KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
Arkadaşlar ben buradan defalarca söyledim(hiç bi terslik gelmedi başıma salonum 30 kişilikti, salon evime arabayla 15 dk uzaklıktaydı) bu sistemle olmaz diye o ara insanlar iktisattaki 25.soru ne acaba diye konuşuyordu. Valla adam nokta koymuş süreden tasarruf etmiş veya soru ezberlemiş çözmüş bnce bunlara takılıp birbirmizle didişeceğimize bizi bu hallere düşüren ÖSYM"ye tepkimizi koymalıyız. Buradan ösym"ye kızanlara soruyorum kaçınız ösymye bi tivit attınız mail attınız veya telefonla arayıp şikayet ettiniz? burada birbirimizi yiyeceğimize bnce bizi bu hallere düşürenlere birlik olup gerekli tepkiyi gösterelim. Şu aptallığa bakın ev anahtarını bile alan ösym saç tokasına karışan ösym, muhasebe sınavını son oturum yapmayı fikredemiyor. Arkadaşlar bu sınav sistemi yüzünden trafik kazasında hayatını kaybedenler oldu, trafik kazası geçirenler oldu(biriside adminimiz) 3/5 soru işaretlenmiş nee? Bnce artık iyi semerci aramak yerine semer yemeyi bırakmalıyız.
-
@V_FoR_VendettA ben sahsim adina osym sikayet bilgi edinmeden. Bimerden yazimi yazdim. Herkes yazsin zaten biz arsizlik yapmiyoruz ki mağduriyetimizi dile getiriyoruz. Bunda sorun yok kimse korkmasin yazmaktan.
-
@atiba yo estağfurullah kusurluk değil. Ama kizdigim nokta bazilari aklini kullanmis olabilir bazi kisilere gore ama bu kisiler bizim bir soruyla bile olsa onumuze gecmis insanlar olabilir.Ben bir onceki yil istanbul sinavi icin bir kac kisiyle girememistim sinava belkide bende durmustur sira bilemiuorm. Ucundan kaçirmak ne demek çok iyi bilirim. Kimse kendini akilli sanmasin yapanlara bu lafim. Buna alkiş tutanlarda biraz kendi mizani terazisine baksin Allah gostermesin kimseye guya girdiginzde sistem değismesse ya siz olursaniz o ucundan kaybeden o zaman napacağiniza. Sizin özelinizde bunu yaziyorm tek size değil yanlis anlamayin.
-
@by123 bende yazdim kardeşim. Dedigin gibi sadece hakkimizi ariyoruz. Biz osymden ekstra bisey istemiyoruz işini düzgün yapsın yeter. Soruları zor yada kolay sormasi umrumda degil açıkçası. Benim derdim bu milletin evlatlarina insan gibi davranilmasi. Sonucta malum yapilanma ile devlete sızan her terörist için bizlerden biri işsiz kaldı. Onlar devlete çoreklendikçe biz mulakatlarda orda burda sudan sebeplerle elendik durduk. Annemize babamiza mahcup olduk yeri geldi yuzlerine bakamadik. Simdi hersey duzeldi diyoruz osym bu sefer onca olayın acısını bizden çıkarıyor. Zamaninda yapmadigi seyleri simdi bize yapiyor. Devlete millete olan güvenimizi mi zedelemeye çalışıyor ne yapiyor anlamiyorum. Sorular süreler sınav yerleri hepsi fiyasko. Zaten millet işsiz gücsüz 100 km öteden sen adamı sinava getiriyosun ustelik iki gün. Bu adam yollarda ölür mü kalır mı yoksa gittigi yerde yatacak yeri varmi yokmu kimsenin umrunda degil. Bu sınav baştan eşitlik ilkesine aykırı zaten. Maalesef herkez eşit şartlarda yarışmıyor.
-
Çeko sorularını yazan oldu mu ehe yani soru-cevap listesi var mı elinizde
-
@RootofAllEvil facebookuda çok araştırdım ama kimsede bi şey yok
-
Çeko için bazı cevaplar;
1 işsizlik ödeneği; %40
2 kısa süreli çalışma %60
3 toplu iş sözleşmesi asgari ve azami süre: 1-3 yıl
4 malulen emeklilik 1800 gün
5 iş kanununa tabi değildir hava Deniz
6 bireysel emeklilik 10-56
7 zorunlu işsizlik sigortası İngiltere
8 aktif istihdam politikaları - işsizleri çalışma hayatına kazandırmakta yönelik mesleki eğitim, girişimciliğin teşviki istihdam sübvansiyonları işe yerleştirme hizmetleri gibi politikalardır.
9 işsizlik Fonunun gelirleri işsizlik sig primleri, primleri değerlendirme sonucu elde edilen kazançlar, devletçe sağlanan kazançlar, sigortalı ve işverenlerden alınacak ceza gecikme zammı ve faizler.
10 etkin ücret teorisi: işçilere piyasa denge ücretinin üzerinde yapılan ödemelerin işverene hem maliyet hem de getirisi olduğunu ileri süren teori.
11 Asgari ücret düzeyinde geliri olanlar
12 kesintisiz dinlenme süresi 24 saat
13 farksızlık eğrileri ile ilgili bir soru
14 iş kollarını kim belirler
ÇSGBSorular tam ve cevaplı şekilde olmadığı için bazı sorularda sadece açıklama yaptım. Eklemek ve düzeltmek istediğiniz soruları bu başlık altına yazabilirsiniz.
