Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
@agor teşekkürler hocam. Bir de Kadir Cangızbay varmış eski Gazi hocası. Cemil Meriç in öğrencisiymiş. Cemil Meriç okuduğum kadarıyla çok tesir edici etkisi olan bir hoca. Eğer öyleyse Kadir hocaya bakmak gerek.
-
@sınavsayar tavsiye ederim. Kadir hoca özel hocalardan. Çok fazla kitabı yok ama farklı kişiliğiyle muhakkak bir bakış açısı katacaktır.
-
@Agor ve @Antimülakat teşekkürler öneriler için.
-
Henri Pirenne - Ortaçağ kentleri kitabı ile Avrupa'da Ortaçağ'ın kale-kentlerini okunur şekilde tasvir ediyor. Ortaçağ, Avrupa için gerçekten karanlık çağ mıydı? Yeniden düşünmeye sevk ediyor, tavsiyeler listesine ekleyebilirsiniz dostlar.
-
Fuko- hapishanenin doğuşu.
-
Cemil Meriç okursanız, önceki okuduklarınız için nedenler ararsınız?
-
George Orwell
Wigan İskelesi Yolu -
Tekrar dönelim buraya. Bu hasretlik sona ersin
-
@antimülakat, içinde söyledi: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
Şerif Mardin okuyan var mı aramızda? Bana Şerif Mardin ağır, İlber Ortaylı da fırçacı geliyor. Osmanlı'nın En Uzun Yüzyılı kitabını aldım elime, Başladı İlber hoca tarihi okumak ve anlamak için şu dilleri bilmek gerekir, şu kökleri bilmek gerekir. Filoloji gerekir, sanat bilimi gerekir, Farsça ve Arapça zaten olmalı. Latin dillerine hakim olmazsa niye okuyorsun? Derken kitaptan soğudum. Yahu hoca tamam işte bilmiyoruz, bildiğimiz yerden bize hitap et. Zorlama işte o seviyelere öyle kolay ulaşılmıyor.
İlber Ortaylı: "kaliteli" bir Tarihçi olmakla beraber birçok Akademisyende gördüğüm "herkes Tarihçi (ve diğer bilim alanları) değildir,ona göre davranmak gerekir"den çıkamamış bir Akademisyen. Elbette bir Devlet Adamı,kendisini takip etmeli,danışmalı.
Şerif Mardin: "Modern Türkiye"nin ne olup ne olmadığını-ve belki,ne olacağını-en net yazanlardan biri; bir en değerli Akademisyen. Bir Kaymakam/Yargıç Adayının eğer okumadı ise göreve dahi başlamaması gereken bir "kaynak kişi".
-
Bugün kütüphaneden ödünç aldığım kitap: Çiçi Han Ahmet Haldun Terzioğlunun kitabı.35 sfda olmama rağmen gerçekten güzel bir kitaba benziyor.Tavsiye ederim.Selametle.Hayırlı akşamlar.
-
Simyacı okuyun.
-
“Paltolarımızı çıkarıp eğlenceye katılmıyorsak hayat gösterisinin çoğu kaçar. Neden kapanış saatinden önce çıkışa koşalım ki?”
Bugünü Yaşama Arzusu- Irvin D. Yalom
-
@bizimsakallıişte evet bu kitabımı ben de tavsiye ederim.
-
“Okumaktan başka yapılacak işim, gidecek tek yerim yoktu, çünkü çevremde saygıya layık,beni kendine çekebilecek bir meşguliyet bulamıyordum.”
Yeraltından Notlar, Dostoyevski
-
"Adalet yerine getirilemezse,
Nerede kalır devletin bağımsızlığı."Venedik Taciri,W.S.
-
@bilgin, içinde söyledi: Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
Simyacı okuyun.
kesinlikle 16 yaşından önce okunması gereken bir kitap.
-
Cemil Meriç okuyalım arkadaşlar hiç olmazsa sözlerine kulak verelim. Türkiye'de siyasi davranmamanın cezasını çekmiş bir isim.
-
Bu ara okumuyor muyuz? Kimse yazmıyor veya o kadar okudukta ne oldu moduna mı girdik? Yine de her şeye rağmen okuyalım dostlar. Ülkemizin bizi okumamak adına zorladığı bütün her şeye rağmen okuyalım.
-
@antimülakat Bu noktaya gelinmiş olması çok kötü gerçekten kardeşim. Cehaletin prim yaptığı, bir şey bilmeyenlerin el üstünde tutulduğu, şark kurnazlığının zeka, ahmak suskunluğunun bilgelik olarak adledildiği bir dönemde nolursa olsun kopmamamız gerekli sayfalardan ve mürekkepten. Çoğunluğun saptığı -mış gibi yoluna da sapmaksızın, gerçekten bunu sürdürmek gerek.
-
Günlük 20 sayfa (yarım saat) okunsa ve bunun sürekli yapıldığı düşünülürse yılın 10 ayı diyelim 300 gün *20 sayfa=6000 sayfa /300 sayfalık bir kitap=Yılda 20 kitap rahat okunabilir.Bunu alışkanlık haline getirmek lazım.Kpss kurum sınavı mülakat vs beklemek sıkıntılı süreçler ama 30 dk zaman ayrılabilir.