Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
Kazanan arkadaslar hangi kaynakları kullandıniz acaba?
-
@zenginmemur ben sadece muhasebede ekstra olarak İlhan kılıcın monografisini aldım.Diğer derslere KPSS tarzı çalıştım(Dershane kitap ve fasiküllerinden).Tabi 2 yıllık bi birikim vardı.Mülakat kitapları ve kurum sınavı sorularını içeren kitapları tavsiye etmiyorum çok ezberci çünkü.Konuları ana hatlarıyla bilmek ve yorumlamak önemli
-
@AltanTan hocam ilhan kılıc tamam zaten cogunluk onu önerdi.İktisat maliye hukuk sorular bu sene zor degil gibi gecen yillara gore ama nasil yazdiniz ezber mi yaptiniz ozellikle iktisat icin ne onerirsiniz
-
@AltanTan birde basla bitir seklinde mi hazirlandınız
-
@zenginmemur evet hocam başla bitir yöntemini kullanıyorum ben.İlk başta ezber yaptım sonra bir bakmışımki öğrenmişim.Dediğiniz gibi bu sene biraz daha kolaydı sınav.İktisatı ben 1 yıldır kitaptan çalışmıyorum.Alıyorum elime kalemi kendi kendime anlatıyorum deli gibi
-
Arkadaşlar vmy için açılmış whatsapp grubu varmı acaba ??
-
@AltanTan tesekkur ederim kolay gelsin
-
@zenginmemur
2016 temmuz kpss puanları açıklanınca iktisat için adem yılmaz hipotez, maliye için classic maliye almıştım. İkisini bitirmiştim. Konu anlatımlarını hiç beğenmedim ama çıkmış kurum soruları var içinde, yol gösteriyor insana. Kafada az çok bir şeyler oluşuyor, o yüzden 2 kaynağı tavsiye ederim. Muhasebe için ilhan kılıç aldım, koca kitaptan 4 monografi çözdüm o kadar. Mantığını oturtunca bıraktım.
Bunlar 2016 eylüle kadar baktıklarım. Sonra kpss usulüne göre çalışmaya geri döndüm. Hukuk için başlıklara bakarak kendi kendime cümle kurmaya çalışarak devam ettim. Sonra her ders için böyle yapmaya başladım. Sınavda da her soruya efsane yanlışsız cevap vermedim tabi ki. Mesela borçlarda zamanaşımını durduran ve kesen halleri sordular. Ben çok borçlar kanunu okumuştum. Zamanaşımını kesen halleri kanun maddesindeki ifadelerle yazdım nerdeyse, çok iyi yazdım. Ama durduran sebeplerde mal gibi kaldım. Çünkü ben onları test mantığı ile kafada kodlamıştım. Vesayet, velayet, evlilik vs. Halbuki onların her biri için cümle kurman gerek. Çoğu kişiyle çıkışta konuştum herkes benim gibi hatırladığı için durduran sebepleri yazmamışlar. Ama ben yazmıştım.
'Velayet için olan alacaklarda' diye yazdım mesela. Bence kurum bu kısma takılmamış, bildiğimi anlamış ve doğru kabul etmiş.
Bir de ben başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum, vmy için hazırlanacaklar okusun.Benim puanım 82.67 idi kurum 82.64 ile kapadı. Vmy için ekstra yoğun bir çalışma yapmadım zaten, bana sıra gelmez diye. Kpss'ye ilk girişimdi. İlan da gelmeyince tüm yıl Kpss'ye dönük çalıştım 'nasıl olsa 2017 kpss'ye gireceğim' diyerek. 2017 KPSS de çok kötü geçti, sınavda rahatsızlandım. VMY hak kazanınca son bir hafta geçmiş sorulara baktım. Sınava girince de elimden geleni yapmaya gayret ettim. Esas önemli kısım bundan sonrası...
İlk oturum: hukuk.
5 soruya da cevap verdim, çok güzel yazdım. Çok özendim. Cevaplarken de zorlanmadım. 4 sayfa yazdım. Oturum bitimine 1.5 saat varken çıktım dışarı. Yanıma öğrencilerden gelen oldu "deli misin ne 4 sayfası, en az 5 sayfa olacaktı. Kurum çok yazı yazmanı istiyor." Sonra birkaç sorumun cevabını da yanlış buldu arkadaşlar halbuki yanlış değil, eksikti. Yine de çok moralim bozuldu. 10 sayfa yazan bile vardı yani, öyle olmalı diyorlardı. O an çekip gitmek istedim ama öğrencilik hayatımda hiç pes etmedim ben, yine etmemeye karar verdim. Tüm oturumlara girdim elimden geleni yaptım. İktisatta 5 sayfa yazdım. Muhasebede 3 sayfa hukuk ve maliye 4 sayfa.
Ben yazılı sınavı geçtim, benimle dalga geçenlerin hepsi kaybetti.
