Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor!
-
@aliveli Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor! içinde söyledi:
@Şakir 25 gk 58 alan kurtarmsdi
70 sorudan 58 in üzerinde doğru mu yapmak gerekiyor yani? Biraz fazla değil mi yaw ben alandan 54-55 yapanlar mülakata kaldı diye hatırlıyorum..Gy-gk yı zaten herkes ortalama 24-25 yapıyor.
-
@mauro-camoranesi hocam 55 ve 29 ben kalamadım
-
Hocam sınava girebilmemiz için belirli sayıda hukuk dersi almış olma şartı var mı? Bir de benim transkriptimde ders isimleri ingilizce yazıyor kaderimi belgeyi inceleyecek görevlinin eline bırakmamak için me yapabilirim
-
@vanim hocam bölümünüz nedir?
-
@vanim Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor! içinde söyledi:
Hocam sınava girebilmemiz için belirli sayıda hukuk dersi almış olma şartı var mı? Bir de benim transkriptimde ders isimleri ingilizce yazıyor kaderimi belgeyi inceleyecek görevlinin eline bırakmamak için me yapabilirim
evet arkadaşlar transkript konusunda aynı problemi yaşıyorum lütfen bilgisi olan bir kişi aydınlatabilir mi?
-
@aliveli siyaset bilimi ve kamu yönetimi hocam.
-
@vanim abi senin bölüme sorun çıkarmazlar odtü mezunu bikaç arkadaş aynı şeyden kaygı ediyolardı sorun olmadı
-
arkadaşlar ben ilk önce parayı yatırdım daha sonra belgelerı gonderıcem herhangı bı sorun olurmu
-
@aliveli senin bu söylediğin netler 30gk-gy 70 Alan değil mi?
Çünkü önceden sınav soruları fazlaydı o yüzden soruyorum. -
@aliveli ben de odtü mezunuyum hocam çok iyi oldu bu haber çok teşekkür ederim.
-
arkadaşlar ben bu gün başvuru yaptım ama belgeleri gönderdikten sonra parayı ödedim . Ösym'den aldığım çıktıda ödenmedi yazıyordu sorun yaşarmıyım, belgeleri tekrar göndermem gerekiyor mu ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir mi ?
-
@kpssz 30 mayıs için hocam
-
Ankara da olup direkt bakanliga başvuru yapmış biri bana ulaşabilir mi arkadaşlar
-
Sadece temel hukuk ve borclar hukuku dersi yeterlı olurmu basvuru ıcın ? İktisat mezunuyuz transkripte sadece bunlar var
-
@tarziktisat iki hukuk dersi almış olmak yeterli deniyor hocam
-
@sofokles net bı acıklamada yok herhalde
-
@tarziktisat İlanda 'hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren' ibaresi bulunmakta, facebook gruplarında da iki ders yeterli deniliyor.
-
@tarziktisat hocam sanırım bu durum öğrencinin kaç ders aldığıyla ilgili değil de bölümün hukuk ağırlığı nasıl onunla alakalı. Adalet Bakanlığında o kadar fazla transkript var ki oturup tek tek kim kaç tane hukuk dersi almış diye saymak süreci çok geç sonuçlandırır bence.
-
@tarziktisat Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor! içinde söyledi:
Sadece temel hukuk ve borclar hukuku dersi yeterlı olurmu basvuru ıcın ? İktisat mezunuyuz transkripte sadece bunlar var
Rahat ol tarziktisat, bir tane hukuk dersi bile yetiyor. Hiç bir sorun olmaz.
Bu arada ben de başvurumu tamamladım arkadaşlar. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle akşamları vakit ayırdıkça bakmaya çalışıcam. Çalışma yöntemim de şu şekilde olacak;
1-Elimdeki konu anlatımı kitaplardan konu okuma ( Kanunname, mehmet remzi borçlar medeni, mehmet özbey medeni usul, nurettin bilici vergi hukuku-tvs). Monopol yayınlarından ceza hukuku ve danıştay kanunundaki değişiklik nedeniyle idari yargı kitabını alıcam onlara bakıcam
2-Her konu okuma sonrası hakimim soru bankası+ dönüşüm çıkmış sorular
3- Fırsat buldukça da kanun metinleri
4-Sınava 10 gün kala yıllık izin ve son tekrar.
Herkese başarılar.
-
Arkadaşlar ben belgede ösym başvuru kayıt çıktısı koymadım kabul edilmez mi başvuru bugün farkettim moralim çok bozuldu herşeyi yaptım o yok sadece daha önce böyle olan oldu mu