Bakan Müezzinoğlu - Kamuya Alımlar Donduruldu...
-
Bu ileti silindi! -
@paretowilfredo Esasında kamuyu daraltan diğer dinamikleri yükseltirsek geleceğe daha umutla bakabiliriz. Bu CSGB Bakaninin son sözü olarak geçmiş kayitlara.
Acaba ne demek istiyor? -
Arkadaslar bu açıklama yeni birşeyı ilan etmiyor yeni bir uygulamayi duyurmuyor şu anda zaten merkezi alım ile başlaması gerekenler baslatilmadi bunu bize müdürler daha ohal ilan edildiği gün 21 ya da 20 temmuzda demişlerdi ben memur olarak calisiyorum eylülde başlaması gerekenler baslatilmadi. Azcık biraz gündemi takip edin.. a grubu kovaliyicilari olarak biz de etkilenedik tabi bu durumdan aylarca açıklanmıyor mülakat sonuçları gördüğünüz gibi. Ama bunun a grupları için yilsonuna kadar süreceğini tayin ediyoruz. Şu an zaten devletin zirvesinde bile bir muamma havası hakim. Açıkçası şu durumda cumhurbaşkanı dışında kimse bu konuyu netlestirtemez. Gücümüz varsa ona ulaşalım ama onun dışında belirsizliği aşacak birisi yok bence. Yani bugün bu açıklama ile yeni bir durum yaratilmayacak bunu anlayın. Herkes devam macerasına
-
Bence bu yeni bir durumu ifade eden bir açıklama değil. Alımlarım gecikeceğini, süreçlerim uzayacağını zaten biliyorduk. Gazetelerin sansasyonel haber yapma isteği durumu biraz abarttı bence.
-
İnsanın zoruna giden gerçekten bu hayat mücadelesini verip bunun için emek harcayan, bir yerlere başvuru yapıp aylarca sonuç bekleyen ,kendisine doğru düzgün bir açıklama dahi yapılmayan yeri geldiğinde sınav ücretlerini bile beli bükülerek ödeyen ,ailesinden çevresine insanlara da hesap vermek durumunda kalan bizlerin böylesi bir durumda bırakın hesap sormayı adamakıllı bir bilgi alabilecek bile kapısının olmayışı. Böyle bir açıklama yapıyorsun insanların umutlarını yıkıyorsun bari şu an devam eden sınav başvuru vs ne varsa onların durumuyla alakalı aydınlatıcı bir bilgi verilsin. Bu vatandaşa karşı bir görevdir
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
abi şaka gibi hani insanın hangi alım diyesi geliyor
-
Gün geçtikçe yıkılan hayallerime mi üzülmeliyim? Verdiğim onca emek ardından hıc olmayan alımların dondurulmasına mı? Ülkenin içinde bulunduğu adaletsiz sisteme mi sitem etmem gerek? açıklamalardan,olmayışlardan,sorulardan, sınavlardan her şeyden yıldım,tükendim.
-
Öfff... pöfff... içim daraldı vallahi, yukarıda yazdılanları okuyunca... Lütfen fevri davranmayalım ve olayları rasyonel analiz edelim. Bu açıklamanın atanmak isteyen 400.000 iibf'li sorusu üzerine yapıldığı ortada. Daha dün sabah merkezi alımların tamamen kaldırılıp 2017'den itibaren tüm memurları mülakatla alma çalışmasının başladığını okudum. Adamlar bundan sonra fetöcü çıkmasın diye b grubu memuru da ince eleyip sık dokuyarak alacak. Kasımda merkezi atama yapmayacaz amaçlı söylenmiş bir söze benziyor. A grubu süreci açıklanmayan mülakatlar ve her geçen sene azalan ilanlarla zaten hazıran ayından beri aşırı yavaşlığa uğramıştı. Bu açıklamayı a grubunu da kapsıyor. Allaaah yandım, bittim, gitti emekler şeklinde yorumlamanın lüzumu yok.