Demem o ki vmy için hak kazanırsanız sonuna kadar mücadele edin. O VDK bahçesindeki hiçbir öğrenciye kulak asmayın. Oturumunuz kötü geçse dahi tüm oturumlara girin. Çünkü ilk oturumu kötü geçtiği için ilk gün pes eden çok oldu. -
@alanyetersiz2 kaynak olarak iktisat maliye hukuk ne kullandiniz
-
@zenginmemur ekstra olarak yazdığım kaynaklara baktım. Gerisi için kpssye çalışır gibi devam ettim. Vmy için başka ekstra kaynak almadım.
-
@alanyetersiz2 benim anlamadigim hukuk sorularinin hepsini yapmama ragmen nasi 50 aliyorum. Zamanasimini durduran ve kesen sebeplere kadar yazdim hem de hepsini. Tacir sorusu cok kolaydi onu da yaptim . Normlar hiyerarsisi zaten cok basit onun disinda bi soru ve taninlar vardi tanimda 2 tane yapamadım 80den az almamam gereken sinav nasil 50 oluyo dusundukce cildiriyorum.
-
@Mimar bilemiyorum gerçekten neye göre nasıl oluyor puanlama. Benim o borçlar sorusundaki durduran sebepler dışındaki sorularımın cevapları doğruydu. Ama çok iyi bekleyip hukuktan 35 alıp kalan da var. Bilemiyorum o yüzden.
-
@alanyetersiz2 ben objektif okuduklarini düşünmüyorum. Itiraz da ettim bir sey cikmayacagini da biliyorum ama neyse.
-
Arkadaşlar kendi kendinize kuruntu yapmayın klasik sınavlarda sorular kolay denir hep ama adam orda senden kritik bi kaç nokta var onları istiyo örnek vermek gerekirse adam keynesin para talebi ile ilgili şeyleri istyor ya da tacir olmanın hukuki sonuçlarını soruyorsa ve sen burda keynesle ilgili bildiğin ya da tacirle ilgili bildiğin her şeyi yazarsan adam puan vermiyo tecrübeyle sabittir klasik sınav mantığı bizde test sınavları nedeniyle oturmamış bunu görebiliyoruz
-
@vmyveyagtbmy hocam bu dediğinizden sorulan şeye öz direk cevap odaklı bilgiyi ver geç mi anlamalıyız , sayfalarca herşeyi yazıpta arasında cevabı vermektense
-
@MaxMin kardeşim ben hem sgk müfettiş yardımcılığının hem de vergi müfettiş yardımcılığının sınavının yazılı bölümünü geçtim böyle bir soruya en fazla bir sayfa ayırdım asla aynı seyleri döndürmedim soruda ne istiyorsa onu verdim bazı sorularımın cevabı yarım sayfaydı bilmediğim soru olursa boşa şeyler yazmadm
-
@vmyveyagtbmy katılıyorum arkadaşa, ben de öyle yaptım. Dış borçlanmanın nedenlerini soruyordu mesela. aynı cümleyi 286363 kez evirir çevirir kurarsan anlaşılır bir şey bilmediğin.
Biraz da düzenli ve güzel yazmaya önem verdim. Gelişigüzel dağınık bir görüntü olmasın dedim. Muhasebede de yevmiye defterini uç kutusuyla çizdim, hocalar ek puan getirir demişlerdi. Ek puan getirdi mi bilmiyorum ama öyle yaptım. -
@alanyetersiz2 yevmiye defterini uç kutusuyla mı çizdinnn offff naptın be kardeşim kesin yüzde 5'tesin sen.
-
Yine başlamışız birbirimize düşmeye. Arkadaşlar, kafanızda kurduğunuz varsayımlardan yola çıkarak, yoldan sapıyorsunuz ve yalnızca kalp kırdığınızla kalıyorsunuz. Klasik sınavın nesnel bir mantığı yok. Belirli kalıplar vardır kağıtları okuyan insanların kafasında ve verdikleri puanlar ona göredir. Bizim, o kaideleri bilmemize imkan yok. Kimimiz bir soruya yarım sayfa cevap yazmayı yeterli görürken, kimimiz on sayfa yazabiliriz. Önemli olan, istenilen öz mevzuun yazdıklarımız içerisinde yer alması. Şimdi burada, vay efendim ben şöyle yazdım da geçtim veyahut çok yazdım da geçemedim gibi cümleler kurmanın bir anlamı yok. Her zaman, her şey beklediğimiz ve istediğimiz gibi olmuyor. Bu sınava hazırlanmış olmak bile size ne kadar katkı sağlıyor, önünüzdeki sınavlar için yolunuzu hazırlıyor; lütfen sadece kötü olan yanlarını görmeyin olayların. Sınavı geçen arkadaşlarım, sizler de biraz empati kurun lütfen. Olmuş, bitmiş tamam artık. Ben şöyle kazandım, böyle kazandım şeklinde ballandırarak anlatmaya lüzum yok. Yardımcı olmak istiyorsanız, kaynak ve çalışma şekli tavsiyelerinizi paylaşın elbette ama ötesi incitici oluyor. Emek veriyoruz hepimiz, inşallah en hayırlı vakitte ekmeğimizi elimize almak nasip olur.
-
@ali-lukunku Arkadaş özen göstermiş niye kıskandın hocam :)) Şaka bir yana düzene dikkat eder kurul dediler bize de. Katkısı olmuştur kağıt düzeninin.