2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu
-
B grubu için ne zaman sağlam bir çalışma yaptım diye düşündüm de GY için 2013te bir ales kitabı bitirmiştim. GK yi hatırlamıyorum bile, Aral Gölü kurumamıştı heralde. Bilgilerim resmen dinozor devrinden kalma, e doğal olarak p3 puanım 73-75 bandından kurtulamadı. Bir hal çaresine bakmalı artık diyorum ama kitaplarımın yılı 2013 sıkıntı olur mu sizce?
-
@mülayim28 Dostum başlık açmak yerine burada sorarsan daha faydalı olur.
-
@paretowilfredo yenı uye oldugum ıcın pek bılgım yok.
-
Şuradan tarih konu anlatımı pdf'i indirebiliriniz. Kitap fenaya bezemiyor: http://bc.vc/iOBqiGv
-
@antimülakat merhaba, a kadro alımlarında çok magdur oldum, haksızlık oldu o oldu bu oldu demeden bir karar vermem lazım hocam. Kadro konularında bilginiz yüksek. İktisat mezunuyum. Özel nedenlerden dolayı izmir ilinde ikametim şart. A kadrodan hazırlandım 85-95 arası puanlar aldım ama maalesef mülakatlarda başarılı olamadım. Sizce izmir için B kadro imkansız mı? Alım sayıları nasıl? Alana hazırlanırken gy gk pek bakmadım hatta hiç bakmadım 75 aldım. Şimdi alanı unutup B kadroya yoğunlaşmak istiyorum. Tavsiyeniz ne olur hocam? Girişeyim mi bu sürece szice?
-
@akadromagduru kesinlikle girişmelisin. Bunu sorman kabahat. B kadro içinde çok ideal yerler var, büyük masalar üstadlar, kesildiği konuşulan cezalar vs. hayatında olmasa da maaş açısından seni tatmin edecek onlarca kurum var. Özel sebebine dayanarak zaten a kadro yerine b kadro için mücadele etmen daha uygun. 90 civarı bir puan almak için 90 üstü net yapman gerekir. En önemli odak noktan bu olursa her halükarda başarılı olursun
-
@antimülakat sağolun Hocam, kadrolarda artış olur diye anlıyorum ilk kez kpss a ya hazırlandım ve bu puanları aldım. B içşn de alırım diye düşünüyorum , enerjiyi toplamam lazım. İnanın maaşı, kadronun a sı b si çok umrumda değil. Sadece biyerden başlamak istiyorum. A kadroya yönelmemin sebebi de vaktim bol hallederim , yüksek puan alırım dedim nitekim aldım ama mülakat işleri bana göre değil Yani hocam izmir imkansız değil diyorsunuz değil mi? Biraz araştırdım, sayılar az gibi ama puanı +90 hedeflemek lazım sanırım
-
@akadromagduru hocam yalnız değilsin
Allah yardımcın olsun -
@siyahbeyaz yalnız olmadığımı görüyorum hocam ve çok üzülüyorum, bilmem kaç yılını harcayan arkadaşlarımızın yazılarını görünce. herkes ağlıyor, gerçekten ne zormuş mülakatta başarı sağlamak, vardır bi bildikleri diyorum artık. ben iki yılda a kadrodan pes ettim. Ama @Antimülakat dediginiz gibi ben bastan hata yapmisim ya direkt B ye hazirlanmamakla :(( ozel durumuma bagli olarak benim ne isim vardi a kadroda gercekten bi aydinlanma yasadim suan
-
@akadromagduru 90 puan alırsan, İzmir olur olmaz olursa da Manisa olur. Yakın yerler olur sen için ferah tut.
-
@antimülakat tamamdir hocam, cok tesekkurler
-
@akadromagduru hocam yap 90 neti bitsin bu iş yok kurum sınavıymış yok mülakat mış yok aylarca beklemeymiş hepsi geride kaldı benim için artık..
-
@siyahbeyaz doğru söylüyorsunuz hocam , kahrolsun bağzı şeyler !!! mülakatların bazısından süper çıktım bazısından orta şeker, yok yani olmuyor. Vakit kaybı. olacaga da benzemiyor, amca dayı durumları da bende yok, uğraşamıycam
-
@akadromagduru, içinde söyledi: 2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu
@antimülakat merhaba, a kadro alımlarında çok magdur oldum, haksızlık oldu o oldu bu oldu demeden bir karar vermem lazım hocam. Kadro konularında bilginiz yüksek. İktisat mezunuyum. Özel nedenlerden dolayı izmir ilinde ikametim şart. A kadrodan hazırlandım 85-95 arası puanlar aldım ama maalesef mülakatlarda başarılı olamadım. Sizce izmir için B kadro imkansız mı? Alım sayıları nasıl? Alana hazırlanırken gy gk pek bakmadım hatta hiç bakmadım 75 aldım. Şimdi alanı unutup B kadroya yoğunlaşmak istiyorum. Tavsiyeniz ne olur hocam? Girişeyim mi bu sürece szice?
selamlar. bir yalnız değilsin de benden gelsin. a grubu beni de çok yıprattı. çalışırken diyorsun ben bir puan alayım da bir mülakatı geçerim elbet. ama olmuyor, geçemiyorsun. ve artık a grubu ilanları da eskisi gibi değil. eskiden 1 senede minimum 2 guy 1 vmy 1 mhuy 1 göç gelirdi. yani 85+ puanı olan insan 2 senede minimum 10 sınava girerdi. aradan 2-
tane ekstra da çıkardı onları da ekledin mi 15. ama şimdi mhuy ortalıklarda yok guy neredeyse 2 senede 1'e düşecek puanlar da 1 sene geçerli olunca büyün emekler çöpe gitmiş oldu. çok kötüyüm ben de. seneye b grubundan minimum 90 hedefliyorum. -
Başından beri b grubunun kıymetini bilin diye buradan bangır bangır bağırdık. Kimse dinlemiyor ki, o kadar da istatistik çıkardık.
-
Merhabalar, ben Halkla ilişkiler bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. bu sene ilk defa lisans kpss sınavına girmek istiyorum. fakat kontenjan ve atamaların az olduğu söyleniyor ve Ben Alan sınavlarına mı girmeliyim yoksa B grubuna mı girmeliyim? bu konuda kafam çok karışık. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@pankoala21 Hocam halkla ilişkilerden alana girmenizi gerektirecek bir durum yok çünkü alan sınavların genelde iibf ve öğretmenlik mezunlarını ilgilendiriyor, alımın az olduğu doğrudur fakat sağlam bir çalışma ile b kadrodan yeterli bir puanı alabilirsiniz.
-
@agor Peki puanı yükseltmek için yabancı dil sınavına girmem gerekir mi?
-
@pankoala21 hocam genelde halkla ilişkiler p3 puan turu ile başvuru yapar, istisnalar dışında, o yüzden yabancı dil puanı eğer spesifik bir alim o olmazsa çok da gerekli olmayacaktır.
-
@agor Çok teşekkür ederim yardımınız için