Pareto kardeş merhaba,
burayı yeni keşfettim, ben de diyorum niye cevap vermiyor memurlar.netteki mesajlarıma meğer farklı mecralara akmış Oldukça faydalı bir site olmuş, senin ve emeği geçen diğer arkadaşların ellerine sağlık.
Pareto kardeş merhaba,
burayı yeni keşfettim, ben de diyorum niye cevap vermiyor memurlar.netteki mesajlarıma meğer farklı mecralara akmış Oldukça faydalı bir site olmuş, senin ve emeği geçen diğer arkadaşların ellerine sağlık.
Listeyi hazırlayan arkadaşın ellerine sağlık. Bu site gerçekten bu anlamda çok faydalı olmuş. Emeğinizi, yardımseverliğinizi takdir ediyorum arkadaşlar.
Benim de nacizane, listeyle ilgili birkaç önerim olacak:
1-) Listede AFAT Uzmanı/Uzman yrd olarak belirtilen unvanın doğrusu AFAD Uzman/Uzman Yrd şeklinde. Afet ve Acil Durum Yönetimi Uzmanı/Uzman Yrd. olarak geçiyor uzun adı. AFAD da "AFET ve ACİL DURUM" açılımının kısaltması. Kurum, son uzman yardımcılığı puan listesini de sitesine koymuş:
https://www.afad.gov.tr/upload/Node/4179/files/AFAD_Uzm_Yrd_Basvuru_listesi.pdf
2-) Kurum adı sütununda, kurum adıyla birlikte unvanına yer verilmiş. Bu ikisi ayrı sütunda verilebilir ya da sütunun adı "Kurum ve Unvan adı" olarak değiştirilebilir..
Arkadaşlar,
son khkların bir arada olduğu, derlenip toplandığı notları olan arkadaşlarımız burada paylaşabilirse çok makbule geçer.
Çok iyi bir analiz olmuş. İngilizce gerçekten çok önemli.Emeğine sağlık antimülakat. Allah gönlündeki kurumu sana nasip etsin.
Kpss defterini kapatılı epey oldu, sadece 1-2 kurum sınavını yaş sınırı sonuna kadar takip ediyorum. Pareto ve bu siteye emeği geçen arkadaşları tebrik ediyorum. Gerçekten muazzam işler çıkarıyorsunuz. İlk kpss tecrübemi yaşadığım yılda bildiğim tek şey kpss nin açılımıydı. Şu an böyle bir forumun olması ve puan türleri, ingilizce, kurum sınavları, duyumlar vb konulardaki analiz içerikli yazıların şu dönemde sınava hazırlanan arkadaşlar için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Kpss'ye ciddi emek veren tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
Ben hem bir işte çalışıyorum hem de sınava hazırlanıyorum. Sınava hazırlığım henüz "yardırma" mertebesinde değilim. Bahar ve yaz döneminde anayasa, vergi-tvs ve borçlar bakmıştım. Bu başlığa yazan arkadaşlara ve uzunca bir kaynak listesi hazırlayan pareto kardeşe sorayım:
Hem çalışan hem sınava hazırlananlar için dersane ders notları (monopol) + hakimim soru bankası+dönüşüm çıkmış sorular üçlüsü iş görür mü ? Yukarıdaki kaynakların çoğu var bende ancak ciddi zaman gerekiyor her bir kaynağı çalışmak için. Hadi bakalım, gelsin yorumlar.
Eski bir iş teftiş kökenli olarak, bu tarz birleşmeleri doğru bulmadığımi ifade etmek isterim. Temel gayenin tek çatıda etkin denetimden ziyade özlük hakkina kılıf olusturma çabası olarak goruyorum. Sgk denetmenleri onceden memur unvanindaydilar sonra denetmen oldular, simdi de mufettislik..Bu yol kesinlikle adil bir yol degil. Denetmenlerin ozluk haklari iyileştirilebilir ancak bu iyilestirme müfettiş duzeyinde olmamalıdır.Bakanlik mufettisligi farklı bir kulvar ve farkli bir temsildir. Ayni işi yapıyoruz bize de müfettişlik verilsin yaklaşımı maliyede pek bir karsiligini bulmadi. Ayni durum csgbde de yasanirsa mesleklerin kurumların itibar zedelenmesi artarak devam eder. Her meslege giris kosullari bellidir. Denetmenler mufettis olmak istiyorlarsa kpss ve kurum sinavini geçip pekala girebilirler. O zaman emegin bir anlami bir karsiligi olur. Ayrica birlesmeyi maliye örneğini vererek meşrulaştırmaya calismak da doğru bir yaklaşım degil bence zira maliye birlestirmesi hataliydi.
@mehmetsy 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@öktem_ilteriş hocam buradan bir arkadaş da müsteşar beyden duyduğunu söylemişti, kaymakamlar tahmin yürütür ama müsteşar bey bilgi verir diye düşünüyorum
müsteşar bey hangi tarihi söylemiş hocam?
@Muas55 Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor! içinde söyledi:
Henuz parayi yatirmadan osym basvuru kagidini cikarttirip yollayacagim fakat para ödenmedi yaziyor o kisim sorun olur mu? Parayi odeyip odendi yazildiktan sonra mi yollayayim kuruma.
Tam da bu soruyu soracaktım. Evet arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruz. OSYM'ye gidip başvuru yapıcam, ordan çıkıp adliyeye gidip diğer evraklarla gerekli işlemleri yaptırdıktan sonra adliyedeki ptt den göndericem ve gelip başvuru ücretini yatırıcam. Bu şekilde yapılabiliyor mu?
