2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu
-
@lucasinemmisi hocam tartismak istemediginizi belirttigini icin ben de cok uzatmamistim ama benim tanidigim mehmet hoca ile sizin anlattiginiz mehmet hoca arasinda o kadar fark var ki, saskinlikla okuyorum. Bilakis ogrncisine deger veren bi insandir, ben ondan ders alali yillar gecti ama hala ilgilenir soru sorsam hemen cevap atar.
Derste anlatim uslubu cok eglenceli oldugu icin akilda kolay kalir. Verdikleri vergi tvs kitabi bence piyasanin en iyi vergi kitabidir.
Herkesin herkesle uyusmasi tabiki mumkun degil, siz de belki uyusamadiniz kendisiyle ama ben soyldiklerinize katilmiyorum.
Ayrica derse gec gelme mevzusu neredeyse her dersanede yasaniyor. Ben themiste de ders aldim, orda serdar hoca (cok iyi hocadir ama) azcik ders 40 dk tenefus yapardi nerdeyse. Ve diger hocalarda oyleydi. Ders saati ve ara dakikalarinda disiplinli hocalar cok yok, olanlari da ogrnciler gec derse gelerek(sigara aralari uzun surdugu icin) etkisizlestiriyor yani.
Piyasadaki neredeyse tum yayinlarin maliyesini bilen biri olrak mehmet hocanin kitabinda cok ince ayrintilarla aydinlandigmi biliyorum. Hatta once bi 657yi cozeyim de onu oyle cozeym filan demistim bu sene basinda. Pareto da guzel kitap ama cok gereksiz sorular da mevcut. Analizi ben de cok iyi sanirdim ama asiri onemli hatalar mevcut. 4t ozgun iyi ama mehmet hocanin kitabi da baska bi tarz iste. Her kitabin iylikleri kotulukleri var. sizin goruslerinize bir sey demiyorum ama mehmet hoca hakkindaki goruslerimi ben de belirtmek istedim. -
@lucasinemmisi Buraya doğru sayimi yazmamin tek sebebi kaynak soran arkadaslara yardimci olabilmek icindir. Dalga gecer tavrinizin yerine bildiginiz faydasini gorebilecegim kaynak varsa bende netlerimi artirmak isterim.
Dogru sayilarimin kitabinin son 3 yilin maliyesine yetersiz oldugu iddianizi curutmek icinde yeterli bir aciklama oldugunu dusunuyorum. Sizin yeterli kaynaginizdan ne kadar fayda gordugunuzu merak ediyorum.
Tuhaf olan benim Mehmet hocayı savunmam degil tuhaf olan sizin bu kadar kin kusuşunuz. İsrarimin nedeni kimsenin reklamini yapmak, kimseyi ovmek degil. Faydasini gordugum kaynaklari arkadaslarla paylasmaktan, faydasini gordugum hocanin hakkini yedirmemekten daha dogal ne olabilir. Herkes her hocayi begenmek veya hocalar kendini begendirmek zorunda degil siz begenmemis olabilirsiniz ancak bu tavirla elestirmeniz hos degil.
Bes parmagin besinin bir olmadigi acikken bu derecede olumsuz yorum yapmamanizi oneririm, siz faydasini gormemis olabilirsiniz. Bu baskalarinin faydalanamayacagi anlamina gelmez -
@pump-priming @1umut hocam (pump priming) sizi bir daha uyarmak istemiyorum vakayi kisisellestirmeyiniz kin kusmak vs olmuyor... Ben istemedikce tartisma zeminine cekmek istiyorsunuz ayiptir...
Ayrica gerek Ankara'daki X kurumunun ogrencileriyle actigimiz ortak vatsap grubundan edindigim kanaat, gerekse kendi sahsi kanaatim bana yetecektir. Yetmezse dahi fikir almaktan hic utanmam onu da belirtmek isterim ve fikirlere ne denli acik oldugum sordugum sorulardan da ortadadir.
