KPSS 2017/1 Merkezi Yerleştirme Tercihleri Paylaşım Platfomu
-
@ErTuGS hocam o derece olayını anlamak biraz güç. Bazı a kadro alımlarda da 7. derece ve 8. derece olduğu belirtilir. Ama lisans mezunu bir kişi her yere 9. dereceden başlar. Derece olayına pek fazla takilmamak gerektiğini düşünüyorum. A kadro dışında dereceler arası maaş farkı çok cüzzi olur zaten.
-
@Antimülakat anladım ,mantıklı teşekkür ediyorum
-
@Antimülakat Hocam, Ekonometri mezunuyum.
Ve taban puanlarla ilgili pek de bilgim yok.2016 P3 puanım 86,34 , Genel Sıralamam : 10590
Branş Sıralamam(M7) : 1098 (atananlar dahil edilmedi)
Ekonometri Br.Sıralama: 10 (atananlar dahil edilmedi)Ben, ilk 8 sırayı Ankara yazdım.
(TEİAŞ,KARAYOLLARI,ÖZELLEŞTİRME BAŞK. MİLLİ PİYANGO, SGK, İNSAN HAKLARI EŞİTLİK KURUMU)
TEİAŞ 90 aşağısını görmez diyorlar mesela.
Hem genel hem de Ankara için bu atamada şansım var mı acaba?
Şimdiden teşekkür ediyorum. :slight_smile: :slight_smile: -
@1gazili hocam bölüm üzerine kadro sayısı çok önemli. Puanınız işletme, kamu ve iktisat mezunu olmuş olsanız yeterli olacağını düşünürdüm ama ekonometri için özel kaç kadro var detaylı bakmak lazım. Yine de bir kaç bölüm ve ekonometri birlikte olan kadrolarına atanma ihtimaliniz var.
-
@Antimülakat 4427(Ekonometri) Kodla, toplamda 44kişilik kadrolara başvuruyorum. Ama işte sadece ben başvurmadığım için sıkıntı çıkıyor sanırım. Zaten Ekonometri bölümünün bana ne tür bir fayda sağladığını halen düşünmekteyim. Hayırlısı olur inşallah. Ben şimdiden yıl sonu atamalara göz kırpayım.
Cevap için çok teşekkür ederim Hocam, sağ olun.
-
P3 puan: 83,76. İşletme branş sıralama 1631.. Tercihimi yaparken nelere dikkat etmem gerekir? Bence ümit her zaman vardır. Teşekkür ederimdir. Şimdidendir.
Not: sgk den. yrd. mülakatından elendim sayılır. Canım çok sıkılıyor. Yol gösterin yoldaşlar da belki bunda yüzümüz güler.
-
@asa hocam doğudaki üni memurluklar sgk memurluğu na en sonda ucra ilçelerdeki belediyelere bakın derim.
-
Arkadaşlar bir konuya netlik kazandıralım. Birincisi puanlara göre bölüm sıralamanız ve bir kaç ibf bölümü ile sıralamanız çok önemli. Öyle atama türleri var ki, iktisat işletme ve kamu mezunları tercih yapılabileceği belirtiliyor. Bu durumda bu üç bölümdeki sıralama çok önemli oluyor.
Benim 2014 yılından gördüğüm tablo şu oldu, 1. ve 2. alımda puanların düştüğü nokta 85 civarı oluyor, 4. alım sonunda da 82 ve 83 puanlara iniyor. Nitekim burada her sene hatta her tercih döneminde kadrolar değişiyor. Örneğin, 2014 alımlarında sgk, içişleri ve maliye çok alım yapmıştı ve açılan kadrolar iibf bölümleri için açılmıştı. Şimdi ise çok fazla özelleştirme bünyesine dahil edilen yer var. Analiz analizdir, akşam sizlere bu konuda güzel değerlendirmelerde bulunmaya çalışacağım.
