Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
@alanyetersiz2 hocam turnesi zor değil vergi müfettişi il il gezmiyor. Maliyede o hastalıklara sıkıntılara sebep olan şey 'üstatlık' denilen anormal sistem. Modern kölelik diyebiliriz, üstadın kahve içiyorsa sen kahve içemezsin veya üstadının karşısında ceketin ilikli oturacaksın vs.
-
@alanyetersiz2 Rica ederim kardeşim eger disiplin edinmişsen yeterliligi alirsin cunku herkese kpssden cikip gelip uzerine bu kadar ders calismak agir geliyor diyor yani ise girdim artik egitim olmasin biraz sosyal profil cizeyim gozuyle bakiyor insan halbuki egitimin en agirina geliyorlar.Disiplinli bir adam rahat gecer.Egitim ve sinavlardan korkma kardes sen asker disipliniyle buyumussun avantajlisin.Bu arada kazanan arkadaslara kucuk bir hatirlatma ilk kpss basladiginiz zamanlarda da cok zor kimse yapamiyor Turkiye net ortalamasi yerlerde gibi cumleler kurulmadi mi ?Onlari hatirlayin ama basardiniz sonucta.Allah gönlune gore versin kardesim
-
@burcuburcu vergi müfettişi misiniz? Bu bilgiler nerden aldınız merak ettim. Kadınlarda evlenince turne olayı çok can sıkıcı değil mi? İl il olmuyor derken neyi kast ettiniz anlamadım
-
@Serkan01 evet sonuna kadar haklısınız. Bir de ben daha işinden memnun olan a kadrolu görmedim.
-
@alanyetersiz2 vergi müfettişliği kazanan arkadaşlarım oldu ve neler çektiklerini gözlerimle gördüm. Abartmıyorum simit sat onurlu yaşa lafı ilk kez mantıklı geldi. Askerlik falan değil düpedüz kölelik, disiplinle falan ilgisi yok yılların ezikliğinin acısını çıkarıyorlar. Turne olayı şu şekilde size bir bölge veriyorlar örneğin Gaziantep görev yeriniz sadece Antep'e veya o teftiş grubunun bağlı olduğu illere ,örneğin Kilis olabilir, denetim amaçlı gidiliyor.
-
@alanyetersiz2 a kadrolara ödenen maaş düz polis memuruna da ödeniyor, öğretmene de nasıl memnun olsunlar hiç bir artısı yok
-
@burcuburcu işte ben de onu diyorum sorsan kimse memnun değil. Simit sat onurlu yaşa güzel bir slogan ama hepsi lafta. Kimse vergi müfettişliğinden istifa etmiyor ya da daha vmy iken işi bırakan sayısı 1 2 kişi. Madem bu kadar kötü bir meslek niye kimse işi bırakmıyor?
-
Ya yeter ama artık ya bi susun daha mesleğe başlamadan eleştiriler başlamış. Arkadaş korkan düşmesin bu yola bir çok alternatifiniz var. Bu ne yıldırma stratejisidir ya. İllallah.
-
başarılar..
-
@vmy işimiz gücümüz yok seni yıldırıyoruz bildiklerimi yazdım herhangi bir art niyetim yok.
-
@alanyetersiz2 eksik yada yanlış bilgi var bu konuda vmy de onlarca mesleği bırakan, kurum değiştiren, istifa eden kişi var şu an ben saysam aklıma 5-6 kişi geliyor kafadan.
-
@burcuburcu hayırlısıyla inşallah nasip olur eğrisini doğrusunu yaşayarak öğreniriz
-
@alanyetersiz2 hocam yanlış anlamayın ben sınava girmiyorum amacım rakip elemek değil. Eğer başka alternatifiniz varsa ağırlığı oraya verin.
-
@burcuburcu guy mülakatı var. Başka yok. Guy arkadaş da vmy seç ikisi de olursa şayet diyor
-
Vergi müfettişliğini yerden yere vuran arkadaşlara katılmıyorum. Ayrıca vergi müfettiş yardımcılığı ile guy kıyas kabul etmez. Burada bir çok arkadaşın işi olmadığı gözönüne alındığında çektikleri sıkıntıların vmy sürecinden daha büyük olacağını sanmıyorum. 4300 civarı maaş, statü, saygınlık, aileye verilen güven, akrabaların ve komşuların ağzını düğümleme, işsizliğe eklenen yaşın ilerlemesinin psikolojik travmasından kurtulma gibi daha bir sürü örnek.
