Mülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir? Mülakat Deneyim Paylaşım Platformu.
-
@Antimülakat o kuşakta ben bir sorun oldugunu düşünüyorum.
-
@asdfghjkl sorun yok ama 80 öncesi ile çok fark var. Detaylandirmaya gerek var mı bilmiyorum ama bizim sorun olarak gördüklerimizle, o kuşakların sorun ettikleri şeyler çok farklı.
-
@antimülakat, içinde söyledi: Mülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir? Mülakat Deneyim Paylaşım Platformu.
@asdfghjkl sorun yok ama 80 öncesi ile çok fark var. Detaylandirmaya gerek var mı bilmiyorum ama bizim sorun olarak gördüklerimizle, o kuşakların sorun ettikleri şeyler çok farklı.
İlk dediginizde ne demek istediginizi yanlid anlamiş sorun ettikleri seylerin farkli olmasinin nedeni için bir iki teorim var ama konuyu baltalamayalim
-
Dün 3. Mülakatıma girdim. Girdiğim en kısa ve tuhaf mülakattı. Özetle sen kimsin, biz kimiz birde odaya girdiğimde zarf çektirdiler bir tane 3 soru vardı onları cevapla dediler. Nerdeyse hiç konuşmadılar 5 dakikada bitti:)) 5 dakikalık mülakat için gece 3 buçuk ta kalktım (metrobüs-otobüs-uçak-otobüs-MÜLAKAT-ziyaret-uçak-otobüs-metrobüs-dolmuş) gece 11 de tekrar evdeydim:)
-
ilk ve tek mülakatım halkbank.... mülakattan önce birlikte gireceğim aslında rakibim olan arkadaşlarla sohbet ettiğim için mülakat havasına bile giremediğim tuhaf bir gündü. herkes 5'er 5'er alınıp komisyonlara götürülmeye başlanınca heyecanım başladı benimde. komisyon kapısına gittik sağolsun bir tane arkadaş vardı yanımda espriler falan yapıyordu içeri girmeden çok rahatladım. içeri girince de saçma bir özgüven geldi oturdum sakin sakin cevapladım yarısından çoğunu da. çok kısa sürdü gülerek çıktım kapıdan dışardakiler şok olmuştu. yukarı çıktım bir arkadaş gittiğini bile anlamadım ne çabuk geldin dedi bana göre çok güzel geçen mülakat maalesef olumsuz sonuçlandı.
-
Mülakat konusunda izlenmesi gereken bir video: https://bit.ly/2jgiRH7
-
Mülakat deyince endişelerim kat be kat artıyor. Ülkemizde konulan her mülakat yeni adaletsizlikleri ve yeni mülakatları beraberinde getiriyor. Mülakatla gelen, yeni gelecekleri de mülakatla almak istiyor.
-
Yeni güncellenmiş bir mülakat hazırlık kitabı çıktı mı ?
Tavsiye verebilecek var mı bu konuda ?
-
Torpile dikkat etseniz yeterli olur .
-
Mülakatlar icin tüyo 4t kitabi yeterli mi arkadaslar ne dusunuyosunuz?
-
Ya bu torpil kelimesi hayattaki tum enerjimi aliyor. Hic hakkiyla giren yok mu be kardesim. Herkesin mi dayisi var. Goz gore gore eleniyorum mulakatlarda ama isin ucunda illaki hakkiyla giren vardir dusunup yola devam ediyorum. Belki de cok yanlis dusunuyorum ve bu yuzden kaybediyorum
-
Mülakatin uzun ya da kisa surmesi mulakat sonuncunun olumlu ya da olmusuz gectigine dair bir ipucu olur mu?
-
@gigi Hocam hakkıyla giren varsa da istisnadır. Ben de hep torpili olan , bu kadar aşamayı geçmekle kpss puanı almakla yazılı sınav sözlü sınavla niye uğraşsın dedim , uğraşanın da yoktur dedim ama ne yazık ki hem torpili var hem uğraşıyor o torpil savaşını kazanırsa bir yerlere girebiliyor anca işte ,umut bırakmıyorlar insanda.
