Vergi Müfettiş Yardımcılığı 10. Promosyon Mülakat Süreci 2017
-
@alanyetersiz2 evet önümüzde kağıt oluyor ama hesaplamadan ziyade hangi hesap grubuna girdiğine önem veriyolarmış.
-
Bugün mülakata gelmeyen var mıydı arkadaşlar
-
Başka girenler oldu mu dostlar? Ve gelmeyen kişiler oluyor mu benim de merakım bu yönde
-
Arkadaslar belki alakasiz gibi velecek ancak diyelim ki kazandik vergi mufettis uardimcisi olarak egitime alinma egitim ve sonrasini yeterlilik sinavina kadar ki asamalari aciklayabilcek varmi? Mesela egitim ne kadar suruyor nerde yapiliyor sonrasinda refakat Ankaradaki bi ustadin yaninda mi yoksa egitim sonrasi yerimiz belli oluyorda ondan sonra oradaki ustadlarin yaninda mi vs bunlar bnm icin gercekten cok onemli.evli oldugum icin buna gore karar vermem gerekiyor
-
@terkiphatasi Başlıktaki ilk iletiyi okumanız faydalı olacaktır.
-
@fiscaldrag orada refakat k8smi acik degil.mesela 8 ay egitim aldiktan sonra gorev yerlerimize atanip ondan sonra mi refakata basliyoruz? Ayrica 8 aylik egitim surecinde konaklama nasil oluyor malum evliyim bunlar benim icin oldukca onemli?
-
@terkiphatasi Anladığım kadarıyla 18 ay sürecek olan eğitim sürecinde belirli zamanlarda başka illere refakat amaçlı gönderileceğiz. Bu konuda, bir önceki alımda mesleğe adım atan arkadaşlar daha net bir şey söyleyecektir muhakkak. Eğitim Ankara'da oluyor ve benim daha önceki promosyonlardan bildiğim kadarıyla konaklamayı kendiniz karşılıyorsunuz. Bir yer tahsis etmiyorlar. Değişiklik oldu mu bu konuda bilemiyorum.
-
Yanınızda kimlik dışında öğrenci kartı banka kartı vs bir kart daha götürün. Güvenlik manyetik kart karşılığında kimlik alıyormuş. Sıkıntı çıkabiliyormuş.
-
Vmy nin mülakat ne zaman bitiyor ve ne zaman açıklanır acaba
-
@fiscaldrag bu arada vdky md 21 ve 24 e bakilirsa temel egitim 3 ay yaziyor?
-
@muratkılıcc Hocam 22 aralık son mülakat günü. Daha önce bir yerde çok hızlı açıklandığını yazmışlardı.
-
@terkiphatasi
VDK'nin sayfasında şöyle bir bilgi var:
Vergi Müfettiş Yardımcılarının yetiştirilmesi ve eğitimi konusunda azami dikkat gösterilmektedir. 18 ay süren yetkisiz yardımcılık döneminde Eğitim Grup Başkanlığımız tarafından takip ve uygulaması gerçekleştirilen mevzuat ve uygulama eğitimleri verilmektedir. Bunlar; teorik eğitimi kapsayan ve yaklaşık 8 ay süren temel eğitim programı ile uygulamalı eğitimi amaçlayan ve 3 ayrı refakat döneminden oluşan 10 aylık inceleme ve teftiş programıdır. Söz konusu eğitimlerin ardından yapmış olduğumuz “Yetki Sınavı” sonrasında başarı gösteren Yardımcılar tek başına inceleme ve teftiş yapma yetkisini elde etmektedirler. Yetkili yardımcılık dönemi içerisinde de eğitim çalışmalarımız yer almakta olup, bu süreç meslekte geçen toplam 3 yıllık süre sonunda yapmış olduğumuz “Yeterlilik Sınavı”na kadar devam etmektedir. Yeterlilik sınavından sonra ise meslek içi eğitimler düzenlenmektedir. -
@fiscaldrag cok tesekkur ederim aksamdan beri arastiriyorum bu bahsettiginiz yaziya denk gelmemistim
-
Ben mülakata girmeyeceğim de birseyi merak ediyorm 334 kişi mülakata kaldı ve 300 kişi ilana çıkmışlardı.34 kişi mi geçemeyecek sadece mülakatı ya da alim sayısı düşecek mi bunu bilen var mı acaba¿¿
-
@kariyer34 hayirli olsun hocam. Kac puan aldiniz
-
alım sayısı düşecek evet 200 -250 aralığında olabilir mesela
-
@murtii87 bu sizin tahmininiz mi duyum mu aldınız?
-
@alanyetersiz2 tahmin tabiki öle duyum değil ki zaten duyum ile bilmek çok zor. genelde bu şekilde sonuçlanıyor müfettişlik sınavlarında mecbur tutulmuyor ilk ilanda verilen sayıyı almak. ama alırsa da iyi olur tabiki kimsede bişey demez . yinede 334 kişiden şans yüksek zaten benim bildiğim sayıştay ve gümrük müf. kazanan faflan toplam 20 kişi gelmeyecek bu net yani listelerden bakmıştım o zaman
-
Arkadaşlar vergi değişikliklerini içeren 7061 sayılı kanun yürürlüğe girmiş. Mülakata girmeden bakılmasında fayda var. ÖTV'ye yeni kalemler eklenmiş, Kurumlar Vergisi oranında değişikliğe gidilmiş...
tps://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k7061.html
-