15. Dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2017)
-
@uçanizmirli dun baktim acamadim hemen bakiyorum hocam tesekkurler
-
2kez girme ve başarısız olma hakki olsaydi bak nasi 85 e düşüyordu puanlar. Iste o zaman asıl adaylar girerdi
-
@av.ssualp hocam, http://www.rekabet.gov.tr/tr-TR/Sayfalar/Sinav-Duyurulari adresinde en altta eski dönem sınav soruları var. geçen sene hukukta 180 kişiden 140'ı sınava girdi ve mülakata 36 kişi kalabilecekken 3 alanda da sadece 17 kişi barajı geçip mülakata kaldı. Sınava girip mülakata kalamayan 122 kişiden sadece 14'ü iktisatta barajı geçmişti. Bu da sınava birçok hukukçunun iktisat bilmeden girdiğini gösteriyordu. Yine o 122 kişiden sadece 49'u yabancı dilde barajı geçebildi. (bkz. http://www.rekabet.gov.tr/File/?path=ROOT%2F1%2FDocuments%2FGüncel%2Fsinav%2FSINAV+SONUÇ+İLAN+LİSTESİ+HUKUK.pdf ) Yabancı dili iyi olmayan ya da iktisat bilmeyen birçok hukukçu bu sınava yine de başvuracaktır ancak sizin puanınız iyi olduğu için dert etmenize gerek yok. hukuktan 1-2 puanla sınava girmeyi kaçıracakların çok ahını alacak bu kişiler, bakalım... Siz de şimdiden iktisat çalışın. Forumda Rekabet'i kazanan iktisatı iyi olmayan bir hukukçu benim tavsiyemle ilan gelir gelmez iktisata başlamış ve mülakata kalıp kazanmıştı. Ancak onun dili de vardı. Yani bir hukukçunun hem dilde sıkıntısı olup hem de iktisat bilmiyorsa şansı çok düşük ancak bu ikisinden herhangi biri varsa erken başlamayla diğeri yapılır.
İİBF'liler için de benzeri geçerli. yabancı dil, hukuk ve iktisatınıza güveniyorsanız işletmeye yardırabilirsiniz ancak ilk üç derste halen sıkıntınız varsa işletme çalışmanız bir işe yaramaz. Ekonometri ve istatistiği de dert etmeyin. Sorular yine yüksek ihtimalle seçmeli olur, siz de seçmeyiverirsiniz. Geçen sene işletmeden kılpayı kaybeden biri olarak naçizane tavsiyem işletmeyi iyi çalışın ve şimdiden çalışmaya başlayın, yoksa zaman cidden yetmez...
-
@Keymarsh kosgeb düşük ihtimal.. Bekledigim mülakat da yok önümüzdeki sınavlara bakıyoruz
-
@odtüsbky cokmsaol hocam elinden geldigince surekli yardimci oluyorsun hep hayallerinde yasattigin meslek ne ise Allah sana nasip etsin insallah ben de bugunden itibaren iktisat basliyorum insallah hakkimizda hayirlisi neyse o olsun 90 altini gormez diyorlar o yuzden emin olamadim ama iktisat calismak isime bir sekilde yarar elbette tekrar tesekkurler
-
yds ye ankarada gireyim diyodum da olmuyomuş öyle ya ikamet ettiğin yerde girecekmişin illa. tam da iki sınavın ortasına denk gelmiş birinden vazgeçecem artık
-
@uçanizmirli hocam ankarada bi adres yazarsanız girebilirsiniz diye biliyorum ki ben öyle yapıyorum.
-
ingilisçem yok yoksa basvururdum:)
-
@hü.sbky bi para cezası fln gelmesin hocam
-
@uçanizmirli 100. Yıl İşçi Bloklari 2xx/x Balgat Çankaya Ankara. Çoğu öğrenci evidir yazın geçin hocam
-
@uçanizmirli ben iki yıldır ablamın adresini kullanıyorum ankarada bi sorun olmadı hocam olacağı tutmasın da şimdi.Hiçbirinden vazgeçmeyin bence.
-
88,76 ' ya gelme ihtimali nedir tecrübeli arkadaşlar ne düşünüyor? 10 Puan türü var zannımca 91 92 bandında kapatır ama bir umut başvurduk.
-
hallettim arkadaşlar bi arkadaşın adresini yazdım oldu sağolun
-
Başvuruda bilgi alınabilecek 2 kişi isteniyor. Referans mı istiyolar yani anlamadım
-
@uçanizmirli hocam ben aradım sordum adresinizi değiştirin öyle yapın dediler.. bende mecbur değiştirdim ankarada giriyorum sınava
-
90.8 ile giremezsem komik olur
-
@Baumol 91,3 ile giremezsem trajikomik olur
-
@uçanizmirli @Baumol 93 diyorum... daha da arttıracak arkadaşları bekliyorum
-
-
@Keymarsh girmiyor musun Başkan