Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
@fiscaldrag kardeşim biz kimseye ballandıra ballandıra bi şey anlattığımız yok kazanamayan arkadaşların kafasında bi şeyler oluşsun bidahaki sınava girdiklerinde başarılı olsunlar diye belki yardımımız olur diye düşünüyoruz ama tabi kendini yüksek görmekle yardım etmek arasında ince bir çizgi var o çizgiyi geçtiysek kusura bakmayın
-
@vmyveyagtbmy Evet, söylediğiniz gibi o çizgi çok ince ve insanlar gerçekten çok yıprandılar, hassaslar fazlasıyla bu süreçte. Kötü bir niyet taşımadığınıza eminim. Hepimiz aynı yola baş koymuşuz, Allah sabır versin cümlemize; bu çetrefilli yolda muvaffak olmayı nasip etsin.
-
@vmyveyagtbmy ne kuruntusundan bahsediyorsun sen bizden ne istendiyse onu yazdik. Neyi yazmam gerektiğini gayet iyi biliyorum tamam mi.
-
abi şurada kaynak, sınava nasıl çalışılır vs yazmayın artık. bulandırmayalım başlığı.
-
@Mimar kardeşim önce sakin ol burda kimsenin ne yanlış yaptığını tartışmıyoruz bende çok girdim çıktım bende çok dedim ulan her şeyi yazdık niye puan vermediler diye daha ayrıntılı bakınca konulara adam bunu yazmamızı beklemiş dediğim çok oldu her şeyi bilemeyiz klasik sınavın zor bi sınav olduğunu bilmeliyiz sorular kolay gelebilir ama o sorunun içinde ince ayrıntılar var bunu anladım ben ve size bunu aktarmaya çalıştım ama iyilik yap denize at demişler hadi eyvallah..
-
herkes görüştüğü vm veya vmy'den aldıkları bilgileri tarafsız bir şekilde paylaşırsa 10 numara olur aslında.
-
Birkaç gün içerisinde VM arkadaşım ile görüşme yapacağım. Kurum ile ilgili bilgileri , iç yapısını vb bilgileri net bir şekilde paylaşacağım dostlar..
-
Bende ösymnin verdiği kalem kutusu ile çizdim. Düzen önemli. Vdk bu konuda titiz bir kurum. Önem görmek istiyorsan önem vereceksin.
-
Vdk 'nın kadroyu tamamen doldurma ihtimali yüzde kaç acep ?
-
@vmy vdk 300 kişi alıp 34 ünü eleyeceğim dese bile 300 ü tam olarak dolduracağını sanmıyorum. Bir çok kişi diğer teftiş kurullarının sınavını kazanmış mülakat sonucu bekliyor bunlardan pek azı vmy tercih edecektir.
-
@2525 uç kutusuyla çizdim 15 dk uğraştım nerdeyse sayfa düzeni ve intizamıyla. Sonrasında güzel yazmaya dikkat ettim.
Muhasebe dışındaki derslerde paragraf düzenine, imlaya da önem verdim. Yavaş yavaş kontrol ederek yazdım.
Valla kim ne anlarsa anlar, bazı arkadaşların üslubunu beğenmiyorum. Burda kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok. Biz tecrübemizi aktarıyoruz o kadar. Ben sınavda ne yaptığımı biliyorum ve bunu hazırlanacaklarla paylaşmak istedim. Benim kpss'de ilk yılım. Vmy ve guy dışında hiçbir sınava da girmedim. O yüzden çok tecrübem yok diğer arkadaşlar gibi. Olanı da paylaşmak istedim. Kaynaktan ziyade bu tür bilgilerin önemli olduğunu düşünüyorum sonuçta biz de vmy hazırlanırken bunları merak ediyorduk. -
...........
-
Mülakat havasına girsin şu başlık artık.Görmek istemiyorum yok uç kutusuyla çizdim yok elimi cetvel yaptım yok bilmem ne.Şu sayfayı açtığımda mesleğin olumlu yönlerinden şeyler okumak motive olmak mülakat tecrübesini paylaşan vm vmy ile konuşan insanları görmek istiyorum.Ben HİÇBİRŞEYLE çizmedim ama kazandım takılmayın böyle şeylere daha önemli şeyler var.Yeni sınav ilanı gelir zaten o başlık altında gerekli tecrübelerimizi paylaşırız bunun için burdayız.
