Lys ts1 sıralamam kaç binde
-
Re: 2017 Üniversitelerin Başarı Sıralamaları
Ts1 de ek puansız 119 bin, ek puanlı 361 puan ile 3331.sıradayım .okul öncesi ve özel eğitim istiyorum gelir mi lütfen birşeyler söyleyin çok karamsarım .
Ek puanlı 361 puan normal sıralamada kaç bine denk geliyor arkadaşlar bi bilginiz varsa lütfen paylaşır mısınız? -
@zeynep-küpeli ek puanlı hali 3binlerdeyse kesin yerleşirsiniz.
-
Ek puanlı hali 3 binlerde ama 361 puan ve bu 361 puana göre normal sıralamada kaç bine denk geliyor ona göre tercih yapmalıyım . bazı siteler 70-80 bin diyor . 70-80binde zor istediğim yerlerin gelmesi . Tamamen umutsuzluk kapladı içim
-
Lütfen yardımcı olur musunuz ösym'nin yayınladığı 2017 sayısal bilgilerde de 360 ve üzeri alan kişi sayısı 21 bin civarında . şimdi benim sıralamamam 21 de mi
-
@zeynep-küpeli hocam lys sonuç sayfasında sıralamanız kaç bin yazıyorsa doğrusu odur, başka yerlerle kıyaslama yapmayın. Başka puan türlerindeki sıralamalarda olabilir o.
-
Ek puansız 119bin ek puanlı 3331. Sıradayım. Hangisine bakıcam şimdi hocam ben
-
@zeynep-küpeli Hocam yazmak istediğiniz bölüm ek puanın geçerli olduğu bölüm ise ek puanlı sıralamanıza bakın değilse diğerine. Bitirdiğiniz lise türünü ve liseye giriş tarihinizi belirtirseniz size daha faydalı bilgi verebiliriz zira 30.03.2012 tarihinden sonra liseye başlayanlar ek puandan faydalanamıyor. Belki bu tarihten sonra girenlerin ek puanı hiç hesaplanmıyordur orasını bilemiyorum fakat öyle olup olmadığını bilemediğim için belirtme gereği duydum. Lise türünü tam olarak yazın lütfen.
-
Kız meslek lisesi 2014 çocuk gelişimi mezunuyum . Özel eğitim ve okul öncesinden ek puan geldi . 2012 den sonra mezun olanlara ek puan gelmiyor benim bu sıralamam 2012den önce mezun olup ek puan alanlar arasında sanırım
-
@zeynep-küpeli hocam tarih açısından sorun yok ek puanınız geçerli. Ösym tercih kılavuzu sayfa 594e bakarsanız orada sizin bölümünüz için ek puan verilen bölümleri görebilirsiniz. Ek puanınız 4 adet bölüm için geçerli.
1- Çocuk Gelişimi (YO) YGS5
2- Okul öncesi öğretmenliği TS1
3- Özel eğitim öğretmenliği TS1
4- Sosyal Hizmet (YO) YGS5
Bu dört alan için yapacağınız tercihlerde ek puanlı sıralamanız geçerli diğer bölümlerde eksiz sıralamanız geçerli. Sonuç olarak havada karada kazanırsınız, şimdiden hayırlı olsun. Bu arada ilgili bölümlerin puan türleri ygs den ts ye alınmış onun için birkaç tane tercih yapıp bırakmayın tercih haklarınızın tamamını istek sıralamanıza göre kullanın, işinizi sağlama alın. -
@zeynep-küpeli hocam ayrıca forumda cevap yazarken lütfen etiket kullanın. bildirim gelmediği için iletişim kopukluğu yaşanıyor. cevaptan önce ilgili kişinin mesajının sağ altında bulunan cevap kısmına tıklayarak cevaplarsanız çok iyi olur.
-
@raskolnikov tamam hocam yardımlarınız ve yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim inşallah herşey gönlümüzce olur
-
@zeynep-küpeli rica edeim, inşallah.
-
Merhaba, ben de 2014'te çocuk gelişiminden mezun oldum. Puanım 324. Ek puanlı sıralamam 7093. Okul öncesi öğretmenliğini kazanabilir miyim? Örneğin anadolu üniv, ankara üniv gibi. Bu sene ilk defa ts-1'den alacak ya bu bölüm, sizce kazanma şansım nedir?
-
@itssofluffy hocam yüksek o sıralama ile şansınız sizin de, anadolu kesin gelir gibime geliyor.
-
@itssofluffy Hocam okul öncesi kontenjan açısından yüksek bölümlerden. Sıralamanızda yeterince iyi olduğundan istediğiniz okullardan birine yüksek ihtimalle yerleşebileceğinizi düşünüyorum. Fakat dediğiniz gibi ilk defa TS ile alacağı için işinizi sağlama alıp tüm tercih haklarınızı geniş bir yelpazede kullanmanızda fayda var.
-
@Agor @raskolnikov çok çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Umarım herkes istediği bölümü kazanır
-
@zeynep-küpeli @itssofluffy Bu arada yorumları neye göre yaptığımı belirteyim. Aklınıza yatmaz ise yorumlarımı yok sayın lütfen Geçen yıl TS1 ve TS2 ile alan Eğitim Fakültesi bölümlerine bakıyorum. TS-2 puan türüyle öğrenci alan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği başarı sıralamaları 5640 ile 38400 arasında, TS-2 puan türüyle öğrenci alan Türkçe Öğretmenliği başarı sıralamaları 7780 ile 36900 arasında,TS-1 puan türüyle öğrenci alan Coğrafya Öğretmenliği başarı sıralamaları 9210 ile 29400 arasında, TS-1 puan türüyle öğrenci alan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği başarı sıralamaları ile 27200 ile 73900 arasında değişmiş. Bu datalara göre muhtemelen sizde benzer değerlendirmeler yaparsınız diye düşünüyorum.
-
arkadaşlar genel olarak yanlış anlaşılan bir konu var. ek puanlı sıralamanız ek puan alan kişiler arasındaki sıralamanızdır. ek puanlı puanınızın kaç bine denk geldiğini tahmin etmeniz ve tercihlerinizi buna göre yapmanızda fayda var. ek puanlı sıralamanız sizin gerçek sıralamanız değil, buna dikkat edin.