-
arkadaşlar mülakata girerken mı sosyal medya hesapları isteniyor ? mülakat devam ederken sosyal medya hesapları mı kontrol ediliyor?
-
@hoffafd sosyal medya hesapları hep göz hapsindedir
-
@inspectorasst önce sorulmuş yeni görebildim ama benzeri merakı gidermek açısından söylüyorum. Mülakat süresi ile başarı durumu arasında doğrudan bir bağlantı yoktur.
-
Mülakat deneyimi okumak için vakti olan arkadaşlara bir deneyim anısı da benden gelsin
Efenim sene 2015 Paem kom.yard. alıyor. Başvuruyu yaptım, olur da kazanırsam paem'den sonra doğrudan özel harekat eğitimine geçer bir zırhlı araç alır hendek olaylarına intikal ederim diye hayal kuruyorum,gözlerim cafcaflı Başvuru sonrası süreç hızla geçiyor, spor ve mülakat günü gelip çatıyor.
Bir cuma sabahı Paem önünde toplanıyoruz,görevli arkadaşlar gruplar halinde bizi fiziksel muayeneye götürüyor.Muayene sırası bu garibe geliyor 2-3 kişi soyunup muayeneye giriyoruz. Şans bu ya o yıl dede yadigarı arazinin 60 dönümüne ayçekirdeği ekmişiz sulama işi de dahil birçok tarla işini bu garip bizzat halletmiş. Amele yanığı olmayalım diyerek belden yukarısı üryan şekilde çalışılmış,amele yanığı olunmamış lakin tümden kararıp Hugo Chavez'e benzemişiz
Neyse... Vücutta belli belirsiz güneş yanığı soyulmaları dövme sildirme işlemi gibi algılanmış olacak ki muayene eden doktor amca gayet sert bir şekilde vücudundaki bu ala-bele nedir diye kükrüyor. Doktor amca bunlar güneş yanığı çekirdek ektim de onu sularken oldu diyorum.Doktor amca, sözlerimi bitirmemin akabinde çok duygulanıyor,gözler nemli gayet vakur şekilde: "Dik dur evladım dik dur" diyerek beni pohpohluyor Doktor amcanın gazıyla parkura girip 80 puana tekabül eden saniye ile parkuru bitiriyoruz. Bu arada arkadaşlar parkur da takla atana kadarmış, takla attıktan sonra dünya dengesi bozulup ters yöne koşan adaylarla bile karşılaşabilirsiniz
Devam edelim...Parkurun hemen sonrasında kıyafet değiştirip mülakat komisyonlarının önüne alınıyoruz. Gereksiz bir tansiyon olduğunu hissediyorum. Paem'de görevli arkadaşların ağzında hep üç hece...Başkanım,Başganım...Ne başkanı?Hangi başkan? Kim bu başkan? Başgan geliyor kaldır dediler,başgan geliyor kaldır,sonunda isyan ettim başganım...Öhö öhömm neyse...Komisyon başkanı galiba derken Başganın aynı zamanda mekanın da başkanı olduğunu öğreniyoruz.Bu havadis diğer aday arkadaşlarla beraber zat-ı alimi de bozkır ortasında korkudan dikilen mirket misali heyecana sevk ediyor.Adaylar giriyor çıkıyor ortalama 3-5 dakika.Odanın dışarısında bulunan ışık sinyali ile aday gelsin işareti veriliyor arkadaşlar.Önüme bakıyorum kimse kalmamış ışığı bekleyen benim artık,derken haydi cumaya deniyor komisyon çıkıyor gidiyor. Seferiyiz sonuçta dünya 3 günlük işte geldik gidiyoruz derken ayakkabıları da çaldırmayalım stresi ile beraber cumayı yiyoruz
