Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınavı | 22-23 Temmuz 2017 | 15 Kişi
-
Beklenenin aksine oldukça kolay bir sınav olmuş. Yapılabilir ve beklenen yerlerden gelmiş sorular. Vmy, maliye uzman yard. bundan çok ağır.
-
Önce pek rastlanılmayan bir puandan alım ilanı, ardından kpss ile boğuşan herkes için kolay seviyede bir sınav. Ne yapmaya çalıştıklarını anlayan varsa rica ediyorum açıklasın bana.
-
Bunlar nasıl sorular Allah aşkına?..
-
Puanlama nasıl olacak.bilemiyorum ama kurum sınavı pek eleyici olmamış görünüyor. 4 katı aday büyük ihtimalle kazanır. Eleyici bir alan dahi yapılmamış olması ilginç olmuş. Sorular biraz puan türünden dolayı mı esnetildi anlamış değilim.
-
şaka gibi memleket.
git gygk den muhasebe kurumuna ilan aç. sonra üniversitedeki sınavlardan bile daha basit bir sınav yap.en iyisi yazı tura atsınlar yahu onlar da yorulmasın biz de.
-
Daha Türkçe matematik gibi temel dersleri yapamayanın ne işi var bu kurumda demişler bence!
-
@samet06 hocam ciddi mi söylüyorsunuz bunu. polemik yapmayım diyorum ama.
muhasebe standart kurumunun ilana çıkarken içinde muhasebe ağırlığı olmayan puan türü seçmemesi ne derece mantıklı. kaymakamlık sayistay da o zaman p3den alsın boşuna uğraşmayalım.
insan devlet kurumlarında bir istikrar bekliyor, önceki yıllar alan derslerinin olduğu ağırlıklı puan türünden alım yapılmıştı bu yıl da en azından ikame bir puan türü kullanilmalıydı.şimdi sen guya mhuy a hazırlan, çıksınlar öğretmenlik puanıyla alıyoruz desinler bak bakalım aynısını diyecek misin. başka cevap vermeyeceğim teşekkürler.
-
adı muhasebe ve denetim standartları ama doğru düzgün bir standartı yok kurumun önceki alımlarda p108 den ilana çıkmıştı şimdi de p1 p2 den çıkmış hiç şaşırtmadı seneye de p10 dan çıkar bu kurumun sınavları p45 veya 46 ile yapılmalı en mantıklısı budur
-
önceki sayfada soruları okudum şaka mı bunlar dedim ya vmy sınavından sonra paylaşılan sorular bile daha ağırdı bunlardan
-
Kişilere cevap verip tartışmak istemiyorum. Sınav yapılmış bitmiş. İnsanların bunun üzerine hala sorular üzerinden ve puan türü üzerinden yorum yapması polemik yaratma amaçlıdır diye düşünüyorum. Puan türüne kızmak yerine işi muhasebe olan kurumun hukukçuları da çağırmasına neden kimse takılmıyor anlamadım.
-
@samet06 gk-gy 40'ar net yapan çağrılmış oldu taban puana bakıldığında. Gereksiz polemik yürütülüyor. 40'ar net yapamayan Kurumları değil de kendisini eleştirmeli üniversite mezunu olarak.
-
Kurum 2014 ilanında alan puanlarıyla aday çağırmış, azami 80 kişinin mülakata kalması gerekirken 28 kişi yazılıyı geçebilmiş. Yine aynı şekilde 2015 ilanında da 26 kişi mülakata kalabilmiş. Bence bu sebeple soruların seviyesini düşürdüler. Geçen senelerde millet dökülmüş çünkü baya.
-
@dumbass hocam o sorular da kolaydı.
-
@onuktekin O zaman demek ki bu kurum kolay soruyor hocam, neden herkes soruların kolaylığına takıldı bu kadar geçmiş yıl sorularını da gördük çünkü. Dediğim gibi, o kolay sorularda bile başarı oranı çok düşük olmuş. Ayrıca klasik sınav olduğu için ne kadar emin olsanız da bir şeyleri kaçırmak hatırlamamak çok mümkün oluyor sınav sırasında ve herhangi bir derste 70 i geçemezseniz, başarısızsınız.