@tarziktisat Hakim - Savcı Adaylığı Sınav Başvuruları Başlıyor! içinde söyledi:
Sadece temel hukuk ve borclar hukuku dersi yeterlı olurmu basvuru ıcın ? İktisat mezunuyuz transkripte sadece bunlar var
Rahat ol tarziktisat, bir tane hukuk dersi bile yetiyor. Hiç bir sorun olmaz.
Bu arada ben de başvurumu tamamladım arkadaşlar. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle akşamları vakit ayırdıkça bakmaya çalışıcam. Çalışma yöntemim de şu şekilde olacak;
1-Elimdeki konu anlatımı kitaplardan konu okuma ( Kanunname, mehmet remzi borçlar medeni, mehmet özbey medeni usul, nurettin bilici vergi hukuku-tvs). Monopol yayınlarından ceza hukuku ve danıştay kanunundaki değişiklik nedeniyle idari yargı kitabını alıcam onlara bakıcam
2-Her konu okuma sonrası hakimim soru bankası+ dönüşüm çıkmış sorular
3- Fırsat buldukça da kanun metinleri
4-Sınava 10 gün kala yıllık izin ve son tekrar.
Herkese başarılar.
@mr.aday Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık içinde söyledi:
İlla şöyle çalışılmalı diye bir durum yok defalarca söyledim. Çok yakın bir dostum ise sadece Murat "kpss" hukuk ile 92 aldı idari yargıdan. İdari yargı 30 kitap bitirdim 5 soru bankası çözdüm meselesi değil. Tamamıyla birikim ve sınav tecrübesi ile doğru orantılı. Çok iyi mesleklerde olan insanlardan aldığım en önemli tavsiye şuydu "soru çözerken hata yapmak iyidir hata yapılan sorular çok daha iyi öğrenilir, bazı konular bilindiği zannedilerek es geçilir en çok da bu konulardan soru kaçırılır." Çalışma yöntemi belirlenirken sınava kalan süre de göz ardı ediliyor. Adam zaten sabahtan akşama kadar yoğun bir şekilde çalışıyor işten vakit kalırsa akşama ders başına oturuyor bu adam nasıl çalışsın kalın ders kitaplarını? İmkanı var mı sanıyorsunuz herkesin? Fırsatı olan elbette çalışacak ama kitapsız bu iş olmaz gibi bir önerme insanların şevkini kırmaktan başka hiç bir işe yaramaz. Kim nasıl biliyorsa öyle çalışsın, yeter ki çalışsın. Şöyle olmaz böyle olmaz demek kimsenin haddine değil. Misal ben kanun okuyarak çalışıyorum 6-7 senelik bir birikimin üzerine bu çalışma yöntemini belirledim. Bitirmediği hukuk kitabı kalmadı bir türlü yapamazdım hukuk yani istediğim neti elde edemezdim. Kanun okuyunca o kitapların dayanağını gördüm bir nevi. Kanunlar yetersiz diyen arkadaşlar her bir maddenin kanun gerekçesine bir bakın isterseniz. Hangi madde hangi amaçla neyi düzenlemek için getirilmiş yazar orada. Herkes girdiği sınav sonrası zaten eksiğini az çok farkediyor kimisi az soru çözdüm diyor kimisi konuları ayrıntılı olarak öğrenmedim diyor kimisi kanun okumadım diyor. Ne mutlu eksiğini görebilene.
Güzel bir yazı kardeş, eline sağlık. Tamamen katılıyorum.
Arkadaşlar,
bir arkadaş idari yargı sınavına hazırlanmayı düşünüyor ancak şöyle bir durumu varmış: Kendisi memur ve görevi kötüye kullanma suçundan yargılanmış ancak beraat etmiş. Sınava girip mülakata kalsa bu durum nasıl etki yapar? Ben beraat ettiği için pek sorun olmaz diye yorum yaptım ancak daha önce böyle bir durumla karşılaşan ya da bilen arkadaşlar konuyu değerlendirirse makbule geçer.
@sbf13
sınav sonuç belgesinde ders ayrımı yok sadece ortak alan ve idari yargı alanı var. Sınav sonrasında forumlarda yazılan cevaplardan çıkardım hangi sorularda yanlış yaptığımı.
hocam beni vergi batırmıştı 8-9 yanlışla, diğer kısımları hangi kaynak-yöntemle fule yakın yaptınız paylaşırmısınız? Ben 72 puan aldım, ortak alandan 9; idari alanından 13 yanlışım vardı. Aralık için tekrar denemek istiyorum
Çalışma ortamım rahat, uyum konusunda da bir sıkıntı yok,yurtdışı görevler vs de oluyor.Tüm bunları inkar edemem, lakin aralık 2016daki idari hakimlik sınavını 4-5 soruyla kaybedince son kez de olsa denemek istiyorum.
Başlıktaki soruyu genişletelim: Yurtdışı yüksek lisans ve lojman imkanı olmayan merkez uzman yardımcılığından teziniz kabul edilerek daha önceki kamu hizmetlerinizin de etkisiyle üst dereceden uzmanlığa atandınız. Bu durumdayken uzmanlığa devam eder misiniz yoksa idari hakimliği denermisiniz?
Yasin Çobanın Türkiye Ekonomisi kitabında dünya ekonomisi, uluslararası ekonomik kuruluşlar vb konuları da var. Buralara da bakmak gerekir mi acep?
@mg_ 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
Ahmet nohutçu Kaymakamlık kursunu iptal etmiş sınav ilgili öngörünüz varmı diye sordum yaz ayları dediler.
yaz ayları baya geniş bir zaman dilimi. Sanki hoca da sallıyor biraz.