Efendiiimm...Neyse ayin tamamlanıyor komisyon geliyor mis gibi Türk kahveleri odaya teşrif ediyor ve benim de teşrif etmem isteniyor.Diyorum ki bu iyi,şimdi komisyon kahvesini içer keşkül gibi yumuşar mülakat kakara-kikiriye döner sıyrılırız kolayca.En solumda psikiyatrist olduğunu düşündüğüm bir matmazel, onun yanında altın çelenk Başgan, onun yanında bir sivil müdür,en sağda da gümüş çelenk bir amca. Kendini anlat deniyor. Kış mevsiminde benzine boğdurulmuş Murat 124 gibi boğuluyorum,konuşamıyorum 100 numaralı adam gibi tıkanıyorum.Ardından bir besmele çekiyorum başlıyorum bülbül gibi şakımaya. Mezun olduğum üniversite fetönün çok güçlü olduğu bir türki ülkedeki özel statü ile kurulmuş 2 üniversiteden biri. Fetö ile resmi olarak bir bağlantısı yok,yakın zamanda da güzel bir temizlik yapıldığını arkadaşlardan haber aldım.Neyse;başgan duruyor ve o sihirli soruyu soruyor, seni hangi abin oraya yolladı? Canlı yayında küfür eden adama stüdyodakilerin Oaaaaa tepkisi gibi bir tepki veriyorum(içimden) Bu soruya;aklımı başkalarına kiraya verecek kadar aptal değilim diyorum. Başgan kahveyi masanın üzerine bırakıyor. İç ses harekete geçiyor, oğlum başganın karşısında aptal filan denir mi?Ne yapıyorsun?Bak adamın tipi değişti İç sesi bastırıyorum olmazsa olmasın ne kaybedeceksin ki diyorum ve başlıyorum nezaket kuralları içerisinde düelloya.Ok yaydan çıkıyor. Şeyh mürit meselesi açılıyor, saygı duyuyorum diyorum,bu bizim ta Yunus Emre-Taptuk Emre'den beri var diyorum ama ne biz Yunus'uz ne Taptuk'lar yol gösteriyor.Barajdaki bir elektriği direkt eve verebilir misin diyor?Veremem diyorum,işte arada bir trafo lazım değil mi diyor? Trafo zaten,Kur'an,Sünnet ve Hadisler diyorum.Bakıyor bakıyor, o baktıkça üç harfliye sarıyor...
Derken sivil müdür zarf çektiriyor.Çekiyorum, son okuduğunuz kitap? Nurdan hanımdan Mikro diyorum. Sivil başlıyor;Bak bayke ben Fransa'ya gittim,metrosuna bindim herkesin elinde bir kitap,sen bizim metroda kaç kişide kitap görüyorsun,anlıyor musun diyor?Siz Fransa'nın Gsmh'sinin kaç milyar dolar olduğunu biliyor musunuz diyorum? Ne alaka diyor, tüm alaka diyorum. Zaten gergin olan ortam iyice geriliyor,en sağdaki gümüş müdür eliyle sus sus yapıyor.Derken başgan bir kapanış konuşması yapıyor, ben kafa sallıyorum.İşi kaybettiğimi mülakatın içindeyken hissediyorum.Sonuçlar açıklanınca da hislerimin doğru olduğunu görüyorum üzülerek. Kimseye telefon açtırmadan, referans almadan tarladan komisyona geçersen böyle olur diyorum,sonra da kader deyip kendimi teselli ediyorum.
Konu başlığına dönecek olursak;arkadaşlar mülakatlarda çok konuşmayın, söylenen ne ise ona cevap verin,elinizi kolunuzu önünüzde sabit tutmaya çalışın, en önemlisi sakin olun, bilmediğiniz sorulara hatırlayamadım efendim deyin, hay hay efendim deyin, öfke krizlerine girmeyin,onlardan korkmayın sonuçta onlar da insan hiçbir şey dünyanın sonu değil.Tüm arkadaşlara mülakatlarda başarılar temennilerimle... -
@bayke Çok uzun olduğundan mı MS DOS ekranı gibi çıktı acaba?
-
2 adet satılmış. alan var mı acaba? https:// www. savaskitap. com/Mulakattayim-Hidayet-Eren-Sobaci-Siyasal-Kitabevi-Yayinlari_31357.html#0
-
Mülakatlarda nelere dikkat etmeliyiz ?
- mülakatların yapılmasına