Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
@srdrplt ben de kasiyerlik yaptım ve hayatımın en mutlu dönemleriydi. herkesle şakalaşır muhabbet ederdik, bütün günümüz neşeyle geçerdi. maaşı biraz daha adil olsa devlet memurluklarına (bir odada geçen ömre) rahatlıkla tercih edilebilir. gerçi kasiyeri görüp hayata bağlanman; beynini çalıştırmaktan, zenginleri görerek asla böyle rahat hayatının olamayacağını düşünmekten iyidir.çünkü sen kahrolursun o zaman, tahmin edebiliyorum. ancak şunu unutma; o kız eve senden daha huzurlu gidecek. kısmet olur da vmy olursan beni anlayacaksın
-
Estanislao Bachrach Harvard'da post-doktora yapmış bir adam. Eline bütün imkanları ile kendi araştırma bütçesi veriliyor fakat adam o andan sonra nereye gidiyor hayatım diyor. Neyse, belki başka bir hayat lazımdı diyor ve ayrılıp oradan devam ediyor. Bir röportajda banka veznedarı olarak belki daha mutlu olanlar vardır dedi. Ben burada 5%'lik falan bilmiyorum ama mutlu olanlar biliyorum. Çalışmak tükenmişlik de getirse özel ayağı olan/şartları sizin koyacağınız bir yer (VMY) için uğraşın derim, hobinizi yapmadığınız sürece çalışmak sinir bozmakta. Kasiyerlik zor hocam, ben de çok konuştum hiç çalışmasam da, özel zor. Zorlayın ne istiyorsanız, zaten her şey zor, konfor alanınızdan çıkın.
-
@srdrplt "başkaları" diye adlandırılan kısımda eğer gerçekten düşüncelerine değer verdiğin insanlar varsa düşüncelerini, yaşadıklarını, deneyimlerini göremezden gelmezsin. "Başkalarının" lafı ile zaten kimse hayatını netleştirmez hocam.
Mesleğin zor olması tabiki de işsizlikten daha kolay, "kasiyer kız" kadar mutlu da olabilirsin ya da aylığını alıp maddi doyuma ulaşıp hayatından tat alamazsın bunların hepsi ihtimal dahilinde.Bizim deneyimli arkadaşlardan aldığımız yorum "başka seçeceğiniz varsa" ile başlayan yorumlar. Yoksa vmy işsizlikten kat kat kat kat daha iyidir. Meslek olarak "yakışıklı" zaten vmy'nin. Sadece sistemin zorluğundan dem vuruluyor.
Not: "kasiyer kız" meteoru gerçkten hoşuma gitti hocam. Umarım bizlerde kaldıracağımız yükler altına gireriz.
-
@ali-lukunku ben bana kasiyer kızdan daha iyi hayat sürdüren bir şey olduğunuz söyledim mi ? Ben yaşadığı zor şartlı gördüm ve o kafamda bir şeylerin simgesi oldu ? Onun düşük maaşla zor şartlarda bizim uğraştığımız kadrolara nazaran prestijsiz bir işte çalışması hatta mutsuz görünmesine rağmen mutlu ve iyi bir hayat yaşadığını da varsayalım. Bu onları yaşarken ne guyu aşağılayanları ne de vmy ye zor diyenleri dinlerim, dedim.
-
@HaniYaKi o halde yüksek maaşlı işleri bırakıp kendimize vakit ayıramayacağımız mutlu olduğumuz angarya işlerde yine başka zenginleri görüp onların hayatına ulaşamayacağımızı düşünelim.
-
Evet an itibariyle 9 kişi daha aramızdan ayrılmış durumda. 325 e düştük.. İlerleyen zamanlarda bu sayı 300 lere düşebilir. Güzel haberler almaya devam ederiz inşallah
-
@joeblack16 Bu son bilgiyi nereden çıkardınız, 9 kişiyle alakalı birşey göremedim
-
@lorraine VMY mülakatına kalan 9 kişi, Sayıştay Denetçi Yardımcılığını kazandı kardeşim..
-
Keşke sgk teftişu kazansam da bende gelmesem vmy ye
-
Sayistayi kazananlar arasında gumruk mulakatina girenler de var mıydı nasıl biliyorsunuz
-
izmir'de 7 yıl çalışan bir müfettişle görüştüm. şimdi başka bir yere tayini çıkmış. 7 yılda sadece 2 kez turneye çıktım dedi. o da zorunlu görevlendirmeymiş.
konya'da görev yapan bir yardımcı ise 2 yıldır hiç turneye çıkmadım dedi.
-
Mulakat tarihleriyle alakali duyumu olan var midir yada en azindan tahminen ne zaman olur?
-
@arzegrisi maalesef hocam Beklemedeyiz. @paretowilfredo hocam sizin bir bilginiz var mı
-
@jungss
Turne meselesinin bir standardının olmaması da kötü hocam -
Bu arada bilgi edinmeden oturum puanlarını öğrenen oldu mu acaba ?
-
@2525 Ben yazdım geri dönmediler. Ya bir de mülakat sorularına bakarken ruhumu teslim ettim arkadaşlar. O kadar bilgisayar terimini niye soruyorlar? Sorular bir değişik geldi bana.
Bir de vmy'den başka kadroya geçemiyor muyuz? Yani yine kpss kurum sınavı deneyerek. Neden vmy kazanınca öldün bittin hayatın karardı moduna sokuyor bu insanlar? -
@2525 Oturum plani nedir kardesim ben bilmiyorum ?
-
@Serkan01
Hocam maliye, muhasebe, iktisat, hukuk oturum puanlarını öğrenen var mı diye sordum.@alanyetersiz2 ben daha mülakat adına hiçbirşey yapmadım hocam. Tarihler açıklanınca bakmaya başlayacağım nasip olursa. Normalde dediğiniz gibi tabi ki geçersiniz ama yüksek lisansı bile yardımcılık döneminde yasaklayan bir kurumdan bahsediyoruz inşallah kazanırsak "öldük, bittik" modunda olmayanlardan oluruz
-
...........
-
@hayallervmy kimmiş ki