Tarım Kredi Kooperatifleri 10 Müfettiş Yardımcısı Alımı
-
..........
-
sınava girecek arkadaşlara başarılar
#hakkınıkullan -
hayırlı olsun ancak üzerinde ciddi olarak düşünülmesi gereken bir ilandır.
-
inanılmaz uzun bir turnesi vardır, 10-11 ay turne ilkbaharın en pis yağmurunda doğu karadenize, kışın en ala sıcağında egeye gitmenize neden olur. doğu - güneydolu anadoluya fazla uğranmaz ama egede ilçeleri geçtim NEREDEYSE HER KÖYDE birimi vardır.
-
657'ye tabi olmamanın avantajı madden hissedilir. İlk beş yıl şartı dışında dezavantajı yoktur. İş garantisi vardır. keyfiyetten atılan çok gözülmemiştir. Öte yandan zaten ilk beş yılda hem o eğitim, hem o turnelerle boğuşup da başka kurumu kazanabilecek biri varsa eğer, bence o arkadaş kusursuzdur, hiç buralara bulaşmasın.
-
kadınlar alınmıyor demek çok doğru değil, kadınlar bu mesleği tercih etmiyor ki bence son derece makul bir hareket. teftiş kurulunda kadın yok, ama mülakattan elenen kadın var mıdır onu da incelemek lazım. ayrıca son yıllarda kariyer meslek kadrolarda kadın alımının ciddi olarak arttığını da düşünmek gerek .
toparlamak gerekirse tarım hantal ve zor bir alan ülkemizde, bu işle uğraşan ve muhattap olacağınız insanlar genelde kendi küçük gölgesi büyük insanlar olacaktır. yöresel olarak güçlü ancak hitabeti sıkıntılı insanlardır. meslek yalnız bir meslektir. mesleğinizin büyük kısmı kendi kendinize kaldığınız zamanlardır. yükselme, kendinizi geliştirme imkanı da kısıtlıdır. bakanlık müfettişliğinden ziyade banka müfettişliğine benzer bu meslek. her zaman arkanızda devleti göremezsiniz. maddi anlamda çoğu a kadrodan iyidir. ancak bu işte çalışan insanların memnuniyet oranı çok düşüktür. memnununiyet ve tatmini yüksek bir meslek olsa zaten o beş yıl şartı koyulmazdı. bunu da göz ardı etmemek gerek.
herkese başarılar dilerim.
maaş konusunda edit:
Tarım Kredi Kooperatifi özel bir şirket gibi işletildiğinden maaş politikası dışarıdan çok bilinmiyor. Ama aşağıda paylaşacağım bazı haberler belki biraz fikir yaratabilir.
https://www.tarimdanhaber.com/haber/merkez-birlikler/tarim-kredide-calisanlara-1-maas-ikramiye//
2014 yılında İzmir Bergama'da bir denetimde rast geldiğim bir müfettiş arkadaş o zaman için maaşının net olarak aydan aya en az 4500 en fazla 6000 olduğunu söylemişti. 10-11 ay gezdiklerini, bunun 3-4 ayı bölge içinde kalanı da ülke genelinde denetim şeklinde olduğunu, izin konusunda çok sıkıntı çektiklerini, özellikle yazın izin kullanmakta zorlandıklarını da eklemişti. Ayrıca imkanı olup bir uzmanlık kazansa 30 bin tazminatı aynı gün ödeyip gideceğini (daha önce 2 kişi bunu yapmış) de belitmişti.
tekrardan başarılar.
-
-
Tecil tarihim 19 agustos sinav 20 agustosta sinava girebilir miyim acaba ?
-
@JanTinbergen maaş açısıdnan banka müfettişliği ile aynı mı daha yüksek mi
-
Arkadaşlar öncelikle benim ilandan anladığım kadarıyla yabancı dilden 20 bile alınmış olsa eğer ortalama 70 in üzerindeyse başarısız sayılmıyoruz yabancı dil hariç olmak üzere ibaresinden benim anladığım bu doğru mudur?
