2018 İdari Yargı Sınavı
-
@1umut söylesene 48'incilikten 47'ncilik çıkınca 1'incilik kalır değil mi? Öyle de birinci olabiliriz değil mi? Her "vatan evladı" "gariban" gibi evet evet olabiliriz. Gerçi bana kalsa anca "troll" olunur bu kafayla ama bırakalım en mükemmel ve birinci kendini sansın EGOİST. Kaçar mı bu gözlerden kaçmaz evet kaçmaz. Umarım başlıkların sınav başlığı olduğunu hatırlarlar edebiyat başlığı değil ya!
-
Herkese merhaba. Belirli bir yaşa gelmiş, 4 yıl taşra uzmanlığı ve 4 yıldırda denetim elemanı olarak kamuda görev yapan (evli-çocuklu-yeterlik sınavını geçmiş) birisi olarak idari yargı hâkimliği mesleği için hazırlanmaya karar verdim ve bu vesile ile aranıza katıldım.
-
@confutatis üstat hoşgeldin...
-
@genclerbirlikli hoşbulduk dostum
-
ilk kez gireceğim bu güzelim sınava. geçen aylarda ilan gelecek diye tensip, hakimim, monopol seti toplamıştım, kargo geldi öylece kaldı, daha doğru düzgün kitapların kapağını açamadım, bugün baktım onlara, güzelce sildim, koku sürdüm 200 gelseydi keşke. neyse artık, anayasa ve idare için themis, medeni için monopol, borçlar için vize-final zamanı hoca hangi hukuk kitabını verdiyse, ceza için monopol ve yine okul kitabı. vergi ve vergi usul soru işareti. medeni usul ve idari yargı usul için de monopol ve çıkmış sorular. gerisi Allah kerim. tecrübeli arkadaşların soru kitabı önerisi var mıdır?
-
@kombassankoma
Bu paylaştığımı daha önce sanırım Aslan Reyiz paylaşmıştı,kaybetmişim ben de. Bahsedilen ilk 3 kitap da özgün soru bankası. Derslere göre de analiz etmiş -
@möözun, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@kombassankoma
Bu paylaştığımı daha önce sanırım Aslan Reyiz paylaşmıştı,kaybetmişim ben de. Bahsedilen ilk 3 kitap da özgün soru bankası. Derslere göre de analiz etmiş*kaydetmişim
-
@möözun teşekkürler hocam bilgi için. bu arada vergi ve vergi usul için tek kanun var dimi ufak teorik bilgiler dışında 14 soru da vergi usul kanununda geliyor.
-
@kombassankoma aynen hocam 213 sayılı kanun. Tvs'yi de bakın mutlaka kullandığınız kaynaklardan. 1-2 soru da olsa gelebilme ihtimali var demişlerdi daha öncesinde burada.
-
@möözun mutlaka bakarım tvs'ye de. eyvallah hocam ya.
-
@kombassankoma rica ederim
-
@confutatis hoşgeldiniz.
-
Ya inşallah sınav 2018'de de olur. Lütfen lütfen lütfen
Eğer 2018 de olursa tüm Vergi ile ilgili değişiklikler benden
Not: gecikme faizi ve zammı orani artık %2 oldu! -
Vergi Hukuku-TVS ve Vergi Usul Hukuku içi kaynak önerileriniz var mı?
-
@buseneatanıyorum, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@1umut söylesene 48'incilikten 47'ncilik çıkınca 1'incilik kalır değil mi? Öyle de birinci olabiliriz değil mi? Her "vatan evladı" "gariban" gibi evet evet olabiliriz. Gerçi bana kalsa anca "troll" olunur bu kafayla ama bırakalım en mükemmel ve birinci kendini sansın EGOİST. Kaçar mı bu gözlerden kaçmaz evet kaçmaz. Umarım başlıkların sınav başlığı olduğunu hatırlarlar edebiyat başlığı değil ya!
bu ve diğer başlıklarda sebepsiz sataşmalarınız ve burada olduğu gibi hoş olmayan böyle tavır ve muhabbetleriniz nedeniyle uzaklaştırıyorum.
-
Keşke aralıkta yapılsaydı ama yapacak bir şey yok. Aranıza yeni katıldım. Herkese başarılar dilerim.
-
@corleone Altin çizgi Aslan Değirmenci olabilir mesela...
-
@dnztrkn gecikme zammı 2 de faizden emin misiniz ?
-
@ecem, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@dnztrkn gecikme zammı 2 de faizden emin misiniz ?
https://m.dunya.com/ekonomi/kamu-alacaklarinda-gecikme-zammi-faizi-artirildi-haberi-426747
-
@möözun Evet çok doğru ikisi de farklı şeyler ama oranları aynı uygulanıyor.
- Vergi Usul Kanununun 112/3 üncü maddesine göre, ikmalen, re’sen veya idarece yapılan tarhiyatlarda; dava konusu yapılmaksızın kesinleşen vergilere, kendi vergi kanunlarında belirtilen ve tarhiyatın ilgili bulunduğu döneme ilişkin normal vade tarihinden itibaren, son yapılan tarhiyatın tahakkuk tarihine kadar; dava konusu yapılan vergilerin ödeme yapılmamış kısmına, kendi vergi kanunlarında belirtilen ve tarhiyatın ilgili bulunduğu döneme ilişkin normal vade tarihinden itibaren, yargı organı kararının tebliğ tarihine kadar geçen süreler için "6183 sayılı Kanuna göre tespit edilen gecikme zammı oranında gecikme faizi uygulanır. "