Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınavı | 22-23 Temmuz 2017 | 15 Kişi
-
@uA1905 az sonra hazir kardesim. Linki vercem buraya.
-
Meslek Tanıtımı dostlar. Buyrunuz.
@JanTinbergen kardesimin musadesiyle en tepeye ilk mesaja da ekliyorum tanitimi tekrar aradiginizda orada bulabilirsiniz.
-
2015 te 1 Eylülde bu ilan gelmiş sanırım bu sene ilan süreci daha hızlı işletilecek
-
@paretowilfredo eyvallah üstad
-
.........
-
ben de 80 kusurat puanimla basvurabiliyorum sinava girmek cok dusuk bir ihtimal ama bir umut deyip kapanip calisacagim Insallah sinava girmek isteyen herkese nasip olur
-
p1 den 81 küsür puanım var. 19 bininciyim. önümde bir çok öğretmen mühendis vardır. bunlar zaten giremiyorlar. fakat hukuk fakültesi yazdığı için bir çok muhasebe maliye iktisat bilmeyen hukukçu yerimizi gasp ederek sınava girip sadece hukuk dersini geçerek sınavı kazanamazlar. olan yine iibf lilere olur sanırım. bu yüzden bana sıra gelmez. o yüzden ben müfettişliğe çalışmaya devam edeyim
-
2014 soruları çok da zor görünmüyor.Şunlarmış:
HUKUK:1- Tanımlar: Fikri İçtima, Ombudsman, İdari vesayet, Beyaz ciro
2- Türk Medeni Kanununa göre "menkul mülkiyeti" ve "gayrimenkul mülkiyeti"nin konusu nedir ve kazanılmasını açıklayınız.
3- Türk Ticaret Kanununa göre Anonim şirketlerin temel özellikleri nelerdir ve denetimini açıklayınız.
4- A bürosunun tadilatı ve mutfak dolabı için B ile sözleşme yapıyor. A söz konusu bedeli sözleşme imzalandıktan bir hafta sonra ödeyecek. B de sözleşmeden bir ay sonra malzemeyi teslim edecek ve kurulumu yapıcak. sözleşme imzalandığı gün B imalata başlamıştır. Buna göre;
a) borçların ifa yeri neresidir?
b) Eğer A sözleşme imzalandıktan bir hafta sonra B'ye parayı ödemezse bu durumun hukuki sonuçları ne olur?
c) A parayı bir hafta sonra ödediği halde B teslimi ve kurulumu yapmazsa hukuki sonuçları ne olur?
İKTİSAT-İŞLETME
1- Qd=410-3P ve Qs= -50+2P olmak üzere;
a) denge fiyatı ve denge miktarı nedir?
b) Eğer hükümet satış fiyatına % 20 KDV uygularsa denge fiyat ve miktarı ne olur, diğer sonuçla karşılaştırınız.
2- C, I, XN, G, T, TR, Net Faktör Gelirleri, Faiz Ödemeleri gibi kalemler verilmiş;
a) GDP?
b) S ?
c) Hükümet tasarrufları ?
d) Yabancı tasarruflar ?
e) toplam ve ulusal tasarruflar ?
3- Paranın miktar teorisini açıklayınız. Para arzı % 7 ve Hasıla % 3 artarsa, paranın dolaşım hızı % 2,5 düşerse enflasyon haddi ne olur?
4- Ödemeler bilançosunu açıklayın ve bilanço kalemlerini anlatınız. Dış ödemeler açığına neler neden olmaktadır?
5- Bir işletmenin bilançosu verilmiş. bu işletmenin likidite, karlılık ve finasman durumunun mali analizini yapıp durumunu yorumlayın.
MALİYE
1- Orta gelir tuzağını tanımlayarak Türkiye açısından ne anlam ifade ettiğini açıklayınız. Bu çerçevede " ekonomik krizlerden korunmamının ön şartları basiretli para politikası ve ihtiyatlı finans politikasının uygulanması ve mali disiplindir" önermesinin Türkiye açısından önemini açıklayınız.
2- Gelir vergileri neden iyi bir otomatik istikrarlandırıcıdır?.....
3- Maliye politikası amaçları ve araçları arasındaki çatışmaları sayınız. Ekonomik ve sosyal haklarla maliye politikası amaçları arasındaki çatışmayı anlatınız.
4- Kamu giderlerini artıran ve artmasına etki eden faktörler ne olduğunu bu alandaki görüşleri de dikkate alarak açıklayınız.
MUHASEBE
1- 60 puanlık monografi. açılış bilançosu, dönem içi kayıtlar, dönemsonu bilançosu ve gelir tablosu
2- Farklı tarihlerde işletmeye mal girişi ve çıkışı olmuş, FİFO yöntemini uygulayan bu işletmenin dönem sonunda stoğunda kalan malın değeri nedir.
3- dönem başı mamul, yarı mamul, ilk madde malzeme, dönem içerisinde satın alınan ilk madde malzeme, genel üretim giderleri ve dönem sonu mamul gibi değişkenler verilmiş. Satılan mamul maliyetinin hesaplanmasını istiyordu
-
Bir yorum alabilir miyim 81.9 genel siralama 15000 sansim ne duzeyde olabilir @paretowilfredo
-
Sgk teftişten 10 11 gün sonra bu sınav olacak.Seçici mi davranmak mı gerek yoksa hazır ingilizce istemeyen bir üst kurul bulmusken saldırmak mı gerek bilemedim
-
P1de 2016.yım şansım var mı?
