2018 İdari Yargı Sınavı
-
@kilici, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Son yapılan sınavlarda kotanın tamamı doldurularak alındı iibf mezunları bu yüzden ben olumlu anlam çıkardım bu metinden. Bakanlığın bu yönde bir isteği olsaydı eğer yüzde 20 kotayı uygulamazdı çünkü uygulama zorunluluğu da yoktu üst sınır yüzde 20 ydi sadece.
Hocam bende ilk üzülmüştüm,sövmüştüm sonra bana göre bu işten anlayan birine sordum,eskidende taktir yetkisi vardi isteseler hic almazlardi,bence bu iyi birsey dedi.
-
@kilici Salt kotaya yönelik bir hüküm değil gibi sanki, bakanlığın inisiyatifine bırakılması bunu gösteriyor bence. Anladığımıza göre "ihtiyaç durumuna göre belirleyeceği" diyerek hem açık kapı bırakmışlar, hem de istedikleri zaman kapıyı kapatabilme imkanı...
-
Fakülte demeyip alanlar denilerek sadece bazı bölümlerden mi alım yapılır?
-
Eskiden iibf-siyasal mezunlarinin bu sinava “girebilecek” olmasi kesindi. Kotayi uygulamak ve “alim” sayisina kadar vermek bakanligin insiyatifindeydi, ister alirlardi ister almazlardi. Ama en azindan sinava girilmesi bi iibf mezunun yasal hakkiydi.
Simdi bu yasal hak elimizden alinmis, siyasalin iibfnin adi tamamen maddeden cikarilmisken, iibf hukuk disindaki diger bolumlerle bir tutulmusken bu yeniligi hayra yormak bana cok mantiksiz geliyor.
Hee bu sinav icin ilan gelir, eskisi gibi sayilir bolumler eyvallah, ama yine bir sonraki sinav icin yine kesinlik yok. Artik iibf ya da siyasal okuyan “ ben mezun olaymda idari yargi hakimligine hazirlanacagim” i kesin bi sekilde diyemeyecek. Her gelenin keyfinde.
Ayrica yeni duzenlemeyle kamu yonetimi bolumu alinir denirse mesela isletme iktisat okuyanlar kalir oylece. Sonucta yasal bi hak alinmis , bunu nasi hayra yorabiliyor insanlar sasirtici. Dertleri kota kaldirmak olsa iibf siyasal sayilirdi o maddede ve kota ile ilgili bolumler kaldirilirdi.
Neyse, sinava girme konusunda yasal hakkiniz elinizden alinmis ama siz sevinmeye devam edin:D lutfederler de sinava girersek kota yok evet. Yasasin️ -
@1umut
karar* vermek -
@1umut yazdiklarini okuyan da khk yi sen hazirladin sanicak ne kadar da eminsin...
-
@1umut aslında herkes durumun farkında ama uzun zamandır ilan bekliyoruz ve ekim ayına odaklanmışken sanırım polyanacılık oynuyoruz. Olurda bu sınava girersek bir sonraki alım için iibfliler için artık hayal diyebiliriz. Sınavlar konusunda bir planlama da yapılmadığı için önümüzü göremiyoruz artık idari hakimlik hedef olmaktan çıkacak gibi görünüyor. Hukukçular bizim tüm alanlarımıza girebiliyorken hiç muhasebe dersi almadan hemde bizim için böyle bir karar alınmış olması gerçekten tam bir ikilik adaletsizlik. Adalet dağıtan kurum adaletten uzak.. umarım biz yanılıyoruzdur. Bekleyip görücez. Zaten motive olmakta zorluk yaşarken birde onca belirsizliğin üzerine bu madde eklendi. İlan gelmeden artık çalışamam
-
@esrarengiz khkyi ben hazirlamadim ama okuyunca anlama gibi bi ozelligim var
eskiden sinava girebilmek kesin hakkimizdi, suan takdir yetkisinde. Bunu okuyunca anlayamiyorsaniz o sizin probleminiz
Ben bu sinava girme hakkimin bi “takdir yetkisine” baglanmis olmasina cok uzuldum. Bu bi tercihtir, ben muallak ifadelerden, kesinligi olmayan seylerden her zaman rahatsiz olmus bi insan oldugum icin uzulmeyi tercih ediyorum. siz de istiyosaniz takdir edilirse sinava girebilirsek ve kazanirsaniz mulakatta kota yok diye sevinebilirsiniz, size kalmis -
@ecem dilerim hayallerimiz yarim kalmaz. Bi onceki sinavi kilpayi kaybedince hep yeni sinavin hayalini kurdum, cok istedim. 2 yildir ilan gelmedi , cok uzuldum ama beklemeye devam ettim. Bu aralik icin heycandan icim icime sigmazken bugun khkyi gorunce oturdum agladim. Insallah ilan gelince tekrar sevinc gozyasi dokeriz sinava girebilecegiz diye. Suan en buyuk duam bu hayallerimiz kursagimizda kalmaz insallah.
Bekleyelim bakalim:( -
@1umut Ohh bizde bu açıklamayı bekliyorduk acaba girebileceğiz mi giremeyeceğiz mi diye... Sevinmeyecekmişiz arkadaşlar metni yanlış okumuşuz biz.
-
@corleone hocam %20 kota gelmeden önceki şekli nasıldı acaba kanunun, o hâli daha önemli bence.
-
@fc-real-gdp ''İdarî yargı adayları için; hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye'de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde ihtiyaç oranında, hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak,''
-
İlk ilanda bakanlığın takdirine bırakılmış bölümleri göreceğiz her şey orada belli olur.Ama yine de kotanın olmaması sevindirici her ne kadar ucu açık olsada.
-
ben de olumlu bir anlam yükleyemedim maalesef ,bari 2017 de girmiş olsaydık da sonra bu gelişme yaşansaydı. En azından kesin açılır 2 yıl oldu diye çabalamazdık...
-
@kombassankoma hocam kota yokken bile "ihtiyaç oranında" demiş hukuk dışı alanlardan alınacaklar için ama bu sefer işi bakanlığın inisiyatifine bırakmış. ne yapmaya çalışmışlar anlamadım. bakanlık kanun koyucu gibi davranacak, kendisi belirleyecek alanları.
-
@1umut anlama özelliğin var madem niye taktir yetkisine kesin olarak sinava giremiycez diye yazıyorsun.. Ben iibf nin de dahil edilecegini dusunenlerdenim senin gibi kesin cümleler kurmuyorum zaman gosterecek..
-
Ntv de Hukuk, iktisat maliye, iibf dışındaki diğer fakülte mezunları da idari yargı hakim ve savcı olabilecek denildi. Galiba olan hukukçulara olacak.
-
@fc-real-gdp daha önce kanunda yeteri kadar hukuk dersine yer vermiş olmak gibi geniş bir takdir alanı vardı ve başvuran tüm iibfliler girebiliyordu. belki bu cümle özelinde, yeteri kadar hukuk dersine yer verdiği görüşünde birleşilen bölümleri sayarak ilana çıkabilir. çok muallak hocam gerçekten.
-
@corleone, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
Ntv de Hukuk, iktisat maliye, iibf dışındaki diğer fakülte mezunları da idari yargı hakim ve savcı olabilecek denildi. Galiba olan hukukçulara olacak.
Firsat esiltligi iste ne guzel.
-
Her şey ekim sonu ya da sene sonu yapılacak sınav ilan metnin de belli olacak gibi.Maliye bakanlığı mühendisten fizikçiden vmy yapmıştı .İnş adalet bak. da su ürünleri mühendisinden hakim yapmaz