İkinci olarak p48 puan türünde ilk 100 içerisindeyim 5 yıl çalışma şartı açıkçası beni biraz düşündürdü kurum ve meslek nedir çalışma şartları nasıldır merkez olarak nerde görev yaparız bu işi tercih ederek puanıma yazık etmiş olur muyum bu konuda bilgisi tecrübesi olanlar yardım lütfen -
Neymiş bunun maasi var mi bilen
-
Burayı okumadan önce sınava çalışıp geçerim diyordum ama 10 ay turne ve 5 yıl şartı görünce vazgeçtim. P48 de ilk 200 deydim zaten. Neyse ben başvurmam girecek arkadaşlara başarılar ama ileriyi de düşünüp karar verin 10 ay turne nedir çocuk ana babasını unutur
-
@paretowilfredo Hocam bu mesleği biraz detaylandırmanız mümkün mü. Pek bilgi yok. Çalışma şartları özlük hakları nelerdir. Mesela 10 ay geziyosun deniyor fakat tam olarak böyle mi, yeni başlayan müfettiş yrdımcısı ne kadar maaş alıyor, hafta sonu tatil mi
-
gene sıralamaların kaçlara kadar geleceği muamma. sınavda ingilizce bölümün olması, başvurunun internetten kolayca yapılmaması, kurumun bayanları barındırmaması, meslek hayatı boyunca her yıl 10 ay turnelerde dolaşılması vs. vs. sıralamaları gerilere getirebilir. düzenli bir hayatı istemediğim için ben başvurmayı düşünüyorum ama 2300 sıralamam. gelmesi zor.
-
Ben de yokum.Sınava katılacak arkadaşlara başarılar.
-
Yabanci dil olmasa basvurcaktim
-
ben Türkiye de ilk yüzdeyim ve bazı arkadaşlar kadınlar girmesin hak yemesin diyenlere inat giricem sınava derdim kazanmak yada kaybetmek değil ben sıralamaya girebiliyosam zaten bu sınav benim hakkımdır sırf size sıra gelsin diye bizi başvurmaktan vazgeçiremezsiniz uyarınızı yapın çekilin girip girmeyeceğimize biz karar veririz. En kötü sınav sorularını görmüş olurum kazanamasam bile benim için deneyim olur.
-
@hayırlısı böyle tepeden konusamazsin once uslubunu duzelt. Nolur gir allah allah ya nolur yalvaralim sana topluca istersen . Giremezsen dariliriz bak
-
İlanın şahsım adına tek sevindirici yanı 10 ciddi rakibin yarıştan çekilecek olması. Keza bu işe atanacak olan kişilerin kurum sınavlarında iddialı olmaları çok zor. Hatta sınavlara dahi girebilme şansı yok gibi. Bazı arkadaşlar bu işi gurur meselesine çevirmiş gibi fakat tehlikenin farkında değiller. İnat işine dönmüş olay. Geleceğiniz sözkonusu bence biraz mantıklı olunmalı. Unutulmamalıdır ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Sınava girecek tüm arkadaşlara canı gönülden başarılar.
-
@Keymarsh Bu duyarlılığınız çok güzel. Takdir ettim sizi. Keşke herkes sizin gibi düşünebilse.
-
Arkadaşlar diğer 4 alan ile ingilizcedeki soru sayısı aynı mı . İngilizceden 50 altı yaptığımız zaman sınavı geçememiş oluyoruz sanırım ?
-
@keynesbaba Hocam İngilizce hariç demiş ama
-
Arkadaşlar merhaba bende başvurmayı düşünüyorum sıralamam 1050 lerde. Bu sıralamaya sarkarmı acaba birde ingilizce konusunda temelim var 2016 yds 54 idi bu sınav için yeterli olurmu.
-
@wearenotthesame Dostum acikcasi ben de cok ciddi bilgi sahibi degilim. Biraz farkli bir kurum. Ancak bildiklerimi derleyip aktaracagim insallah.