KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@RootofAllEvil Evet diğer şıklar netti..Zaten mali sürüklenme nasıl iradi yani hükümet eliyle yürütülebilir ki.Otomatik stabilizatörler gibi gayri iradi
-
@Pigou33 Ya soruyu bi net görmek gerek aslında.Zaten verginin siyasilik diye bi ilkesi yok ben soru üzerinde baya kafa yordum ilk başta hukuki diye işaretledim ama orda galiba siyasi iradenin kanun şekli dışında vergi koyamayacağından bahsediyordu.tuzukle yönetmelikle vs.Hayırlısi ya bi aciklansın görecez.
-
Iktisatta hangisi satin alma gucu paritesiyle ilgili yanlistir sorusunun cevabi neydi
-
@matador olur tabiki hem de daha etkili olur doğru diyorsunuz
-
@starsailor060 stmm imkansiz hatta hem satilan mallarin hemde iadelerin maliyeti yer alir
-
@mater33 tam rekabet piyasası kuralları geçerlidir diye bi şık vardı ben onu yaptım ama emin değilim
-
@iyimser16 ama giriş çıkış engelinin olmaması, çok sayıda alıcı satıcı olması gibi şıklar da vardı sanki tam rekabet piyasalarına benzer yapı gösterir şıkkını destekliyordu
-
basa bas sorusunun cevabını bulan yok mu muhasebede arkadaslar formul nasıldı
-
Maliyedeki işsizlik sigortası sorusunu genişlemeli şık yapan var mı
-
@Ülkü ben yaptım eğer işsizlik sigortası ödemesinden kasıt işsizlik maaşıysa cevap genişleme olacak
-
@Ülkü bu işsizlik sigortası sorusu halkın ödediği primleri mi yoksa devletin halka ödediğini mi soruyor?
-
@RootofAllEvil hocam ben onlarla ilgili eksik rekabet şartları geçerlidir diye bi kere okumuştum ama eminde değilim yanlışta olabilir
-
Ösym bilerek bekliyor ki millet verdigi cevapları iyice unutsun. Simdi soruları açıklasa bile ozellikle iki şık arasinda kaldığımız sorularda hangi cevabı verdigimizi karıştıracagız muhtemelen. Resmen işkence yapıyorlar literatüre ösym işkencesi diye geçecek bu uygulamalar
-
burayı okudukça KPSS değil de yanlışlıkla sanki Arı Yetiştiriciliği Sınavına girdim sanıyorum. Soruların hepsi yabancılaştı bana.
-
Konu nerelere gelmiş, ben uzun süredir giriyorum bir çok kurum sınavı gördüm, maalesef Kalkınma-Büyüme-Uluslararası konusunda iddialı değilim lakin, Para-Banka ile Mikronun bazı soruları dışında çokta ana akım iktisat soruları değildi yapamamak bence normal ki bende düşük bekliyorum.
Muhasebe de bende zaman sıkıntısı yaşadım 4 işlem hataları yapıp takılı kaldım amatör hatasına düştük, iktisattan sonra muhasebeyle açığı tamamlarız diyorduk nasip değilmiş.Bahanesi oldu şu kurum sınavlarınıda atlatırsam Şubata kadar gelmem Davos'a. Kimse ümidini kaybetmesin 1-2 arkadaş dışında sınavım çok iyi geçti diyen duymadım.(Samimiyetlerine inandığım kişiler.) Onun dışında yine ilk defa giren arkadaşlar, bir kimsenin o sene içinde sarfettiği eforu görmeden sınav çok kolaydı diyenlere çok kulak sallamayın, bilmeyene herşey kolay.Tek takılıpta yanlışımı kabul edemeyeceğim soru İktisattaki Tahvil sorusu ikna edici açıklaması olan ben mi bir yer kaçırdım açıklarsa çok sevineceğim.Hatırlatma açısından;
Ekonomi genişleme dönemine girdiğinde tahvil piyasasında aşağıdakilerden hangisi meydana gelmez?
Yalnız şıkları oturtamadım o kadarda uğraştığım halde; Tahvil Talebi Azalır şıklarda yoktu ondan eminim sadece. -
@T.R.Malthus hocam tahvil sorusunda benim düşüncem şu şekilde, ekonomi genişliyorsa faiz oranları düşüyor demektir, faizlede tahviller ters orantılıdır, faizler düşer tahvil fiyatları yükselir diye düşünüp, Tahvil fiyatları yükselir dedim.
-
Faizler yükselirse tahvil fiyatı düşer kardeşim
-
ben tahvil sorusunu tahvil faizi artar yaptım.
-
Soru bazında tartışmayı yersiz bulurum ama söylemeden edemeyeceğim. Şıklarda Faiz Oranları yükselir, Tahvil Fiyatı artar, Tahvil Fiyatı Azalır şıkları olduğunu hatırlıyorum. Ve Genişleme dönemlerinde Faiz Oranlarının artacağını düşünüyorum. Faizin artması Tahvil fiyatını düşürür. Tahvil talebi de artar. Ama tahvil fiyatı artmaz diye düşündüm. Zaten hem Tahvil fiyatı artar hem de Tahvil Fiyatı azalır şıklarının ikisininde olması şıklardan birinin yanlış olduğunu göstermesi lazım diye düşünüyorum.
-
fayda mı haz mı işte bütün mesele bu