-
@ilanbekleyenadam e mülakat havasına gir o zaman. Vmylerden öğrendiklerini paylaş arkadaşım. Her şey ayağınıza mı gelecek sizin?
hiçbir şey üretmiyorsun, yazmıyorsun, paylaşmıyorsun. Şurda iki tavsiye isteyen arkadaşa açıklama yaptık diye buhran yaşıyorsun. Tuhaf tiplersiniz. Şurda birkaç ay öncesine kadar 'vmy için hangi kaynaklara çalıştınız? Nasıl hazırlandınız?' Diye forumda soran insanlardınız. Ne ara hemen off bu konuları geçin artık diye havaya giren insanlar oldunuz anlamıyorum ki. Çok küstah ve çok iğrenç bir yaklaşım bu. Hepimiz öğrenciyiz daha, insan olalım da önce. Gerisi kolay!
Sorusu olanlara ben her daim yardımcı olmaya hazırım ve gerisi beni bağlamaz. -
@alanyetersiz2 üstad uç kutusu 05 miydi yoksa 07 mi?
-
@alanyetersiz2 gerekli kaynaklar çalışma sistemleri defalarce kez yazıldı her sınav ilanın altına.Ama mülakat deneyimleri mesleğin olumlu yönleri öngörüşme fasılları yeteri kadar bilgi sahibi olmadığım olmadığımız konular.Benim bu başlık altında mülakatla ilgili paylaşımlar görmek istememin neresi küstahça ya da iğrenç hatta hakaret niteliğinde insanlık dışı.uzatmayacağıım
-
@ali-lukunku 0.7 faber castell küçük uç kutusuydu, çizim zor oldu. Büyük uç kutusu olsa rahat ederdim. Neyse arkadaş mülakat havası istiyor siz hala 0.7 mi 0.5 mi diye soruyorsunuz? Ayıp Bu bahsi kapatalım. Mülakat havasına girelim.
-
@alanyetersiz2 derli toplu olmak hayatın her alanında olduğu gibi, girilen sınavından tut da mülakat iş hayatı v.s önem arz ediyor zaten. Bende dikkat ettim sizin gibi uç kutusuyla çizmesemde
Sonuçta başarılı olmuşuz öyle ya da böyle. Dediğiniz gibi mülakat konuşmaya mı başlasak nedir ️Bende vmy olan arkadaşımla mesleğe dair uzunca bir konuşma yaptım çok olumlu şeyler söylemiyor malesef. Etraflıca yazmaya çalışacağım.
Mülakatımızın sınavdan daha iyi geçeceği günler görürüz inşallah arkadaşlar. Bu mesleğe "hoş geldin" diyebilmek nasip olsun da bakarız sonrasına.
-
Geçen hafta mesajlaştığım bir vmy'den
"Calisma saatleri eskiden esnekti. Is zimmetine gore gelirdi ister bi gunde yap ister 10 gunde yap. Yani isin kanuni suresine gore herkes kendini ayarlar dilerse kurumda dilerse evinde cafede vs yapabilirdi. Gecen yildan sonra her yere turnike sistemi kart sistemi ve sabah 08.30 17.00 zorunlulugu geldi. Direkt cikip gidilebiliyorken mesela eskiden 2de 3te filan, simdi bir yere gidilecekse saatlik izin diye bildirmek durumundayiz. Hastan dis randevu vs vs diye. Bir sıkı ortam olusturuldu.
Temponun agirligi ise ne yazik ki dogru. Tus un adi cikmis asil yeterlilik surecimiz varken bizim diye konusuruz kendi aramizda. Gecen hafta aciklanan simavda duymussunuzdur %83 basarisizlik vardi.
Ki bicok kisi sgkdan ordan burdan gelen derece yapan kaliteli kisiler olmasina ragmen. Diyeceksiniz hic mi iyi bir seui yok, sukur ki meslegimiz var boyle bi gundemde diyerek mutluoluyoruz. Ama imkani olan alternatifi olan tabiki esi cocuguyla vakit daha iyi gevirebilmek adina kurum degisikligi kpss kaymakamlik vs dusunup calismaya devam ediyor.
Tüm objektif yorumlarim bu yondedir. Eger pozitif biriyseniz kisilerin ilumsuz yorumlarini kulak ardi kolay edebilecekseniz devam edin insallah olsun, ama.nayif hassas bi yapiniz varsa saglik ya da psikolojik sknti yasayanimiz cok oldu" -
Bu promosyon ne zmana kadar devam edecek?11 12 promosyon diye boyle gitmez bnce belkide bu meslek ilga olcak