Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı, Servis Görevlisi Alımı (2017)
-
fotoyu nasıl yüklediniz kırp yükle diyorum yüklemiyor başa dönüyor
-
Arkadaşlar bu ziraat bankasının sınavları istanbulun neresinde yapılıyor bilen var mı geçen iş bankası sınavına başvurduğumda sınav giriş yerim tuzla çıkmıştı
-
arkadaşlar ben yanlış başvuru yapmışım iptal etme parayı geri alma olasılığı yok mudur lütfen yardımcı olur musunuz?
-
@figenkar hocam ayni şey 2012 yilindaki ziraat sinavinda benim basima gelmisti.En iyi yapacaginiz şey ziraat bankasinin mail adresine durumu anlatan bir mail atmak.insallah duzelir hocam
-
arkadaşlar uzman yardımcılığına başvuru yapmak istiyorum ama İngilizce alanından gelen soruları yapmak gibi bir zorunluluğumuz var mı yada kazandıktan sonra İngilizceyi bilmeyi şart koşuyorlar mı
-
@duygu123asd hocam yuklediginiz fotografi kirp yukle demeden once mouse 'un uzerinde topu cevirerek fotografi biraz geriye alin o sekilde kirp yukle diyin
-
hangi bölüm daha iyi acaba katılım mı portföy mü maaş, çalışma koşulları vs. gibi bilgi verebilecek biri varsa çok memnun olurum paramı çok önceden yatırdım ama bir türlü tercih yapıp da başvuru yapamıyorum kararsızlıktan
-
@duygu123asd katılim daha iyi çalışma koşulları bakımından.
-
aradım anadolu üniversitesini. tek ücretle iki sınava girelemiyormuş. resmen soygun...
-
@duygu123asd başvuru tarihi geçti mi
-
@elif-atılgan hayır 27 hazirana kadar devam ediyor başvurular
-
@mk-ank kardesimm gunler oncesinde ogrenmissin acilacagini tarihe kadar ben de bir sey sormak isterim sehir bazinda kac avukat alinacak ve maaslar nasil bilgi sahibiysen soyleyebilir misin
-
arkadaşlar merhaba, ziraat bankda uzman yrd olarak calısmaktayım, daha önce ben de sizler gibi diğer bi forum sitesinde sayfalarca yazılanları okumak zorunda kaldım sırf bilgi alabilmek için ancak şuan size bildiklerimi paylaşmak istiyorum.Halkbank vakıf ve ziraatin yaptığı banka sınavlarına girdim. Genel olarak mantık aynı ancak kolaylık zorluk sıralaması yaparsak vakıf,halk,ziraat olarak sıralayabiliriz. Ziraat en kolayı yapılabilirlik açısından.sınavın her anlamda kpss den cok cok daha kolay olacaktır ama bu sınava da başvuracak 10 binlerce kişi olacağından dolayı ve alınacak kişi sayısı da belli olduğundan girebilme ihtimali %1 den daha az olacaktır. sınavın gk-gy kısmında çok basit türkce soruları 3-4 tane, matematik kısmında basit şekil-yetenek soruları 3-4 tane(geometrik şekilli, ya da sayı dizisi verir bulun der), basit 1-2 problem cıkar, gk kısmında ise daha çok bankacılık ve finans ve anayasa-vatandaşlık ağırlıklı çıkar, ben anadolu üni yaptığı sınavlarda tarih coğrafya hiç hatırlamıyorum, çıksa bile toplamda 1-2 soruyu geçmez. Bu kısımda özellikle bankacılık-ve finans bilgisine sahip olanlar avantaj sağlar, çünkü bende sizler gibiyken bankacılık anlamında herhangi bir bilgiye sahip değildim. Kaçan sorularda o kısımdan oldu. Bunun yanında güncel ekonomik veriler önemlidir.(enf oranı, büyüme oranı, dış ticaret verileri, işsizlik, rakamları kesinlikle bilmelisiniz 1-2 tane kesin cıkacaktır) bu bölüm için para banka,finansal piyasalar notlarını çalışmanızı tavsiye ederim, finansal terimlere hakim olmalsınız,(kredi nedir, teminat mektubu nedir, mevduat nedir, akreditif nedir bunlar önemli) anayasa-vatandaşlık güncel kısmında ise genelde kpss ayarındadır ancak herkesin rahatlıkla bildiği konular cıkar.Sınav sonrası farkettim ki sınavda cıkan 3-4 güncel sorusu, diğer forum sitesinin hazırladığı kpss güncel bilgiler tablosunda birebir vardı. google a 2016-2017 güncel bilgiler yazıp cıkan 2-3 sayfayı okusanız 2-3 soru yakalama ihtimaliniz yüksektir.