Kurum çok katı bir disipline sahip olabilir ama bunu artık kurumu karalarcasına ifade etmek doğru değil. Ben sınava girdiğim gün bahçede guyda gördüm sgk denetmenide. Ama bir uzmanlık denetmenlik sınavının olduğu bahçede hiç vmy görmedim. Ama şu var idari hakimlik sınavının olduğu gün bir vmy ile tanışmıştım. Yani göz korkulacak birşey yok arkadaşlar sadece kurumun ağır ve katı bürokrasisi var buna alışmakta sizin adaptasyon yeteneğinize kalıyor birazda. Kaldı ki kpss A sürecinde sabah 5te 6da kalkıp ders çalışanlardanım bu disipline alışmışken nasip olursa VDKya alışmak bence zor olmaz bunun diğer arkadaşlar içinde geçerli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta buralara kadar başarıyla gelen her arkadaşımız lay lay lom bir çalışma ile gelmedi herkes fedakarlık etti disiplinli bir şekilde çalıştı. -
insanlar kötüledikçe kurum daha da hoşuma gidiyor benim anladığım disiplinliymiş e negüzel insanlar disiplinsiz brakıldımıydı herseyden önce kendi zamanını boşa harcıyor.burdada görüldüğü gibi anca şunu bunu konuşuyoruz. işine odaklan diyor adamlar sana besbelli.ona buna şuna karışma önce birşeyleri ögren anla yetkin biri ol ondan sonra konuş diyor.bilmeden etmeden konusmayı severiz işini ciddiye alan insanlar görüyorum heryerde. Bizi bu hale bu disiplinsizlik getirdi Bugüne kadar nerde öğrencilerin sevmediği dersinden çok zor geçiliyor dediği hoca varsa birçoğumuz onun dersinden kalan bilgilerimizi hala kullanıyoruzdur bize okadar kolaylik sağlayan bir numaralı hocaların dersindense hicbirsey kalmaz.VDK da bu zor hocalara benziyor anlaşılan zorlanmak iyidir arkadaşlar insana birşey katar meslek ortada bana göre değil diyen çekilsin geri kalanımızda mülakatı dersleri konuşalım
-
Şu hayatta öğrendiği bir şey varsa o da şudur: İnsanlar bir şeyi ne kadar çok kötüler bodoslama eleştirirse o şey insanların eleştirdiği gibi çıkmaz ve her zaman olmasa da genelde güzel şeyler çıkar. Siz bu kadar kötü anlatıyorsunuz ama burada ben dahil bazı arkadaşlar bu durumda bu mesleğe gönül koymakla ne kadar iyi bir şey yaptığımızı anlıyoruz. Zaten bu sınavı kazanan kişiler olarak zorluğu gördük çoğumuzun gözleri bozuldu vücut şekli bozuldu ancak yılmadık usanmadık. ''Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır.'' anlayışıyla yılmadan usanmadan devam etmeli çalışmaya. İnşallah bu mesleğe gerçekten hak eden gönül veren vatana millete bağlı kişiler seçilir.
-
Hali hazırda SGK denetmen yardımcılığına atandım.Ama Allah nasip ederde vmy asil listeye girersem bir dakika düşünmem SGK'dan muvafakat isterim.Zormuş kolaymış hiç umrumda değil.Ben iş öğrenmek isteyen biriyim.işimin en iyisi olmak isteyen biriyim.Zorlanacağımı biliyorum ama başarabileceğimden de eminim.Hadi yeterliliği veremedim diyelim direk özel sektöre yönelirim.Yeterliliği ver verme mevzuatın kralını öğreneceğimi düşünüyorum.Düz memurluğa geçiş yapmam.
Arkadaşlar mülakatta bölüm ağırlıklı mı soruyorlar?Ben maliye mezunuyum.Maliye konularına ağırlık vereyim diyorum.Özel hukuka çok bakmayacağım.Maliye ve muhasebe ağırlıklı çalışayım diyorum.Önerisi olan var mı bu konuyla ilgili?
-
@AltanTan kardeşim önceki sayfada arkadaşımızın paylaştığı mülakatat sorularında hukuktanda sorular vardı özellikle cezadan idari yargılamadan gelmiş bicok konudanda sorabilyorlar
-
@BCd Zaten anayasa ve idare hukuku detaylı bakacağım.Hatta bugün anayasa başladım 2.5 ay sonra Özel hukuk niyeyse çalışasım Yok hiç