Türkiye Suriyelilerin vatanıdır
-
@Bireysel-başvuru sen çok haklısın böyle devam et
-
@burcuburcu dünyanın hangi ülkesi pkk , ışid yada haşdi şabi gibi 3 tane terörist grup tarafından paylaşıldı örnek verirmisin
-
@mrym Dünya'nın herhangi bir ülkesinin vatandaşları ülkesini bırakıp kaçmadığı için hiç bir ülkesi paylaşılmadı.
-
@burcuburcu size tavsiyem askeri konuları bu konularda uzman kişilerden okuyup , dinleyin aksi takdirde söyleyecek kelimeleriniz böyle yetersiz kalır
-
@mrym yetersiz mi? Bu ne kendini beğenmişlik ? uzman kişiler sizinle aynı şeyleri düşünmüyor, ayrıca Suriye olayından bir kaç önce sınırdaki mayınların temizlendiği gerçeği sanıyorum her şeyi anlatıyor. Suriye halkı teröre karşı liderinin yanında yer almalıydı.
-
@burcuburcu geçenlerde kimyasal silahlarla saldıran Esat'ın mı yanında yer alacaklar
-
@mrym Geçenlerde kimyasalla saldıran Esad değildi bunu sağır sultan duydu. Aylarca sömürüsünü yaptığınız ümran bebeğin babası bile Esad'ı desteklediğini açıkladı.
-
@burcuburcu nereden aldın bu bilgileri Esat'ın yayın organlarından mı
-
Türkiye Cumhuriyeti, kendisine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin vatanıdır. Eğer vatandaşlık verilmişse onların da vatanıdır. Evet bu insanlar savaştan kaçıp bize sığındı ve biz de sığınma taleplerini geri çevirmedik. Çocuk, yaşlı ve kadınların burada yaşmasına kimsenin bişey diyeceğini zannetmiyorum açıkçası. Ancak eli silah tutan erkeklerin kendi ülkelerini savunacağına Türkiye'ye gelmesi ne kadar doğru? Hali hazırda bir vatanları varken orayı bırakıp gelen, yarın öbür gün burayı da terk eder. Bizleri hatırlayın arkadaşlar, Çanakkale'deki bizleri, Kurtuluş Savaşı'nda kadın erkek çocuk demeden vatanını müdafa etmekten bir an olsun yılmayan bizleri hatırlayın! 15 inde toprağa vatan uğruna düşen gencecik filizleri hatırlayın. İnsan böyle bir milletin evladı olunca herkesten aynı fedakarlığı bekliyor ister istemez.
-
@aycan bizim insanımız tankın önüne yatıyor bunlar silah yok diye kaçıyormuş. Ettiğim lafa değmeyecek yaratıklar...
-
@Bireysel-başvuru hocam moderatörler veya adminler olarak başlığa dokunmaktan yana değiliz, bireysel bir yorum olarak yapılmış, katılıp katılmamak size kalmış, fakat benim bireysel yorumumda arkadaşların dediği gibi vatandaşı olan ve kendini bu ülkenin ferdi gören herkes bu ülkenin vatandaşıdır ve bu ülke hepsinin vatanıdır.
-
Kimi savunup, kimi yeriyorsunuz? Kim için, ne için birbirinize kırıcı ithamlarda bulunuyorsunuz? Bedenlerden ziyade, yaşayan ruhlar köhneleşip, ölüyor farkında mısınız? Ah be güzel kardeşlerim, kardeşinizin üzerine hiciv okları atmadan önce dönüp kendinizi sorguluyor musunuz, açıp bir satır okuyor musunuz? Fitne tohumlarına su dökmeye neden bu kadar meyillisiniz?
-
Bizim ülkemizin vatandaşlığı nasıl bu kadar ucuz olur? Hangi ülke verir vatandaşlığını böyle önüne gelene?
-
@Agor
"Teröristlerden bir farkiniz olsun" bi yorumdan ote ciddi bi itham boyutu tasiyo.Hassas bi konu ve üsluplara dikkat edilmesi noktasinda bazi kisiler uyarilabilir diye dusunuyorum.
Cevap verilse konu bambaska yerlere gidebilir.Susmam sahsim adina kabul ettigim anlamina gelmiyo.Kanima dokunuyo bi tarz soylemler. -
Değildir.
