ANALİZ: KLASİK Kurum Sınavları'na Nasıl Çalışmalıyım?
-
Merhaba arkadaşlar uluslararası ile kalkınma ve büyüme notuna ihtiyacim var bu konuda yardımcı olabilir msnz?
-
@paretowilfredo çok tşk ederim üstadım
-
Arkadaşlar sadece iktisat çalışıyorum çünkü istediğim kurumlar sadece alan bazlı sınav acıyor. Acaba hipotez klasik sınava hazırlık için yeterli olur mu ?
Elimde eski kpss kitapları var ceteris paribus ve themis ama bunlar test sınavına yonelik olduğu için pek faydali olacaklarını zannetmiyorum.
Gerçekten kurum sınavı ayarinda zorlayarak güzel soruları olan bir kitap öneriniz varsa o da mükemmel olur.
-
@ceks74 İsmail Bulmuş'un çözümlü mikroiktisat problemleri ve İlker Parasız çözümlü makroiktisat.Hipotez bence yetersiz.
-
@rochas ANALİZ: KLASİK Kurum Sınavları'na Nasıl Çalışmalıyım? içinde söyledi:
@ceks74 İsmail Bulmuş'un çözümlü mikroiktisat problemleri ve İlker Parasız çözümlü makroiktisat.Hipotez bence yetersiz.
ismail bulmus çok agır ya
-
-
@rochas istatistik ve ekonometri ıcın hangı kaynakları onerırsınz bırde nasıl calısılmalı cunku bu 2 derste benım ıcın belalı
-
@abd94 bende üniversite zamanı epey kafa patlatmıştım bu derslere.Açıkçası piyasada bildiğim tek kitap Gujarati'nin örneklerle ekonometri.Fakat bu kitap oldukça ağır ve kapsamlı.Kurum sınavları için ,MB hariç, genel olarak kuram-kavram-hata tanımı ağırlıklı sorular geliyor.Bu yüzden bende fırsat bulduğumda @paretowilfredo 'nun önerdiği listedeki kitaplara bakıcam.Şuan Rekabete hazırlanıyorum ve bence kavram ağırlıklı sorular gelecek.
-
@abd94 bende üniversite zamanı epey kafa patlatmıştım bu derslere.Açıkçası piyasada bildiğim tek kitap Gujarati'nin örneklerle ekonometri.Fakat bu kitap oldukça ağır ve kapsamlı.Kurum sınavları için ,MB hariç, genel olarak kuram-kavram-hata tanımı ağırlıklı sorular geliyor.Bu yüzden bende fırsat bulduğumda @paretowilfredo 'nun önerdiği listedeki kitaplara bakıcam.Şuan Rekabete hazırlanıyorum ve bence kavram ağırlıklı sorular gelecek.
@paretowilfredo 'nun onerdıgı kıtapları ınceleme fırsatı buldunzmu nasıllar ?
-
@abd94 Henüz bulamadım ama formatları kurum sınavına uygun gibi.
-
@abd94 Henüz bulamadım ama formatları kurum sınavına uygun gibi.
ben kızılaya gıttıgımde bakacam kardesm ıstatıstık ve ekonometrı kıtaplarına
-
Classic maliyenin yeni baskısını aldım maliye için yeterli olur umarım
-
Arkadaslar kpss'den sonra bi rahatlama oldu. Kafamda 1 ay tatil yapıp ders çalışmak vardı ama öyle olmadi. Şimdi de istediğim kurumlar ilan acarsa 1 ay yeter diye düşünüyorum. Sizce yeter mi ?
Daha önemlisi bu moddan nasıl çıkarım? Şimdiden başlamaya gerek var mıdır?
-
@ceks74 hocam tabi başlayın ki zaten ilan gelince yine üst üste gelir. Geçen seneye bakmayalım. İstediğiniz kurumların bazıları Ekonometri, makale de ister. Mülakata kaldınız diyelim, belki sizi zorlarlar hem analiz hem de İngilizce'den. Yani yavaş yavaş belki... ama kesin başlayın.