Sizin netinizle dalga gecmedim, yalnizca kanaatiniz illa ki genel gecer olmaliymis gibi anlamsiz bir diretkenliginiz var ya malum, bu iddianizin guclenmesi icin farkli platformlarda da Zakir ile 31 dogru yaptiginizi yazip tepkileri gormelisiniz demek istedim. Kimseyle dalga gecmek haddim degildir zira.
Son olarak Zakir Hocanin nosu hala bende de vardir ve daha evvel hicbir ogrencinin yasamadigi bir vakayi beraber yasamisizdir o bilir, babalarimiz de meslektastir yani ben de samimiyimdir ama bu Zakir Hocanin KPSS Maliye icin yeterli oldugunu asla gostermez.
Hayirli aksamlar, bol sans. Ins istediginiz netleri yapip istediginiz kurumlara yerlesirsiniz. -
@lucasinemmisi Sadece şunu ifade etmek istiyorum amacim asla sizin soylediginiz gibi tartismak olmadi olayi cikarimlarinizla kisisellestiren siz oldunuz sizden daha agir olmayan dille bildiklerimi gorduklerimi aktardim hepsi bu
Kimse kimsenin dusuncesini benimsemek evet dogrudur demek zorunda degil. Durumun nesnel olmadisi ikimizin bu denli zit dususundenden bellidirGoruldugu gibi herkesin yolu yordami algilamasi farkli, yurudugunuz yolda basirilar diliyorum
Guzel temennileriniz için teşekkür ederim hayirli akşamlar -
Arkadaşlar iktisat dörtlü için önerebileceğiniz sağlam kaynak var mıdır rica etsem. Hangi kitaplardan çalışıyorsunuz?
-
@inception Hocam çoğu kişi sana katalaksiyi söyleyecektir ben de onu kullanıyorum.Mesela dguyda gelen 3 tane uluslararası iktisat sorunu sana çözdürürdü. Ama kpss de artık 4lü iktisat soruları saçma sapan yerlerden geliyor o yüzden bi kaynak öneremiyorum işin şansa kalmış biraz
-
@nopainnogain yani genel olarak saçma sapan da olsa enazından bilgim olsun kanısındayım:) biraz daha araştırmakta fayda var o halde.
-
ileti kaldırılmıştır.
-
-
@james-buchanan @Antimülakat bu başlıkta eski.
-
@ıspanaklı-börek eski ama ne sormak istiyorsunuz?
-
Günaydın dostlar. VMY sınav tarihinin akıbeti için bugün saat 20:00'da etkinlik düzenlenecektir tüm #iibf’li kardeşlerimin katılımı bizler için çok değerli,birkaç dakikanızı ayırıp tivit atmanızı rica ediyorum.
-
Konu Mehmet Zakir hoca olunca bende yazmadan edemedim. Münir Özkul söylemiyle “kendisi tüccar değil eğitimcidir” bunu kendisinden ders alanlar çok iyi bilirler ve ne demek istediğimi anlarlar. Adam verdiği eğitimin parasını zerre düşünmüyor. Sen yeter ki ondan o bilgileri kap. Gerisini yani işin para tarafını hiç önemsemiyor. burada dershane savunması yapmıyorum ha seversiniz sevmezsiniz onlar apayrı konular. Ama bir insana “yetersiz” demek için daha geçerli sebepleriniz olmalı. Bende Zakir hocanın notundan maliye çalıştım ve 33 net yaptım. Geri kalan soruları da o notlarda vardı ama tamamen kendimle alakalı olarak yapamadım o kalan 7 soruyu.