-
@Antimülakat özelleştirme dediğiniz kitlerden bahsediyorsunuz ve yan kuruluşlarından dimi
-
@zaknafein aynen kardeşim onu demek istedim.
-
Arkadaşlar ben işletme mezunuyum, 1 ay önce yapılan (21 mayıs 2017) KPSS -A LİSANS sınavına girdim.
(hayatımda ilk defa kpss ye girdim çok bilgim yok) ve geçen hafta sonuçlar açıklandı biliyorsunuz.
Dün de 2017 / 1 tercih işlemleri başladı biliyorsunuz.
Fakat biz 21 MAYIS 2017 KPSS SINAVINA girenler şu anda tercih yapamıyormuşuz???
2016 KPSS ye girenler tercih yapabilecekmiş.
Şimdi o halde peki biz ne zaman tercih yapacağız ?
Seneye mi?
1 sene boyunca hiç tercih yapamayacak mıyız biri aydınlatsın lütfen ?
hiçbir şey anlamadım ben bu işten. A sı B si tercihi ayrı karışık : (
-
2017/1 Merkezi Yerleştirme Kadro Sayıları
Evet kadrolara şöyle bir göz attım iibf adına son yıllarda gördüğüm çok iyi tablolardan bir tanesi olduğunu söyleyebilirim.
4001 kodu ile toplam 296 kadro
İşletme mezunlarının tercih edebileceği toplam 666 kadro - 4431 kodu geçen 370 kadro
İktisat mezunlarının tercih edebileceği toplam 583 kadro - 4421 kodu geçen 287 kadro
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunlarının tercih edebileceği toplam 388 kadro - 4429 kodu geçen 92 kadro
Kamu Yönetimi mezunlarının tercih edebileceği toplam 499 kadro - 4503 kodu geçen 203 kadro
Maliye mezunlarının tercih edebileceği toplam 484 kadro - 4459 kodu geçen 188 kadro
Uluslararası ilişkiler mezunlarının tercih edebileceği toplam 388 kadro - 4507 kodu geçen 92 kadro
Ekonometri mezunlarının tercih edebileceği toplam 350 kadro - 4427 kodu geçen 54 kadro
-
İibf adına akşam güzel bir analiz yazısı yazacağım, ortak kadro sayıları çıkarıp kaç kişilik bir kadro var bunu ortaya koyalım.
-
@Antimülakat tskler analiziniz icin hocam maliye 82.99 brans siralamasi 287 olur mu var mi bi umut hocam bi degerlendirme yaparsanz cok sevinirim 2016/2 maliye 85.7 ile kapadi bu alim icin taban puan tahmininiz ??
-
@aliceliali A grubu kadrolara aciktan alimlar oluyor. Merkezi atama da B grubu kadrolari icin. Yani siz merkezi atamaya basvuru yapamiyorsunuz bu yil da diger yil da.
A grubu her yil olan sinavdir
B grubu 2 cift yillarda olan sinavdir. -
@ebruuu TEŞEKKÜRLER
-
P3 84 küsür puanla memleketim olan Manisa / Soma TEİAŞ'ı 1.sıradan yazacağım Soma küçük bir yer olduğu için gelebileceğini düşünüyorum ama tecrübeli arkadaşlar ne derler acaba? (Kadro sayısı 2 ve hemen hemen tüm İİBF bölümlerini kapsıyor)
-
@giantsbane zor hocam herkes bu belirsiz ortamda kapagi bir yere atma derdinde
-
@zaknafein evet 3-4 yerden daha haber bekliyorum zaten son para yatırma gününe kadar bekleyeceğim bi haber gelmezse tercih yapıp beklicez bakalım, inşallah şu bitmek bilmeyen güvenlik soruşturmaları biter o zamana kadar
-
@Antimülakat hocam Maliye için 188 kadro demiştiniz bnm puan 84.95 branş sıralaması 108 bu atama için ne dersiniz