KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@ali27 onu biliyorum soru hangisi yanlıştırı soruyorsa cevap bölünebilirli şık olamayabilir ama hangisini reddedemez diyorsa o zaman kesin bölünebilir olacak
-
Bende emin değilim yanlış olarak saydım ️
-
@Asımın-nesli ama soruyu tam hatırlamıyorum cevap bariz belliydi
-
mal bölünebilir durumdaysa kısfi ifa yapılabilir elbette ancak alacaklının kısmı ifaya zorunlu olduğu durumlardan biri değildir diyordu?
cevap ta mal bölünebilir diye alacaklı kısmi ifaya kanule zorunlu değildir. bölünebilir borcun tamamı muaccel hale gelmişse alacaklı kısmi ifaya zorunlu değildir ödeme zamanında tamamını talep edebiir. 2 dakika bi borçlar hukuku kitabı bulun bakıverin
-
@Nolmuyor ben yanilmiyosam bu soruya hepsi dedim 1 2 3 yani.
-
@Lex-fori bizde onu diyoruz borçlar hukuku kitabına gerek yok bilgimiz yetiyo sadece soruda emin olamıyoruz
-
@genclerbirlikli ödenmemiş demiyordu
-
@Tolgahan-Ayyıldız evet o soru işletmedeydi , ama tam olarak aynı değildi soru. Başka kavramlar vardı içinde kapsanmamış parite bir ülkenin faiz oranı ve yurt dışındaki ülkenin enflasyon oranınım toplamı kapsanmış parite o ülkenin var olan faiz oranıymış
-
Kismi ifaya evet bolunebilir olmasinda zorunlu degil, lakin hic yerde ticari teamullerde zorunlu diye bir sey okumadim. Soruda ikiside tacir deseydi ticari teamuller kabul edilebilirdi. Ama normal bir borc iliskisini ticari teamuller neden baglasin. Sinav aninda gelgit yasadim hangisini yaptim hatirlamiyorum
-
HUKUK
1:anayasa mah başkanını salt çoğunluk 4 yıl için seçer
2:hangisi nitelikli çoğunlukla alınmaz yasama dok.kaldırılması
3:hangisini teklif değildir. bütçe kanunu ve kesinhesap
4:yasama dok kapsamında değil "arama"
5:müessese
6:ivedi yargılamada hangisi doğru cevap,yür.dur.itiraz edilmez ve ek savunma süresi 15 gün olacak yani 1 ve 2
7:ilanen tebligat süresi 15 gün
8: yaş kararlarının hepsinde yargı yolu açık cevap yalnız 2
9:ösym şikayet süresi 10 gün
10:fiziki kimliğin tespiti
11:kasten yaralama
12:meşru içinde haksız tahrik geçen olacak
13:suçun hukuki nit değişmesi duruşma sorusu cevap ağır ceza asliyeye gönderemez ve asliye resen ağır cezaya gönderebilir yani sadece 3
14:müzakerede stajyer avukat katılamaz
15:bağlanma parası
16. Kısmi ifa bölünebilir mal
17:özel hukuktan kaynaklanan hakkın kullanılması
18:nispilik
19:taşınmaz üzerindeki rehin kendiliğinden kalkar
20:belediye meclisi
21:alacaklı imzaları bulunmalıdır
22:zilyetliğin havalesi
23:anlaşmalı boşanmada hangisi yanlıştır ; 2 yıl geçmeli ve birlikte dava açmaları gerekir (1 ve 2)
24:art mirasçı
25:mutlak mülkiyet kaybı sadece satım, mutlak olmayan (miras,kamulaştırma,terk)
26:edinilmiş mal olmayan manevi tazminat
27:taşınırların pazarlıkla satımına tabi olmayan;altın maden kıymeti olan olacak
28:aval sadece senet ön yüzüne yapılır
29:ciro en geç ne zamana kadar yapılır;ödeme gününü takip eden 2 iş günü içinde
30:iflasta takas sorusu nama yazılı senette takas yapılamaz
31:iflas edince müflislik kalkar
32:hangisine haciz yapılır;işçinin maaşına
33:hapis hakkı
34:kollektife ne getirilebilir hepsi 1,2,3
35:ticari defterin karşısında da defter olacak
36:itirazın kaldırılmasında itiraz sebebiyle bağlı değildir
37:şikayet icrayı durdurur
38:adi şirketle ilgili hangisi yanlış cevap,sürekli borç ilişkisi doğurur olacak
39:şahsi cezasızlık sebebi
40:haksız el atmanın önlenmesiHukuk için en yakın cevaplar Bunlar arkadaşlar. Herkese Başarılar.