-
@paretowilfredo Peki daha önceki alımda kaçla kapattığına dair bir fikrin var mı hocam?
-
84.6 puanım var gelme ihtimali var mı?
-
Dostum
2014 P6 - 106 - 108 86 taban.(20 Kişi - 400 çağrılan)
2015 P53 - 63 - 101 85.2 taban. (20 Kişi - 400 çağrılan) -
...........
-
@onuktekin son haftalarda gördüğüm en faydalı paylaşım. tabi yazılı sinava kalamayip içimizde patlamazsa
-
@Ђилаc_Mилован hocam fazla iyimser bi yaklaşım bence benim puanım 84.6 ama yeteceğini düşünmüyorum.
-
@paretowilfredo 85.6 şu şartlarda imkansız yani mucizeyi bekliyecez artık
-
2015 de p2 86.1 puanla 6500. olmuşum p1 85.7 8655 ciyim. branş bazında p2 yi siraladim iibf ile alakali 40 bölüm secip ekledim. önümde 824 kişi varmis.bu yilda 87.3 ile p2 de 2570 p1 de 87.1 ile 3305. sıradayım.kimseyi yanlış yönlendirmemek icin yorum yapmiyorum
-
2015 soruları şöyleymiş
Maliye
kavramlari aciklayiniza) erdemli mal ve hizmet
b) devlet borclarinin enflasyonla ödenmesi
c) mali saydamlik
d) verginin gelir ve ikame etkisi
-
kamu maliyesinde kaynak kullanimi etkinligini bozan faktorleri aciklayiniz
-
maliye politikasi araclarini sayiniz, enflasyonu onlemede vergi politikarinin kullanimi aciklayiniz
-
Bir ulkede buyuk altyapi yatirimlarinin (kopru, havaalani, hizli tren vb.) ekonomi ve kalkinmaya etkileri nelerdir, degerlendiriniz.
Hukuk
1-) a-) Normlar hiyerarşisib-) Alacağın temliki
c-) Sebepsiz zenginleşme
d-) Poliçe
e-) Sözleşme serbestisi
2-) Hak ve fiil ehliyetini tanımlayarak hak ehliyetinin fiil ehliyetinden farklarını anlatınız.
3-) TTK'ya gore tacir nedir, tacir olmanın sonuçlarını anlatınız.
4-) Borç ilişkisini unsurları ile birlikte açıklayarak borcun kaynağını anlatınız
İktisat
Yaşam boyu gelir hipotezi.
Mutlak Üstünlükler ve Mukayeseli Üstünlükler arasındaki benzerlik ve farklar
Mukayeseli Üstünlük Teorisi'nin aksaklıkları ve eleştirisi
Big Mac Endeksi'ni açıklayıp bir big mac parası 10 lira ve 5 ABD doları ise
a)satın alma gücü paritesine göre döviz kuru kaç olmalı
b)Kur 1,7 ise tl hakkında ne söylenebilir açıklayınız.
c)Big Mac endeksini doğru buluyor musunuz gerekçeleriyle beraber açıklayınız.
FED'in dolar ve euro tahvil alımını azaltacağı haberini vermesi ve çin'deki gibi ekonomik olayların tl üzerine etkileri
Tl'nin değerindeki değişmelerin dış ticarete olası etkilerini anlatınız
Bir işletmenin birim başı değişken maliyetleri ve birtakım sabit giderleri verilmiş.
a)Başabaş noktasını
b)150.000 tl kar elde edebilmesi için ne kadar satış yapmalı
c)Başabaş ve 150.000 kar noktalarında kapasite kullanım oranlarını bulun
d)Nakliye giderlerini üstlenen bir alıcı 920 liradan 1000 adet ürün almayı teklif etmiş. Şirket %50 kapasite kullanım oranında 1080 liradan satıyor normalde. Bu teklifi kabul etmeli mi etmemli mi tarzında bir soru.
Muhasebe
Bir işletmenin bir kaç şıklı sözel olayları verilmiş. Bu olayları muhasebenin temel ilkeleri çerçevesinde değerlendiriniz.
Bir işletmenin 2012 ve 2013 tabloları verilmiş buna göre mali tablolar analizini yapıp eleştirisini ve önerilerde bulununuz.
Bir ay sonra tahsil edilmek üzere 100.000 dolarlık ihraç yapılmış ancak tahsil zamanı gelmesine rağmen alınamayıp şüpheli olmuş tamamına karşılık ayrılmış. Tahakkuk zamanı, dönem sonu zamanı ve tahsil zamanı kurlar verilip ilgili işlemleri muhasebeleştirme.
Bir işletmenin envanter bilgileri verilip bunlardan yola çıkıp sadece dönem sonu bilançosunu oluşturunuz. Envanter açıklamalarında hisse senetleri, demirbaşlar, arazi, alınan krediler vb. şeyler vardı
-