-
-
@burcuburcu hic kimse de vermez. Acın bakın bakalım bir ülkede vatandaşlık almanın maddi manevi zorlukları bedelleri neler? Örneğin, Kanada'ya vatandaşlık icin başvuru yapın. Kişi başı bankalarına 1milyon$ teminat bağlamanızı istemekle beraber vucudunuzun her bir zerresine kadar detaylı sağlık raporları istiyorlar. Ayrıca kariyerinize göre de seçim yapıyorlar (işe yarar bir yanınız var mı diye?) Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı. TÜRKİYE SURİYELİLERİN VATANI DEĞİLDİR. Yaptıkları türlü türlü iğrençliklere İstanbul, Elazığ, Gaziantep, Ankara, Şanlıurfa da bizzat şahit oldum. Gazete, internet vs haberlerde gani gani gördüklerim de cabası. Keske vatanlarını kurtarmak ve savunmak icin silahsız da olsa canları pahasına mücadele edip şehadete erselerdi. Ama yok. Kusura bakmasın kimse, ordan kaçıp buraya sığınmak ülkemizin vatanının bir parcası olmayı haketmek değildir.
-
"Vatan" kavramini tam anlamiyla anlayip özumseyemeyen insanlar(sozde)hümanist gorunabilmek icin ya da her alanda oldugu gibi "din"i kullanarak buralarda irkciligi lanetlerken bizler gibi dusunenleri terorist ilan ediyolar hadsizce! Nasil bir tezatliktir bu!
Önce hak etmek lazim bu topraklari, her zerresinin bedeli canla odenmis.Humanist cigirtkanliginizi suriyelilerce evleri, is yerleri soyulan, taciz edilen, dilencilikle duygulari somurulen insanlar icin de yapabilseniz keske.
Evet Allah kimseyi kendi ulkesini terk edecek duruma dusurmesin tamam ama kimseyi de EKMEK YEDIGI KABA PISLEYECEK kadar karaktersiz yapmasin. -
@1903bjk hocam hakaret edenler kendi saygısızlığı ile kalsın bırakın, siyasi bir söylemle demiyorum ama insanlar sığındığında kapı açmanın ne dinle ne siyasetle ilgisi var, yukarıda arkadaşın dediği eli silah tutan insanlar niye geliyor sözü de yaygın söylemlerden biri, kiminle ne için savaşıyor bu insanlar, hümanist olmak gerekli, senin dediğin gibi sözde hümanist olan veya kendi çıkarları için bunları kullananlar konusunda aynı duygu ve düşüncedeyiz fakat yaratılan algılarla kimseye düşmanlık beslememek lazım, açıkçası konuşulan hiç bir şey yapmadan memur oluyorlar, sınava girmeden üniversiteye giriyorlar, devletten dünyanın yardımını alıyorlar gibi cümleler de birer algı gibi geliyor bana, aksini ispatlayan bir delilim yok ama hepsine böyle davranıldığına dair de bir delil yok sanıyorum ki, bu başlığı açan arkadaş iyi niyetle veya manipüle amacıyla açmış olabilir fakat her zaman olduğu gibi birbirimizle yaralayıcı ya da anlayıştan uzak bir tartışma içine girerek iyi niyetten uzaklaşıyoruz. Sözüm sana değil sakın yanlış anlama ama gönül ister ki herkes başkasına sataşmadan sadece fikirlerini söylesin, ifade özgürlüğü olsun ve ifadelerimizi dile getirince taşlanmayalım, burada söylediklerim de samimiyim belki beni de samimiyetsiz bulursunuz fakat ona da ben müdahale edemem. Umarım "Ülkemiz" dediğimiz yerde her birey için hayırlısı olur.
-
Şimdi şöyle bi misal verelim. Bugün evimizi su bassın. Tabi ki en yakın bildiğimizin yanına sığınırız. Ev sahibi bizi rahat ettirmek için elinden geleni yapar. Hatta bu çabasını taçlandırmak için de zaman zaman " lütfen kendi eviniz gibi rahat edin" der. Peki o öyle dedi diye orası bizim evimiz olur mu? Elbette ki hayır. Peki o evde sayısız çocuk yapar mıyız? Üstelik evimizi su basmış zaten moralimiz bozuk,aklımız orda. Elbette ki yapmayız. Peki o evin asıl ahalisinin hakkını yer miyiz? Elbette ki yemeyiz. Yani demem o ki ev sahibi üstüne düşeni yapacak ama misafir de misafirliğinin her daim bilincinde olacak. Bence mesele bu mihvalde değerlendirmeli.