Mülakatlarda Nelere Dikkat Edilmelidir? Mülakat Deneyim Paylaşım Platformu.
-
@fiscaldrag malesef:)
-
Mahfi Eğilmez "bilmiyorum" dememizi öneriyor
-
Bu arada sosyal medya hesaplarının incelendiğini hep duyuyordum ama inanmıyordum. Gerçekten inceleniyor mu
-
@kilici İnceleniyor dostum. Çok uç örnekler bile duydum bu konuda bizzat komisyona giren üyelerden. O nedenle dikkat etmenizi öneririm.
Bilmiyorum ila hatırlamıyorum yanıtları arasında benim seçimim bilmiyorsam bilmiyorum demektir. Çünkü bilmediğini kabul etmek toplumumuzda çok az rastlanan bir davranış. Karşınızdaki insanlar da sizin gibi yüzlerce adayla karşılaşmış kişiler, bilmemeniz ile hatırlamamanız arasındaki farkı eğer çok usta değilseniz ilişkiyi ve ânı yönetmekte muhakkak ki yüzünüzde okuyacaklardır. O nedenle bilmiyorsak bilmiyorum demekten yanayım ben de.
-
@paretowilfredo Yani sonuçta gerçeği söylemiş oluyoruz bilmiyorum deyince en doğrusu budur bence de.
Sosyal medya konusunda şaşkınım
-
@kilici hocam bilmiyorum demek en temizi bilmediğin bir şeyi hatırlamıyorum diyince cidden bekliyorlar hatirlatiyim amacıyla heralde iyilik yaptıklarını düşünerek bu sefer ona yakın bir şey soruyorlar bu sefer iyice batıyorsun mülakattan kopuyorsun..en temizi dürüstlük ve o andaki samimiyet..
-
@kilici hocam bende sosyal medya konusuna şaşırmanıza şaşırdım açıkcası:)
-
@bombiksmori Yani bilmiyorum belki çok üst düzey görevlerde olabilir ama diğer meslekler için hiç sanmıyordum:)
-
Sosyal medya konusunda naçizane bir tavsiyede bulunayım mümkünse başvuru formlarında verdiğiniz telefon ve mail adresleriniz hesaplarınıza entegre olmasın arama kısmına bunlar yazıldığında hesap bulunuyor komisyonda bir kişi bu işle ilgileniyor. Benim gizli saklım yok baksın ne olacak diyebilirsiniz ama o ortamda bir paylaşımızla ilgili konu açıldığında,soru sorulduğunda (böyle bir şey paylaşışsın demiyorlar direk konuya giriyorlar maç muhabbeti,paylaşılan söz vs) hesabınızla ilgilenildiğini fark edip dikkatiniz dağılabilir .
-
Henüz bu işlerde yeniyim mülakat tecrübem yok ama doğrusu neyse onu söylemek daha temizi gibi ters köşe olmamak için
-
güzel ve faydalı bir başlık olmuş teşekkürler @fiscaldrag sandalyeye oturmak için müsaade almak anlamında mı komisyon üyesi göz kırptı?
-
@piraye Evet. Başkan, 'hoş geldin, oturabilirsin' diyince oturdum
-
bayanlar için çantayı koyacak yer meselesi var bir de ben masaüstünde çok göze dokunur diye konuma göre yere koyulması taraftarıyım. Sizler ne dersiniz hangisi daha profesyonel. Hale bak çantanın konumunu düşünür olduk ama ne yapalım her şeyi düşünüp tartmak zorundayız
-
@piraye Çantayı, mülakata girmeden önce birine emanet edebilirsiniz. Ben öyle yapmıştım
Ne de olsa bir sürü insan oluyor o ortamda bizim gibi. -
@piraye Mülakata çanta ile girilmiyor, bekleme alanında bırakıyorsunuz genellikle ya da denildiği gibi birine emanet edebilirsiniz
-
öyle mi anladım özel iş görüşmelerinde ve bazı kurumlarında oluyo aslında
-
@piraye Kamu kurumları kapsamında boyle diyeyim o zaman istisnaları vardır elbet, özel is görüşmeleri de aynı sekilde. Her türlü halledilir yani çanta mevzusu rahat olun.:)
-
@fiscaldrag dostum mali hizmetlerde merkezi yani ankaradaki kurumlara atanmak için ortalama kaç almalıyız.Atıyorum kaç doğru gerekir 60 soruda birde mhuyun artıları neler?
-
@zenginmemur Son alımda 86,5 gibi bir puanla kapattı Ankara. 60 soruda 47 net yapıp ,mülakatta da yeterli başarıyı gösterirseniz gelir diye düşünüyorum. Benim 42 netim vardı ve yazılı puanım 75 civarı gelmişti. Mülakat puanım 96 idi ve yaklaşık 1 puanla olmadı Ankara. Mülakatta genel olarak yüksek puan verdikleri için yazılı sınav daha önemli hâle geliyor. Ayrıca derslerin getireceği puan ağırlıkları da farklı. Maliye ve hukuk %30'ar etkili iken, iktisat ve muhasebe %20'şer etkili. Yani hukuk ve maliye sizi daha üst sıralara taşıyacak olan dersler. Mesleğin artılarına gelince, benim için öncelikli olan referansın cüzi miktarda işlemesi. Ayrıca çalışma alanının geniş olması da bu mesleği cazip kılıyor. Bir Bakanlık, bir belediye veya bir üniversitede çalışma imkanınız oluyor puanınıza ve tercihinize göre. Bu mesleği yapan birkaç kişiyle de konuşmuştum vakti zamanında. Özellikle üniversitelerde çalışma ortamının çok rahat olduğunu söylemişlerdi. Maaş, üniversitelerde bir nebze düşük oluyormuş fakat kafamızın dinç olması daha önemli diye düşünüyorum. Meslekten arkadaşlar gelseler de daha çok bilgi verseler keşke. Atandıktan sonra buralara uğranmıyor sanırım. İnşallah atanırız da mesleğimizin her teferruatını anlatmak nasip olur burada.
-
Bilmiyorum mu hatırlayamadım mı?:) Güzel bi noktaya değinmişim. Demek ki neymiş bilmiyorum diyormuşuz:) öyle istişare ettik:)