@antimülakat, içinde söyledi: Mülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir? Mülakat Deneyim Paylaşım Platformu.
Yıl 2013 İl Planlama Uzman Yardımcılığı mülakatı için Ankaradayım. Şu anki işime başlayalı henüz 4 ay olmuş, elime geçen para fena değil rahat rahat sınava girmeyi planlıyorum. Mülakat sabahı oldu bir baktım takımı getirmişim, kravat var ama kemer yok. Yolum mecburen Kızılaya düşeceği için kemeri de oradan hallederim diye düşündüm. O günün mülakat listesinin üçüncü çeyreğinde yer aldığım içinde çok acele etmedim. 9:30 gibi Kizilaydan kemeri aldım, içişlerine yürüyorum, 10 gibi de orada oldum. Etrafa bir baktım orada bulunanların %90'ınında bordo veya kırmızı kravat. Bendeki de lacivert desenli. Neyse dedim arkadaşlar Kaymakamlık mülakatı modunda gelmişler, bende sıkıntı yok dedim. Sonra listeye bir baktım komisyon uçmuş, benden önceki son 4 kişiye kadar ilerlemişler. Tamam rahat olmaya rahatimda bu kadar ilerlenilmesi de birden panik yaratıyor. Neyse birinci kişi girdi çıktı, ikincisi ortalarda yok, üçüncü kişiyi hunharca zorlamişlar. Eleman kızarmış bozarmis bir vaziyette çıktı. Ne sordular dedim, bilmiyorum valla dedi bastı gitti. Dördüncüye seslendiler o da ortalarda yok. Beşinci sırada ben varım. Sıra olarak öğleden sonraya kalır diye düşündüğüm mülakat, yarım saat sonra çağrılan ben. İçeri girdim hoş beş hayata dair sorulardan sonra beklediğimden kolay 5 alan sorusu sordular? Biri hariç diğerlerine cevap verdim. Güzel geçen bir tecrübeydi, çok seri bir şekilde tamamlandı. Ve ben saat 10:45 gibi çok iyi bildiğim ve tanıdığım Atatürk Bulvarını kullanarak Kızılaya yola koyuldum...
O kemeri galiba herkes unutuyor.mulakat sabahi unuttugumu farketmistim.şansa o saatte kizilayda bir kemer bulabildim,oda uzun geldi,ve ucunu bir yere tutturamiyordum.japon yapiştiricisi ile yapiştirmıştım.mülakat 10 dakika sürmüş,evde kemeri çıkarmam 20 dakika sürmüştü.