Geceye Bir Şarkı Bırak
-
@victory-carleone
yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer olur inşallah
hayat onu da öğretir hocam öğretiyor zaten.. -
@plansız
o sonunu yutkunmadan okuyabilmek/dinleyebilmek... -
@otuzyılsavaşı Ben İsmet Özel şiiriyle üniversitede tanıştım, oldukça geç ama yeri bir başka. Bu şiiri de dolabıma sayfa sayfa yazıp asmıştım, öyle gelir gider okurdum doyulacak gibi değil.
-
Dostlar size şöyle özetleyeyim müzik ile ilişkimi. Hep iyi bir dinleyici oldum sanıyorum. Paylaştığım şarkı/türkü/ensturmantal eserlerden az çok müzik kültürümü görüyorsunuz. Bu yıllardır birike birike devam ediyor. Hep söylerdim tabi bir de. Farklı dillerde parçaları seslendirmeye çalışırdım. Sonra;
Bir gün dedim ki ben bağlama çalacağım. Etrafımda çalan dostlarıma imrenerek bir bağlama aldım. Alıp eve gittiğimde hiçbir fikrim yoktu sesler hakkında ne yapacağım hakkında. Sonra sonra sesleri tanıdıkça ve bence en önemlisi onunla bir bütün oldukça onun bana uymaya başladığını farkettim. Yüreğimin sesi soluğu oldu hatta hayatımın son evresinde bu daha da anlam kazandı, kendi seslerimi aramaya ve bulmaya itti beni.
Ney için de benzer biraz daha mistik olmakla beraber benzer bir öykü söz konusu. Tevafuklarla örülü iki macera benim için.
Diğer ensturmanlar konusunda da hevesim ve arzum benzer şekilde işliyor. O nedenle cesur olun, yapamam edemem, geç kaldım, bu saatten sonra olmaz demeyin. İlk fırsatta sizin sesiniz, parçanız olacak bir ensturmanınız varsa alın ve başlayın.
-
@plansız @otuzyılsavaşı İsmet Özel'in o kendi içerisindeki Bitmeyen Kavgası (Steinbeck'e atıftır*), bitmek bilmez arayışı, tam buldum denilen anda değişen tadı ve yeniden kekremsileşen dizelerinde yok olmamak ne mümkün? Na-mümkün. İsmet Özel sevgisi ile de beni daha da İsmet Özel'e yakınlaştıran bir büyüğüm, ablam var onu da anmadan edemeyeceğim. Kulakları çınlasın. Her İsmet Özel denildiğinde aklıma ilk o gelir.
-
@plansız
eyvallah dostum.ah ah...inşallah"yazık oldu, yazık şu genç ömrüme
bilmem şu feleğin bana cevri ne?" -
@paretowilfredo katılıyorum, günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay. Bu kolaylık neden bir enstrüman konusunda da kullanılmasın diyorum. Benim erteleme yapamam edemem değilde daha çok finansal işle birlikte İnşallah
-
@hayatım-sınav İlerde, -muhtemelen çok ilerde- bir sahaf/sanat evi açacağım. Orada gelip herkes çalabilir, istemediği kadar okuyabilir, boğulana kadar çay içebilir dostlar.
-
@paretowilfredo harikulade bir fikir
-
@paretowilfredo Özellikle kitapla ilgili bir yer açma fikri kim bilir kaçımızın aklından geçmiştir inşallah açında biz de uğrayalım.
-
@Hayatım-Sınav @plansız Bende şu an açacak kadar kitap var sanırım ufak bir dükkanı doldururuz. Eh ensturmanları da siz katarsınız açarız bence. Tabi benim hedefim çalınmaya hazır 10 ensturman olmalı içerde. Sayısını bilmediğim kadar da kitap, sınırsız çay ve muhabbet. İnşallah emeklilik sebebim bu olur muhtemelen.
-
@paretowilfredo ooo şimdiden emeklilik :)) ama fikir güzel inşallah gerçekleşir. Bu arada MFÖ' nün çok eskiden TRT'de bir programı varmış. İsmet Özel oraya konuk olmuş, nasıl şiir yazdığından bahsediyordu çok hoş bir muhabbet. TRT arşivde var bakabilirsiniz. Şiir yazarken önce isim koyduğundan söz ediyor, hareket sahasını belirliyormuş, odaklanacağı noktayı. Tabi herkes aynı şekilde yazacak diye bir kaide yok ama paylaşmak istedim bana ilginç gelmişti genelde tersi olur sanırdım.
-
@plansız İzledim, izlemez miyim Keza benzer metodoloji bende de var ama benim biraz daha şöyle işliyor. Önce bir kaç dize beliriyor zihnimde. Onlar geldiğinde muhakkak not ederim. Sonra o dizeler üzerine kurgulanıyor yazdıklarım. Kısa öykülerde de bir hareket noktası olarak belki bir şiiri belki sağlam bir aforizmayı hareket noktası olarak belirleyebiliyorum. Bu yönden öykündüğüm bir nokta sanırım bu kendisine ama tabi bir İsmet Özel olmak kolay değil, çoook yolumuz var henüz.
Ek: Emeklilik için 65'i sanıyorum beklemem. Koşullar elverirse o yaşı en azından kamu bürokrasisi curcunasında tamamlamam diye düşünüyorum. Allah ömür verirse tüm yapacaklarımı tamamlayıp, her şeyi yoluna koyup daha kıyı köşe bir işe geçerim diye umuyorum. Buna dair somut planlarım da vardı esasında ama hayal olarak kaldı, bakalım belki bir gün gerçek olur kim bilir? Hayal kurmak da yasak değil ya?
-
bu arada İsmet Özel'i değerlendirirken son dönemdeki söylemlerini baz almamak gerekiyor
Üstadın eski bir röportajda verdiği cevap (kadınlar üzerine ) ;
"-Nefret demeyelim de hınç diyelim. Çünkü ben sevdiğim kızla evlenemedim. Hıncım onun gibilere. İnsan tercih edilmek, seçilmek istiyor."
İsmet Özel'i İsmet Özel yapan nedenlerden biri de belki de buydu
-
@paretowilfredo darbuka calan da lazim mi?
-
@paretowilfredo Sizden de bir şey kaçmıyor:) tabi ki izlediniz Şaka bir yana şiirin işçilik olduğunu söyleyenler kesinlikle haklı. Hayal kurmak güzel şey, hayaller de olmasa yaşayamayız Yasak zaten değil hem nasıl olsun
-
@otuzyılsavaşı İsmet Özel'in siyasallaşması en az Sezai Karakoç'un parti başkanı olması kadar anlamsız geldi bana hep.
Kesinlikle doğru bir tespit bu. Mağlubiyet temasını kelam olarak kullanmasa da şiirlerinde hissettirebilmesi bundan belki de.
-
@otuzyılsavaşı Bir akşamda belki bu konuları konuşuruz, onun her söylemi benim için değerli
-
@1umut Ritm'siz olur mu efendim
-
Bu keyifli sohbet için teşekkür ederek müsaade isteyeyim @paretowilfredo @otuzyılsavaşı @Hayatım-Sınav @1umut hayırlı geceler