-
@dumbass hocam en kolayı bu olmuş şimdi tekrar baktım da sorulara. Kolay sormaları makul olmuş. P3 ile çağırdılar ve ilanla sınav arası çok az zaman vardı. Fakat çok ayıp yaptıkları. Alanla ilgisi olmayan insanlarda başvurdu ve maalesef sınava girmeye hak kazandılar. Sınava girmeyen çok insan var. Daha öncesinden gidemeyeceğini bildiği halde başvuranlar yüzünden bu sınava giremeyenler oldu.Egoları tatmin olmuştur umarım.(geçerli sebepleri olanlara değil sözüm) Alanla ilgili bir puan seçilseydi bu sorumsuz, düşüncesiz adaylar daha az olurdu ve kolay sormanın bir anlamı olurdu.
Kolay sınavın en kötü yanı gereksiz özgüven vermesi. Sayfalarca detayına kadar yazıp hiç puan alamayan da olur kısa ve net yazıp tam puan alanda. Az hata yapan mülakatda. İnşallah sonraki ilanlarda kurumlar daha mantıklı puan türleri seçerler. -
@dumbass Polemik yapma kardeşim.
-
@ProofStriker Ben nesnel verileri koydum ortaya ve düşüncemi belirttim. Buraya gelip "polemik yapma kardeşim" diyerek kimin polemik peşinde koştuğu ortada bence.
-
@dumbass yalnız ilanda ortalamanın 70 olması istenmiyor mu? Bir gruptan 70in altına düşmek bi engel değil ilana göre. Siz bu bilgiyi nerden aldınız ? Açıklayabilir misiniz? Ben de sınava girdim bu yüzden merak ediyorum. Teşekkürler.
-
@galadriel Şimdi tekrar baktım ilana dediğiniz gibi evet.
-
İnsanların tepki göstermesini anlayabiliyorum kurumun tutarsız bir sınav ilanı politikası var ve bu ortada. Ancak p1 puanından hatta ve hatta bunun yanı sıra alesi de kabul ederek ilan veren bir merkez bankası gerçeği var. Merkez bankası gibi bir kurumun alan bazlı ilan vermemesi tepki görmezken kgk nın bu denli tepki görmesi neden?
Ayrıca birçok kişi sınava girenler yetersizdi alan bilmiyorlar gibi talihsiz yorumlarda bulunmuş. Sadece kendi okulumdan tanıdığım 20 kişi gördüm sınava giren ve neredeyse hepsinin alan puanları da gayet iyi seviyede. Bir insanın hem gy gk hem alan puanlarinda başarılı olma ihtimalinin olmadığını düşünerek bu doğrultuda yorum yapmak , sınava giren emek veren kişilere hakarettir.
Böyle önemli ve gözde bir kuruma girecek olan adayın da bir zahmet matematik , Türkçe , tarih , coğrafya bilgisi iyi olsun.
Soruların kolaylığına gelecek olursak , evet sorular çok zor değildi özellikle maliye kısmı rahattı. Ancak genel olarak sorularda göreceğiniz kıstas salt bilginin yanısıra bildiğini yorumlama ve aktarma yeteneğini de ortaya konmasının beklenmesiydi .Çünkü totalde 11 saat sınava girdik. Yani sadece bilmek yetmiyordu , aynı zamanda bunu iyi anlatabilmek de gerekiyordu. Bunu nereden anlıyoruz? Bu senenin sorularına çamur atan arkadaşlar geçmiş yıl sorularına da bakabilirler. Çok daha kolay sorular olmasına rağmen kazanan kişi sayısı 80 olması gerekirken 28 'de kalmış. Demek ki neymiş alandan çağırınca da bir şey değişmiyormuş. Hatta bu türlüsü daha iyi olabilir çünkü Türkçe ve matematik yapabilen birisi analitik düşünme yetisine sahip ve okuduğunu anlayabilen kişidir.
Yazdıklarımda kibir aranmasın , amacım polemik yaratmak değil , anlıyorum alan puanı elde etmenize rağmen kurumun tutarsız ilanları moralleri bozdu ancak hem gy gk hem de alan yapan insanların emeklerine de saygı duyulmalı biraz.
Herkes çok çalışıyor ,herkes çok yıpranıyor. Zor bir süreç , inşallah herkes hakettiği yerlere gelir , inşallah kimsenin emeği karşılıksız kalmaz.İyi günler.