-
@iyimser16 hocam sistem değişmeli ama nasıl olmalı, yeni değiştirdikleri bir takım şeyler var, şimdi bu değişiklikten sonra nasıl bir süreç göreceğiz sınavlar açılmaya başladığında ancak anlayabiliriz. Bu durumda mağduriyet artar ise, muhakkak bir hamle gerekiyor ama bu sene yapılan sistem değişikliğinin etkilerini henüz göremedik ki.
-
Dış iskonto sorusunu hatırlayan varmı alelacele yaptım ne yaptogimida hatırlamıyorum kaç aylık faizdi ve oranı kaçtı senedin değeri 300.000 di değil mı ?
-
elinin altinda iktisat cevaplari toplu sekilde olan paylasabilir mi?
-
@Sucuklu_Oralet 35. Sorunun cvbı defterlerin yanında kesin delillerin de olması gerekir şıkkı olacak. Düzeltme yapalım hocam..
-
@rayid İKTİSAT
1- Jones le ilgili soru
2- marjinalist makro bulgular
3- arz fazlası 20
4- a=20
5- mr pozitif
6- üretim olanakları eğrisi
7- yeni keynesyen ıs lm
8- paranın ana göstergesi faiz
9- 5/3
10- 2002-2005
11- esneklik kime yansır gibi soru
12- Hansen
13- 100-0
14- 20-0
15- tahvil sorusu
16- otonom para talebi
17- sermaye hesabı
18- gelir hesabı
19- marjinal ürün hasılatı
20- swezzy
21- satın alma paritesi 1
22- satın alma paritesi 0
23- 2. Dünya sorusu dalgalı kur
24- nominal efektif kur
25- Api
26- (-0.5)
27- reel gsyih
28- tertip hatası
29- hasılat vergisi hariç 1 ve 2
30- fayda
31- x+y
32- 80/20 7.7 katı
33- istihdam
34- 70/7=10
35- esnek hızlandıran sorusu
36- yatırım 105
37- Llyod endeksi 0.75
38- Üretici Fiyatları Endeksi
39- yarı zamanlı işsizlik gibi soru -
@Sucuklu_Oralet bu 29 da yanlis bence . 2 gun sonra yapilan ciro alacagin temliki hukmunde olur oysa soruda acikca ciro hukmunde olmasi diyordu. Ben onun 1 yil icinde olan şık oldugunu dusunuyorum.
-
GY : 44 Doğru 1 Yanlış
GK : 49 Doğru 11 Yanlış
Hukuk : 28 Doğru 12 Yanlış
Maliye : 28 Doğru 12 Yanlış
İktisat : 24 Doğru 16 Yanlış
Muhasebe : 28 Doğru 4 Yanlış
*** Bu Netlere, 90-95 Bandı gelir diye düşünüyorum bu yıl. Geçen yıl puanlarımla mukayese ettiğimde. Var mı düşüncesi olan ? -
Hesap nasil siliniyor,bilgisi olan varmi?
-
@V_FoR_VendettA bende şimdi yazmaya başlıyorum hocam seneye girecekler arasında bende varımdr 80 puanla kurumu geçemedim bu yıl geçen yıldan daha çok çalştm ama muhasebe ve iktisat neydi öyle şuan öyle bi haldeyim ki intihar edesim var içim o kadar yanıyor ki
-
@iyimser16 hocam ben şimdi bimer cimere yazmaya başlıyorum hepimiz yazalım 30 luk sisteme geri dönelim ve herkes inşallah kendi şehrinde girer ailemde herkes öğretmen beni anlayabilecek tek Allah'ın kulu yok kaldı ki sınava hazırlanmayan arkadaşlarım bile sistemi bilmiyor yani bizi ancak biz anlarız..kurum sınavında ankaraya arabayla gittim yorgunluk üstüne çiftçilerin eylemi vardı rezervasyon yaptgm otel uzak oldugu için okulun önünde arabada uyudk hakkımı zerre kadar helal etmyrm bu sistemi böyle yapanlara