Bir de yazın cevaplarını eski soruların, hocam bakalım verebilir misiniz cevap, o moddan çıkarır. Tek soruyla Kalkınma kaçıranlar var hocam forumda.
-
@memurlardan maliye politikası için biraz okuma yaparsanız iyi olur hocam, bence. Maliyeci değilim, eklerim.
-
@pareto_wilfredo anayasa hukukunu ergun özbudun onermıstı bı abım cok agır gelırmı sızce hukuk bılgım hıc yok bu arada yenı baslayacagım
-
@abd94 hocam yalnız anayasa için böylesine bir kitap bitirmek biraz fazla olabilir. Daha bir sürü ders var, kitap çalışmalarınız daha kritik derslere harcayabilirsiniz. İdare hukuku olabilir mesela. Anayasa hukuku için ders çalışma notları veya dershanelerdeki hocaların notları da iş görecektir.
-
@Antimülakat eyvallah kardesm haklısın sanırım
-
Arkadaşlar elimde çok güzel sıfır Alan kitapları mevcut.
Uzun soluklu bir hazırlık süreci geçirmek istiyordum ancak özel sebeplerden ötürü KPSS ve diğer sınavlara yönelik herhangi bir çalışmam olmayacak bundan sonra. Elimdeki kitaplar sıfır ve hiç kullanılmamıştır, 2. el kitap alış satışı gerçekleştiren yerlere de bırakmak istemedim yani onların alacağı fiyatlardan bu forumdaki aday arkadaşlar alsınlar daha iyi diye düşündüm
Öncelikle elimde bulunan iktisat grubu kitapları satışa sunuyorum
hepsinin topluca satış fiyatı 25 Tl'dır. Ankara içi elden teslim yapabilirim sadece. Görüldüğü üzere içerisinde Yüksel Bilgili'nin hiç kullanılmamış MAKRO kitabı da var gerçi biraz eski basım da olsa (çok da eski sayılmaz bence 2014-Aralık)
Bunların yanısıra küçük bir kaç hediye vermeyi düşünüyorum kitapları alan arkadaşa. Benim için önemli olan gerçekten kitaplardan faydalanabilecek/faydalandırabilecek arkadaşların eline geçmesi kitapların. Ve tabi ki de bu yüksek bedeller ödeyerek satın aldığım bu kitapların bedelinin bir kısmını en azından geri alabilmek. Umarım bu dileğim gerçekleşir.
İsteyen olursa ayrıca her kitabın tek tek resmini de gönderirim.
YÜKSEL BİLGİLİ-1MAKRO İKTİSAT (2014)
EKONOMİKA-MAKRO İKTİSAT(2015)
PARA BANKA (İbrahim EROL)
İKTİSAT DURAĞI(2000 SORULUK SORU BANKASI) KİTAPSEÇ'den
YASİN ÇOBAN (PAra BAnka, Ulusl. İktisat,Türkiye Ekonomisi,Kalkınma Büyüme)
(url)[http://imageshack.com/a/img923/9908/nQZvPI.jpg](görsel url) -
Arkadaşlar merhaba
Bu yıl iktisat bölümünü bitirdim . İlk hedefim KPSS Alan sınavına hazırlanmak hatta başladım bile. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sabah 9 akşam 6 bi işte çalışıyorum ayrıca evliyim ve iki küçük çocuk annesiyim. İşim çok rahat yoğun olarak işyerinde çalışacağım dersleri evde sadece kısa tekrarlar ve soru çözümü yapabilirim. Elimde AHMET NOHUTÇU nun hakimlik kampı seti var sadece. Tamamlamam gereken kitplar nelerdir sizce ve nasıl bir program izlemeliyim. Fikirlerinizi bekliyorum... ( @paretowilfredo hocam özellikle szin fikirleriniz)