Puanlar Açıklandıktan Sonra Ne Yapmalı? Kurum Sınavları ve Puanları Nasıl Olabilir?
-
@paretowilfredo
Bir şey sormak istiyorum kpss a konusunda bilgi sahibi değilim ve nümüzdeki yıl kpss ye gideeğim. Dershaneye gitmeden önce almak istediğim puan türünü veya türlerini bilmem söylendi. fakat her sitede farklı. Kurumların kendi sayfalarında da geçmiş yıl bazlı var bu konuda ne yapmalıyım. -
@brkytn bu seneyi takip edeceksin, şu dönemde en fazla tahminleri öğrenebilirsin. Bu da daha sonrası için yanıltıcı olabilir.
-
@paretowilfredo hocam içişleri dernek denetçiliği ve içişleri uzmanlığı için hangi puan tür/türlerini öngörüyorsunuz? Teşekkürler.
-
@Oruçreis kardesim eski sistemde enteresan az kullanilan ouanlar secilmekteydi. Bu sene fazla dagilabecegi bir yer yok sistemde. Kamu agirlikli ozellikle p30 ve p31 bakanliga en makbul puanlar gibi kardesim.
-
@paretowilfredo hocam bu p29 ise yarar mi kamunun %60 gy-gk in %40 etkili olduğu puan türü.
-
@ErtuğrulBEY Kurumların direkt olarak (saydığım bi kaç kurum hariç) %60 lık puanları seçmeyeceğini düşünüyorum kardeşim.
-
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. P24'de başarı sıram 88906 kişi içinde 1865.
P25'de 4125, P26'da 5735 ve P34'de 5294. İktisat mezunuyum. Bu puanlar nasıl? Tercih yapsam atanabilir miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. -
Branş sıralamaları ne zamana açıklanır tahminen sizce?p14 gibi puan türleri için önemli olan o çünkü
-
@paretowilfredo teşekkür ettim hocam.
-
@cemsimsek hocam muhtemelen bu puan türleei merkez uzmanlık için olur az sayıda alım olduğundan yetersiz kalır gibi.Ama p48den mhuy alımı bekleniyo en az 5000 kişi sınavına katılacak
-
@cemsimsek merkez uzmanlık kullanır bu puan türlerini demek istedim
-
@zenginmemur iktisat mezunuyum ama işletme ağırlıklı puanım yüksek, umarım sorun çıkmaz ama zor gibi sıralamam
-
Kosgeb kobi uzman yardımcılığı ile ilgili bir duyuru yer aldı resmi gazete de açılması muhtemel.
-
-
arkadaşlar merhaba. p14 puan türünde 94 puan aldım. ayrıca yds'den de 81 puanım var. fakat bu kısma kadar çalışmalarım tamamen planlıydı. ne yapmam gerektiğini hep biliyordum.
bu kurumların sınavlarını ne zaman açacağı belli değil ve sınavlar klasik olacak. acaba nasıl bir çalışma izlemeliyim ? temmuzda tekrar çalışmaya başlayacağım fakat bu sefer iktisat bilgisini baya zorlayacaklar diye düşünüyorum. nelere dikkat etmeliyim ?grafik cizimi vb. konularda yetersiz hissediyorum.
kpss'ye girerkenki iktisat bilgim sizce bu sınavlar için yeterli olur mu ? eğer olmazsa ek olarak nelere bakmam gerekir ? mesela örnek olarak kpss'de dinamik as-ad gibi konulara genelde bakılmazdı. burada her detaya dikkat etmeli miyim ?
ayrıca bazı kurumlar ekonometri sorabiliyor.bu konuda da kaynak,çalışma vb. konularda yardıma ihtiyacım var çünkü ekonometrim 0.
bu konular hakkında bilgili ve iktisata ilgili arkadaşların gerçekten yardımına ihtiyacım var.
teşekkürler.
-
@ceks74 bir yöntem eski adminlerimizden kurum.sınavlarına iktisat için bir not defterine sadece grafikleri çizerek hazırlanmıştı. Sanırım grafikleri hızlı hızlı taradıkça aklına notlardaki bilgiler geliyordu.
-
@ceks74 sanırım hazine müsteşarlığı sınavlarına hazırlanıyorsunuz kpssdeki iktisat bilgisinin ötesinde iktisat çalışmak gerekir hazinenin sınavları için çalışma kaynakları forumda bulabilirsiniz zaten hep önerilen bilindik kaynaklar bunun dışında yerli ve yabancı yazarlar ekonomiyi dair makaleleri köşe yazılarını okumanızı ufkunuzu bu yönde geliştirmenizi tavsiye edebilirim... Kim bilir okuyacağınız makaleler sayesinde sınavda mülakata kalmak için daha iyi puanlar alırsınız
-
kafam çok karışık arkadaşlar . 7000deyim kpssye girmeyeğim bir daha. sınav açılır mı ders çalışsam mı çalışmasam mı puanım hangilerine yeter soruları beynimde hava aşırı sıcak iş yok. ne yapcam bilmiyorum.
-
Bundan sonraki alımlarda 2016 kpss puanı kullanılabilir mi? Kullanım süresi 1 yıl demek ne demektir?
-
@mezamorto kpss 2016 geçerlilik süresi sona erdi. Kpss 2017 sonuç açıklama tarihi son geçerlilik tarihi idi. Kpssp3 geçerliği devam ediyor ancak diğer sınavlar için süreç sona erdi.