldı
- İmza sorusu ; Soyadı Kanunu
- Islahat Fermanı Laiklik
- Gümrü Antlaşması Doğu sınırını belirleyen değil
- Musul'da halkoylaması yapmadı (sanırım İngilizlerin Musul'u almak için yaptıklarıyla ilgili soruyu kastetmiş)
- Türk töresi Orta Asya dini ayaklanmaya sebep olmaz
- İstanbul'da Temsil Heyeti'nin etkisini artırmak
- Mondros mütarekesinin etkilerini hafifletmek (Atatürk'ün istifa etmesi ile ilgili soru sanırım)
- Uluslararası ticaret anlaşmalarının kurallarını Belçika ve Portekiz koymuştur
- Hükümetlerin kişisel hak ve özgürlükleri istediği gibi sınırlandırmasını amaçlamıştır.
Biraz karışık yazmış ama az çok anlaşılıyor sanırım
-
2014'te aylarca hazırlanıp 90 net yaptım. Bu sene bir deneme çözüp girdim 85'ten aşağı gelmez sanırım. Sınav çok bariz kolay bir sınavdı. Matematik'teki ve coğrafya'daki bir iki soru hariç çok kolaydı.
-
@Mehmet-Muzaffer @Ülkü inşallah 73-74 yeterli olur zannımca