15 iş arama izni 2 saat
16 hangisi süreç teorisidir Wromm un beklenti teorisi
17 kısa vadeli sigorta primi %2 işveren -
@hayalimsgk çok teşekkürler
-
@hayalimsgk KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
Çeko için bazı cevaplar;
1 işsizlik ödeneği; %40
2 kısa süreli çalışma %60
3 toplu iş sözleşmesi asgari ve azami süre: 1-3 yıl
4 malulen emeklilik 1800 gün
5 iş kanununa tabi değildir hava Deniz
6 bireysel emeklilik 10-56
7 zorunlu işsizlik sigortası İngiltere
8 aktif istihdam politikaları - işsizleri çalışma hayatına kazandırmakta yönelik mesleki eğitim, girişimciliğin teşviki istihdam sübvansiyonları işe yerleştirme hizmetleri gibi politikalardır.
9 işsizlik Fonunun gelirleri işsizlik sig primleri, primleri değerlendirme sonucu elde edilen kazançlar, devletçe sağlanan kazançlar, sigortalı ve işverenlerden alınacak ceza gecikme zammı ve faizler.
10 etkin ücret teorisi: işçilere piyasa denge ücretinin üzerinde yapılan ödemelerin işverene hem maliyet hem de getirisi olduğunu ileri süren teori.
11 Asgari ücret düzeyinde geliri olanlar
12 kesintisiz dinlenme süresi 24 saat
13 farksızlık eğrileri ile ilgili bir soru
14 iş kollarını kim belirler
ÇSGBSorular tam ve cevaplı şekilde olmadığı için bazı sorularda sadece açıklama yaptım. Eklemek ve düzeltmek istediğiniz soruları bu başlık altına yazabilirsiniz.
15 iş arama izni 2 saat
16 hangisi süreç teorisidir Wromm un beklenti teorisi
17 kısa vadeli sigorta primi %2 işverenDoğal Ücretin tanımını sorduğu bi soru vardı.
Friksiyonel İşsizlik < Konjonktürel İşsizlik < Yapısal İşsizlik
Dezavantajlı Gruba Dahil Değildir?
Kanundaki tanımlardan öncüllü bir soru vardı bende 2 ve 4 tü yanıt sanırım Öncülleri net hatırlamıyorum.
Çalışan tutuklanıyor işe gelmiyor, 5 yıldan fazla kıdemi var bildirim süresini soruyordu 8 hafta -
sorularin cevaplari niye aciklanmiyor hala yahu, sorularin da mi guvenlik sorusturmasi yapiliyor malum artik her beklemede guvenlik soruşturmasi zirvasi atiliyor ortaya...
-
Bu çerçeve birşey vardı
-
@2016mağduru 2014 2015tede açıklanmadı ki zorumluluğu yok hakimlikte açıklanmıyo
-
Arkadaşlar konu ancak şöyle çözülür? Malum kurum istatistik sınav soru kitapçığında kimin muhasebe sorusunu çözdüğünü görürse, ki adaylar başka yerde çözemeyeceklerine göre o soruyu geçersiz saymalıdır. Ösym nin bu boşluğundan dolayı ki, aynı durum LYS içinde yıllardır geçerli, kimsenin sınavı geçersiz sayılmaması gerekir. Yapılan şey etik değildir ama sistemsel bir zayıf noktadır. Bu nedenle, ösym istatistik soru kitapçıklarıni alacak eline kim ne kadar muhasebe sorusu çözmüşse o soruları iptal edecek. Başka bir çözüm bulunamaz gibi geliyor.
-
@hayalimsgk yazdığını şimdi gördüm "kardeş". Bu dediğin cümleyi sonuçlar açıklanınca da hatırlatıcam sana.
-
@Antimülakat Bu da adil olmaz adam aklında tutup muhasebe sorusunu istatistik kitapçığının üzerinde çözdüyse ne olacak peki o peçetenin üzerine soru yazıp çözenler bulunmalı bu da imkansız gibi birşey.
-
Şimdi ösym kopya çekildi diye sınavı iptal eder bizde şaapp diye otururuz çünkü ceza hep bize kesilir.
-
Bu istatistik testinde muhasebe çözme bana pek mantıklı gelmiyor. Şimdi muhasebede soruyu aklında tutacak tüm rakamlarıyla aynı zamanda şıkları da aklında tutacak bu mümkün değil gibi pek. Ama yinede adaletsiz bir durum var soruları aklında tutmasa bile bir kişi muhasebe testini istediği gibi işaretleme hakkı bulunuyor.
-
Arkadaslar bu tamamen osymnin sisteminden kaynakli sure yetmeyince insanlar boyle seylere basvurmus tabikide bu onlari hakli cikarmaz ama madem oyle ayri optik vermeleri lazimdi bunlari onlemek adina yani sikayet edilecek olan bunu yapan kisiler degil osymdir Isi sinav hazirlamaktan baska bise olmayan kurumun her ihtimali dusunmesi gerekir.
-
@klapaceus ya ales deki gibi kitapçığın içine soruların yanına cevap butonlarını koysalar hiç sıkıntı çıkmaz
-
@ali27 hocam aklında tutmuş olsa dahi süresi dışında çözüldüğü için yine iptal.sebebidir. Her sınavda öyle değil midir? Tam sınavdan çıkarsın cevap aklına gelir, bu nedenle bence aklıma istatistik sorunlarında geldi o nedenle çözdüm demekte makul bir gerekçe değil. Istatistik soru kitapçığı üzerinde bir muhasebe kaydı söz konusu ise bu durum o soruların iptaline gerekçedir. Aklımda tuttum, kalem oynatmadan çözdüm diyene yapacak birşey yok. Bunun ispatı da pek mümkün olmaz zaten.