Ha diğer hocalar da elbette iyidir ve kesinlikle yetersiz değildir. Ben derslerine girmediğim için yorum yapamıyorum. Yoksa bütün hocalarımızın değeri, kıymeti ayrıdır. -
Zakir hocanın tekrar derslerine girdim başka dersaneden olmamıza rağmen bizi sürekli derslerine çağırdı ve inanılmaz faydasını gördüm şahsen. Kaldı ki kitabınında eksiği yok fazlası var kesinlikle çevremdekilere ilk söylediğim kişidir kendisi
-
Cuma 21.oo da twitter etkinliğimiz var arkadaslar lütfen destek verin.Ortak metin:
Sayın devlet büyüklerimiz,14 aydir beklediğimiz SGK DenetmenYardımcılığı ilanının akıbetini merak içerisindeyiz.Sizden gelecek haberle biz de istihdama katılma fırsatı bulacagiz.Lütfen çağrımıza ses verin. @ZehraZumrutS
@ahmetkoca3
@aysekardass
@msbagli
#1000SgkDenetmenYardımcısı -
Selam arkadaşlar, 2019 için çalışmalara başlayan oldu mu merak ettim Henüz yeni başlık açılmadığından sebep buraya yazdım. Ben şimdiden başlamayı düşünüyorum ama çok mu erken?
-
@boleyngirl Ben de başlamayı düşünüyorum ama daha yaptığım bir şey yok.Dershane gezmekten bıktım.Ama acil başlanması gerektiğini düşünüyorum adaptasyon için...
-
@aslibelen Aslı hanım ben başkent kariyer de öğrenciyim.Dershane araştırıyorsanız tavsiye ederim.Zakir hocayla başladı dersimiz.Başka maliye hocası tanımıyorum ama bi ders bu kadar zevkli geçebilir.Kitabı yetersiz gibi gözükse de eski öğrenciler başka kaynak kullanmadan 33-35 net arası yaptıklarını söylüyorlar.Bakalım görcez.Ayrıca kpss de muhasebe alanında ekol olmuş Ferhat YILDIZ'da burada.Siz bilirsiniz hayırlısı olsun.Hazırlnmak için daha fazla beklemeye gerek yok ister dershaneyle ister bireysel olarak başlamak gerekir.
-
Arkadaşlar merhaba. Ben de 2019 KPSS alan bazında hazırlanmayı düşünüyorum fakat alan derslerine hazırlanmış birkaç arkadaşımla konuştum ve edindiğim bilgilerin özeti şudur: Alan sınavı bir senede halledilecek bir şey değil, zor ve zahmetli bir süreç. Sınava gireceğiz puan alacağız bu sefer mülakatlar başlayacak. Mülakatlarda da torpilden dolayı eleneceğiz. Alan için harcayacağımız enerjiyi B grubu için harcayıp 90+ puanımızı alıp mülakatsız bir atama ile memur olabiliriz. Tabi ben mezun olalı 10 sene oldu belki de bunu göz önünde bulundurarak bunlar söylendi bilemiyorum. Ama ben şu an işsizim evdeyim. Benim hocam video ders kitaplarını alıp videolarını izleyerek konu çalışmayı ve piyasada adı olan her alan dersi için herkesin tek akıl önerdiği yazarların soru bankalarını alarak soru çözmeyi düşünüyorum. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
-
@the_mor hocam ben de tam tersi kpss a nin cok abartildigini dusunuyorum bazi cevrelerde. Tamam bir kere yogun calisma sabir emek gerektiriyor bu konuda hem fikiriz ama bu olmazsa zaten birak kpss a yi simdi girsek teogda bile iyi puan yapamayizm. Bazi derlser kimine zor kimine zevkli ama 1 senede olcak dey degil demek bence cok cok goz korkutma ve abartma. Yanlis anlamayin siz goz korkutuyorsunuz demedim size oyle denmis dedim.
Su hayatta bi tecrube edindiysem kimsenin zor yapilmaz dedigi seye hemen inanmamak cunku bu olay cok sübjektif. Alt yapiya calisma azmine bakan bir sey. Bana gore gayette 1 sene de duzenli calismayla yuksek puan alinabilir alanda. 80 seviyelerine cabuk cikilir ama ordan sonra evet her bir puan daha zor alinir ama yuksek puana cikilmaz diye bir sey yok.
Ha kadro acilmasi mulakat ve o surec konusunda haklisiniz bir sey diyemem. O ayri bir muamma ve stres ama iyi puani cebe attitaktan sonra 2 yil gecerli iste onemli yani.