P14 kovalayan iktisatçılar?
-
Selam arkadaşlar. 2017 kpssde p14 puan türünde 87 puan ile 732. olmuşum. Malum bu sene ekonomi bakanlığı uzman yrd alımı bekleniyor. Sizce bu önümdeki 700 kişinin kaçı iktisat mezunu ve yds (c) düzeye sahiptir? Bana sıra gelir mi ne dersiniz? Geçen senenin hazine iktisat sınavına girenleri baz alıyorum, orada 2015 ve2016 kpss puanları kullanılmasına rağmen 87ye kadar düşmüş 140 kişilik yazılı sınav kontenjanı. Bu sene sadece 2017 kpss puanı kullanılabilecek. Bu açıdan bakınca rahat gelir gibi duruyor ne dersiniz?
-
@armindo bir diğer sorun da yökdil puanını kurumlar kabul edecek mi?
-
@burcuburcu yökdil kısmı tam bir muamma. bence sadece yds kabul olacakmış gibi davranın.
-
@armindo yökdil kabul edilmemeli yoksa yds çalışan insan aptal durumuna düşer.
-
Benim sıralama p14 1800 civarı herhangi bir kurum gelir mi yds istemeyen?
-
@burcuburcu vallahi bu laflar tepki çekebilir ama %100 katılıyorum. yds nere yökdil nere. öyle bir şey yapmazlar umarım.
-
@armindo tepki çekecek bir şey yok ki madem yökdil yds ile aynı geçerlilikte o zaman kaldır yds yi bir sonrakine kimse girmez.
-
@burcuburcu kesinlikle
-
@vlkrt p14 isteyenler genelde yds istiyor diye biliyorum hocam. yine de bi araştırın.
-
@armindo hocam ÖSYM branş sıralamasını yakında yayınlar. Yds için yayınlayamaz çünkü belki başvuru tarihinden 1 gün önce toefl ile denklik sağlayan adam sonuç belgesini eline alır. Belki 2 yıllık yds süresi dolar. Daha önceki puanları unutalım, 30% puanları etkiler. 87 iken de hazine, geçen seneki puanların yükseldiğini ve 1 sene öncenin bile daha sıralama belirleyici olduğunu söyleyim. Internet üzerinden bir zahmet 80 alan da başvursun, eğer aynı koşulları isterse ki önünüzdeki kişinin ne kadarı yds alır bilinmez. Yökdil kabul olmaz gibi, ilanda yds istenir gibi başvuru ayarlaması (e yds) yapılırsa giremeyecek olanlar acaba sonbaharda alır mıyım gibi de geçen sınavlarda yaşadıkları kaygıları azaltırlar.
-
@burcuburcu @armindo Amma heyecan yapmışsınız, muamma falan yok. Şu an için Yökdil'in geçerliliği sadece akademik anlamda.
Kamuda ise yds ve yds'ye eşdeğer kabul edilen yurtdışı menşeili sınavlar, Ielts hariç geçerli.
İlerleyen dönemlerde yds & yökdilin %100 eşdeğer olması bekleniyor ama kısa vadede değil.
-
@titoizm e madem yüzde yüz eşdeğer olacak mantığı nedir iki sınav yapmanın
-
@armindo ben 91.25 puanla işletme mezunu olarak önündeyim kank. Sanırım kullanamadigim bi puan p14
-
@impressiveunit inşallah dediğiniz gibi olur. YDS etkisi kalktığı için evet karşılaştırma yapmak zor oluyor baya
-
@WilliamNiskanen hahahahahah aynen hocam genelde bölüm bölüm ayırıp farklı puan türleri istiyor ekonomi hazine falan. eyvallah 1 kişi eksilttik
-
@burcuburcu
Toefl & Ielts ikilisi gibi düşünün, ikisi de %100 eşdeğer.
Birden fazla kurumun benzer sınavlar yapması bir nevi rekabet gibi bir şey.
Yökdil saglik/sosyal/fen gibi branşlarda yapmaya devam eder. Yds aynen devam eder. Bunun gibi şeyler.. -
@burcuburcu hocam yds ile tüm alanlara hakim olmanız beklenirken, sağlıkçı iseniz yökdil' girer görece daha basit sınavla akademik devam edersiniz ama bildiğim kadarıyla içeriği de değişecektir yakın zamanda. Dinleme, yazma belki. Yani toefl ibt, toeic ,pbt gibi oldu.
-
@titoizm toefl ve ielts durumu çok farklı bizde yds ve yökdil yapan aynı kurum çok bir mantığı yok gibi ama hayırlısı bakalım.
-
@impressiveunit orası öyle ama ilk sınav çoooooook kolay oldu. yds'nin 2-3 tık altı sınav yaptılar herkes yds puanının 15-20 puan üstünü aldı. belirleyici bi sınav değildi. Yoksa alana göre ingilizce ölçme fikri mantıklı tabii ki.
-
93 puan la bende varım ama henüz yds'den 70 alamadık..