Bizi bu açiklamada asıl ilgilendiren cimri davranılacak hususu. Bu şu anlama gelir, a ya da b grubu fark etmez, 100 fetöcü atıldıysa yerine 50 ya da 60 kişi alırım, bakanlık ihtiyacı neyse o. 17/24 Aralık sürecinden beri fetöcülerin gücü azalmaya başladığı için 2008-2013 yılları arasında ihtiyaçtan fazla alım yapıp kendi adamlarını kurumlara doldurma olayını yapamamaya başladılar. Bir bakanlıkta mali hizmetler uzman yrd olan arkadaşım, buradakilerin yarısı hiçbir iş yapmıyor, çok bankamatik memuru var. Ben olsam yarısını işten atarım, hepsi devlete zarar demişti. Şunu kabul edelim. Halihazırda verimsiz çalışan o kadar çok memur var ki, bunlar atılamıyor ve ülke olarak ekonomik durgunluğa girdiğimiz şu son 2 yılda devlet kemer sıkmak zorunda kalınca faturayı bunların yok yere aldığı maaş yüzünden memur olma umuduyla dünya kadar para ve zaman harcayan bizlere kesiyor. Bakan beyin açıklamasının video kaydını izlerseniz çok memur almakla ülke rahatlamaz demeye getirdiğini görürsünüz. Hem ekonomi iyi değilse ve bunu açık açık dile getirip piyasayı daha da mahvetmek istemiyorsa görüşünü daha nasıl ifade edebilir ki? Kendimizi kandırmayalım. İktidarlar her zaman çıkarını düşünür doğal olarak. Bol memur alıp bizleri de işe alsalar, hazine iflas edince kendi ayaklarına sıkmış olurlar. Eğer ekonomi iyiye gitseydi emin olun böyle açıklamalar duymazdık. Ögretmeni, polisi, hemşireyi kısamaz eee ne kaldı geriye? elbette iibf'li alımını olabildiğince kısacak. Siz de bakan olsaydınız koltuğunuzu, iktidarınızı korumak için iibf'li olsanız da ilk iibf'li istihdamını kısardınız. Belki çeşitli bakanlıklarda ciddi kısıntılar olabilir ancak vmy ve guy gibi gelir toplamakta kilit rol oynayan mesleklerde ya da sgk denetmenliğı gibi kayıt dışı istihdamı engelleyen mesleklerde kısıntı olacağını sanmıyorum. Son olarak, zaten vaziyet kötü gençler bunu biliyoruz, bakan bey de var olan gerçeklerin çerçevesini çizmiş. Biz a grubu adayları olarak bu açıklamaya üzülmeyelim, b grubu olup 98 puanla mülakatta elenme ihtimali olan ve atamalar azalacağı için mülakata bile puanıyla giremeyecekler üzülsün çünkü gerçekten bu son gelişmeler onları yıkan, hayata küstüren seviyede, bizleri değil !!! Zaten a grubu dershane rehberlik hocam, daha ilk gün, devlet b grubundan iibf'li memur almak istemiyor, zamanla tüm memur kadrolarını a grubunun merkez ve taşra kadrolarıyla nitelikli eleman alarak doldurmak istiyor demişti... Ayrıca iyi tarafından bakalım, artık çok fetöcü atıldı, sen hâlâ işe girmedin mi diyen akraba olmayacak bu medyanın abarttığı haberden sonra :slight_smile:
-
O kadar teröristin atıldığı bir kamuda alım olmamasi kadar saçma başka birşey yok.Alımlar oluyor ve olmayada devam edecek.
-
Çok büyük kriz geliyor arkadaşlar . Kötü günler bizi bekliyor ...
-
Bu ileti silindi! -
Tüm kamu kurumlarında bir sürü emekliliği gelmiş geçmiş nineler dedeler var .böyle bir açıklama yapana kadar keşke önce onları zorunlu emekliliğe tabi tutsalar çok mu zor bunu yapmak ? O zaman yer hayli hayli açılır kpss a ya da b ye de yer var mesele çözüm üretebilmek .Kimse zarar görmez böyle olsa aksine devlete kaliteli genç taze kan verilmiş olur .
-
@deulukiz çok hunharca bir yaklaşım
Emekli olunca herkesin maaşı kuşa dönüyor,kimse emekli olmak istemiyor bu yüzden.Onlara da kızamıyorum.
-
@escobar_p hiç de hunharca değil neden çünkü yaşlı memurlara iş bile verilmediğini gördüm biliyorum.kendi memleketimdeki vergi dairesine gittim birgün genç insan 3 kişi var yok hepsi yaşlı memur ki onlar bizim gibi 65yaşına kadar çalışma zorunluluğu yok.