Tezsiz Yuksek Lisans
-
Arkadaslar tezsiz yuksek lisansta askerligi ne kadar erteliyorlar. 6 ayin sonunda diyelim ki devamsizliktan ve derslerden kaldim bu durumda tecil surem bitiyor mu?
-
1 yıl tezsizde
-
@Bireysel-başvuru yanlışın var. 1.5 yıl. Kendim yapıyorum şuan
-
@piglet donemlik ya simdi bu devamsizliktan falan kalirsak sknti oluyor mu
-
@piglet arkadaş devamsızlık demiş hocam derslere gitmezse 1 yıl yoksa senin dediğin gibi
-
@Bireysel-başvuru yani devamsizlik durumumda olsa askerlik ole ya da bole bi sene erteleniyor dogrumu?
-
@Manifalitikoos doğrudur
-
@piglet ucreti ne kadar hocam?Biraz bahsetsen ne zaman basvurdunuz siz?Hangi universltekr de var?
-
Devlet üniversitesinde. 4000 tl ucret cıkardılar. 3 taksitte (1500+1500+1000) ilk taksidi ilk kayıt zamanında ödüyorsun. ama bu fiyat 4.500 yada 5000 falanda olabiliyor bazı üniversitelerde. İşin kötü yanı cok kısıtlı bölümlerde yapılabiliyor. Ancak vakıf üniversitelerinde tüm mühendislik dallarında bile tezsiz yüksek lisans hakkı var. Tabi rakamlar 12.500- 30.000 Tl yi buluyor.
-
@piglet tabi detaylı bilmiyorum ama bilen dostlar cevap verecektir. Arkadaşlar Türkiyede tezsiz yl ücretleri inanılmaz uçmuş. Bunun yerine özellikle balkan ülkelerinde 3-4 bin dolara yl yapılabileceğini duymuştum. İngilizce eğitim ile yl veren okullar var. Bu hesapta çok daha mantıklı geliyor bu eğitimler.
-
Kırıkkale 1200, Isparta 800 lira küçük illere bakarsanız fiyatlar 2-3bin maximum.
-
@Bireysel-başvuru kardeşim sen dönem bası ücretten bahsediyorsun. Yazdığın rakamları 3 le carpıcaksın bir de. Gecen sene ısparta sdü ye de basvuru yapacaktım. "Dönem Basına" 850 tl istediler ki (3 dönem boyunca 3 taksitte istediler oda 2550 tl tutuyor), Ayrıca Kırıkkale de dönem bası 1200 tl istiyordu. O da gecen sene bu senenin fiyatları daha fazladır sanırım
-
Peki arkadaşlar tezsiz yüksek lisans okurken kyk kredisi alabiliyor muyuz?
-
@piglet hocam zaten 1 taksit öde alese gir tezliye geç. Yoksa tezsizin esprisi kalmaz ki
-
@piglet Tezsiz Yuksek Lisans içinde söyledi:
@Bireysel-başvuru kardeşim sen dönem bası ücretten bahsediyorsun. Yazdığın rakamları 3 le carpıcaksın bir de. Gecen sene ısparta sdü ye de basvuru yapacaktım. "Dönem Basına" 850 tl istediler ki (3 dönem boyunca 3 taksitte istediler oda 2550 tl tutuyor), Ayrıca Kırıkkale de dönem bası 1200 tl istiyordu. O da gecen sene bu senenin fiyatları daha fazladır sanırım
bi kere ödedikten sonra zaten otomatik 1.5 yıl tecil oluyo.3 dönem harc ödemenize gerek yok.bende sdü de yapıyorum
-
@Bireysel-başvuru doğru söylüyorsun güzel söylüyorsun kardeşim. yalnız arkadaşın sorduğu soruya eksik cevap veriyosun diye düzeltiyorum sadece. @Manifalitikoos üşenme arkadasım 112 devlet üniversitesinin tümünün enstitü sayfalarını incele derim. Hem fiyat konusunda hemde basvuru kolaylığında avantajlı yerler var: kiminin ücreti ucuz, kimi sadece online sistemde ales ve ao sıralaması yapıp eğer girdiysen hemen seni kesin kayıt hakkına alıyor (mülakat/sınav vs bile yapmadan) ör: sdü için ağustos ayını bekle ales ve ao yüksekse basvuru yap ilk 100e girersen mülakatsız sınavsız kabul edildin demektir. Üstelik totalde 2500 tl civarı para vericen. (eğitim bilimleri enstitüsünde bilgisayar ve öğr. tekn. Bölümü için)
-
@onur00 ben aksi birşey söylemedim ki. Sadece sdü hakkında bilgi edinmiştim dedim. Ki eğer derdiniz sadece askerlikten yırtmaksa zaten ilk taksidi öde sonra daha da ödeme yada daha da uzatacaksan askerliği, tezli ye gecis yaparsınız olur biter. Ama mevzu 2. 3. Taksiti ödemezsek tecil yanarmı mevzusu değil
-
@piglet Tezsiz Yuksek Lisans içinde söyledi:
@Bireysel-başvuru doğru söylüyorsun güzel söylüyorsun kardeşim. yalnız arkadaşın sorduğu soruya eksik cevap veriyosun diye düzeltiyorum sadece. @Manifalitikoos üşenme arkadasım 112 devlet üniversitesinin tümünün enstitü sayfalarını incele derim. Hem fiyat konusunda hemde basvuru kolaylığında avantajlı yerler var: kiminin ücreti ucuz, kimi sadece online sistemde ales ve ao sıralaması yapıp eğer girdiysen hemen seni kesin kayıt hakkına alıyor (mülakat/sınav vs bile yapmadan) ör: sdü için ağustos ayını bekle ales ve ao yüksekse basvuru yap ilk 100e girersen mülakatsız sınavsız kabul edildin demektir. Üstelik totalde 2500 tl civarı para vericen. (eğitim bilimleri enstitüsünde bilgisayar ve öğr. tekn. Bölümü için)
Sdu tezsiz yuksek lisans yapacak gibiyim
-
@Bireysel-başvuru Isparta bitti
-
@onur00 Hocam ne zamandır SDÜ'ye kayıtlısın? Yani güncel mi bu dediklerin? Ben de SDÜ Tezsize kaydoldum bu hafta, şimdi ikinci dönem kayıt yenilemesem veya derslere girmesem de tecilim 1.5 yıl kesin oluyor mu? Yoksa ikinci dönem kaydımı silmesinler?