-
Gelelelim sınavın diğer kısımlarına, öncelikle ing ile başlamak istiyorum, ing kısmı yds den yüzde 50-daha kolaydır. gramer konularını hızlı bir şekilde tekrar etmenizi ve mesleki anlamda ingilizce terimlere bakmanızı ve paragraflar okumanızı tavsiye ederim. bu terimlere hakim olursanız paragaflar cok kolay ve anlasılabilir olmaktadır. 2009 mortgage krizi ile ilgili bi paragraf verebilir ordan seceneklere ulaşmanızı isteyebilir. genel gramer bilgisi ve finansal-mesleki terimli okuma parcaları 20 soruda rahat 15 in üzerine çıkartacaktır. Bence burda ingilizceniz 0 değilse 10 sorunun üzerinde yaptıracaktır.
-
alan bölümünde ise sınavda cıkacak konuları genel hatlarıyla bilmeniz gereklidir. Ayrıntıya çalışmanızı tavsiye etmem, iktisat mikro-makro-para banka ağırlıklı olur(kayıtsızlık eğrisi,talep,esneklik, milli gelir, ıs-lm,ad-as-ıs-l-bp) yine bu bölümde makro ekonomik göstergeler bilinmelidir. hukuk kısmında borçları yüzeysel bilin, ancak ticaret-şirketler, icra iflas ve kıymetli evrak bölümüne çok çok iyi çalışın. muhasebe de ise genel muhasebe herkes için aynı ama ticari matematik ve finansal tablolar kısmına detaylı calsmalısnız, (basit faiz, bileşik faiz, paranın zaman değeri,iç iskonto, e.f.o hesaplama, yüzde problemleri, faiz problemleri,karışım problemleri cıkma ihtimali vardır. sınava bu anlattığım şekilde hazrlanırsanız kazanma ihtimaliniz fazlasıyla artacaktır.
-
Bu arada hangi birim seçimi konusunda kararsız arkadaşlar varsa tavsiyede bulunabilirm. Asıl mı iştirak mi? bence bu kararı vermelisiniz. Ben aslı tavsiye ederim. Ben eğer bi kac yıldır çalışmıyor olsaydım ve yeni sınava girecek olsaydım, isimlere bakarak iştirakler daha cazip gelirdi sanırım :))))
-
@gozgoz uzman yardımcısı ne iş yapar çalışma ortamı nasıldır , örneğin katılım için ziraat bankasından farklı uygulamalara tabi midir ? (Kariyer yolu , ücret vs. açısından) İstanbul için ücret düzeyi nedir ? En önemlisi siz işinizden memnun musunuz beklentilerinizi karşıladı mı ? Hali hazırda Ziraat mensubu bulmuşken sormalı . Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
-
@gozgoz hocam öncelikle bilgiler için teşekkürler ben yatirim/portföy bölümünü seçtim hata mı yaptım acaba kariyer imkanları katılıma göre daha mı kötü
-
maaşlar haklar hakkında da bilgi alabilirsek genel hatlarıyla.. ikramiye temettü yemek net maaş.. @gozgoz
-
@gozgoz Kardeşim çok teşekkürler gerçekten çok iyi oldu bu