GAZİ İİBF Bilgi, Destek ve Yardımlaşma Platformu
-
Bir Gazi İİBF mezunu olarak, kendi yöneticiliğini yaptığımız sitemizde neden böyle bir başlık olmasın diye düşündüm ve bu işe el atmak istedim. Üniversiteyi yeni kazananların, okullarıyla ilgili merak ettiklerine cevap olabilecek bir başlık! Hepimiz istemez miydik, üniversitemiz ile ilgili bilinmesi gerekenleri ilk ağızdan ve mezunlarından duymayı. Örneğin, Üniversite hayatımızın başlarında bir hoca hakkında verilen bir bilgi, seçmeli ders seçimi konusunda yardımcı olacak birisi, mezuniyet sonrası neler yapabileceğimizi merak ettiğimizde cevap olabilecek bir başlık? Ben çok araştırırdım bu tip başlıkları ama karşıma çıkan hep anlamsız, alakasız cevaplar olurdu. O halde, bende diyorum ki, bir başlık atayım bu konuda sonrasında diğer üniversiteler içinde benzer başlıklar kendi mezunları tarafından atılacaktır. Herkesin kendi üniversitesinde yaşadıklarına saygı göstererek diğer üniversitelere dokunmak istemiyoruz. Ama açılmaz ise, muhtemelen yine biz diğer üniversiteler içinde başlık açarız. Çünkü, bu konularda bilgi eksiği çok fazla, bizden sonraki neslin bari tercihiniyap masını kolaylaştıralım!
Her yıl sisteme dahil edilen 100.000 'den fazla İİBF veya SBF'li sizlerden bilgi, destek ve yardım bekliyor
-
Bu da güzel ve talep görecek bir başlıktı ama pek rağbet görmedi. Demek ki, forumda kimse üniversite yıllarını pek hatırlamak istemiyormuş.
-
@antimülakat gazi iibf ile ilgili aklımda kalan çift anadal yapan çok kişi vardı.
-
yönetici arkadaşlar bu arada sizin nick'lerinize benzer nickler ile kurulan profiller yüzünden bazı arkadaşlar sürekli yanlış kişileri etiketliyor bilginize
-
@guyan-gelmiş nasıl yani? Forumda mı öyle bir şey oluyor tam anlayamadık. Etiketlemek ne ola ki? Vallah anlamış değilim.
-
@aliveli Gazi candır, gerisi üniversite kardeşim.
-
@antimülakat misal adam @paretowilfredo 'ya birşey sormak istiyor ama yanlışlıkla @pareto_wilfredo 'ya yazıyor.
-
Bende Gazi mezunuyum.Gerçekten hocaların kalitesi tartışılmaz.Benim tek hatam KPSS sürecini önemsemeyerek ekonometri okumak oldu..herkes belli bir temel seviye ile bu yola başlarken ben iktisat hariç sıfır temelimle 1 sene bu dersleri öğrenmekle geçirdim.evet hazırlık değil.1 sene bu dersleri öğrenmek...Aslında aynı üniversite aynı fakültede okumuş abim söylemişti ama gençlik dönemi işte kpss falan düşünmüyorsun o yaşlarda.
-
@antimülakat aklıma sadece iktisat hocalarından işaya üşür ve muhteşem kaynak geliyor ,ne çektik beee
-
Gazi burada da birlik olamadı. Arkadaş bir şeyde de ses verin lütfen. Sonra Gazide birlik yok dendiğinde kızıyoruz
-
@antimülakat hocam bu başlık 5 ay önce açılmış 11 girdiye şimdi ulaşıyor, bir de mülkiyeliler birliği başlığına bak övünmek gibi olmasın
-
@genclerbirlikli mesaj alındı. Maalesef öyle. Bir an önce bu arsayı satmak lazım. Değer kaybının önüne geçmek lazım
-
Gazi Uluslar 2016 mezunu olarak ben de yerimi alayım başlıkta. Buralar değerlenecek inşallah:)
-
@Antimülakat Gazi'liler niye böyle anlamadım gitti. Gazi mezunu iki yönetici var hiç mi üye yok yani
-
Biri Gazililere laf mı etti yoksa:) Yerimizi alalım o halde:)
-
@joeblack16 Ama iki yöneticiden biri benim dostum
-
Başlığı yeni görenlerdenim, ben de bir şeyler yazayım okulumuz hakkında Maliye mezunuyum öncelikle. Diğer bölümleri çok bilmiyorum ama Maliye'de pek çok üniversitede gösterilmeyen dersler anlatıldı bize. Türk Vergi Sistemi diye bir ders yoktu mesela. Gelir Üzerinden Alınan Vergiler, Servet Üzerinden Alınan Vergiler, Harcamalar Üzerinden Alınan Vergiler, Dış Ticaret Vergileri, Vergilendirme Teorisi şeklinde dersler vardı. Vergi Muhasebesi ve Uygulamaları diye bir ders vardı ki muhasebe ile verginin iç içe geçtiği kesinlikle alınması gereken bir dersti. Sadece Maliye değil, diğer alanlara ilişkin de pek çok dersi aldık. İktisada Giriş'ten Uluslararası İktisat'a; Genel Muhasebe'den Maliyet Muhasebesi'ne; Anayasa Hukuku'ndan AATUHK'a kadar uzanan bir silsile düşünün İş Hukuku, Sosyal Güvenlik Hukuku dâhi vardı. Nevzat Saygılıoğlu, İsmail Engin, Fatih Saraçoğlu, Mevlüt Karakaya gibi pek çok değerli hocadan ders alma imkanımız oldu. O zamanlar onların anlatımları, okuttukları makaleler bizlere biraz üst seviyeden gelse de şimdi şimdi anlıyoruz anlattıklarının ne kadar değerli olduğunu. Sözün özü: Gazi İİBF; donanımlı, köklü ve nitelikli kadrosuyla tercih edilesi bir fakültedir. Siz de tercihinizi yap!'ın ve fakültemiz daha nice aydınlık, pırıl pırıl gençler görsün
-
@paretowilfredo Biliyorum üstad. Sözlerim sana değildi:)
-
Gazi Maliye mezunuyum. İstanbulda kurum sınavına ya da mülakata girecek, Gazi İİBF deki öğrenci arkadaşlar için kalacak yer konusunda bekar evimde misafir edebilirim. Örneğin BDDK gibi sınavı 2 gün süren kurumlar için ya da uzak yoldan gelenler için, kalacak yer sorunu olan özelden çekinmeden mesaj atabilir. Mezunlar olarak yol gösterip yardımcı olmalıyız. Kendim zor zamanlar geçirdiğimden bu durumları iyi bilirim. Not: Ümraniyede, toplu ulaşıma yakın konumdadır. Özellikle, Ankarada yaşayan mezunlardan da benzer destek bekliyorum.
-
Çalıştığım işle ilgili olarak gümrük müşavirleriyle iç içe olduğumuz aşikar. Müşavir olarak Gazi mezunlarını da çalışabiliyor, elbette tolerans göstermek ve destek olmakta bize düşüyor. Gerçek anlamda okuldaşlık meselesine karşıyım ama bir birlik olma noktasında da Gazi mezunları olarak bazı şeyleri gözden geçirmeye ihtiyacımız var. Şunu ifade edeyim: Mülkiye ve ODTÜ dışında da okuldaşlığını sağlam götüren üniversite de pek yok. Neden Gazide de bu mevcut olmasın?