2018 İdari Yargı Sınavı
-
@ayyyse Malesef kitap hakkinda bir bilgim yok.Yanlis yonlendirmek istemem eger inceleme firsatim olursa kitap hakkinda bilgilendiririm sizi
-
@ömerhayyam çok teşekkür ederim çok memnun olurum
-
@ömerhayyam bu kitapta idari yargilama hukuku ile medeni usul hukukunu birlikte mi almış acaba kitabi incelediyseniz bilgi verir misinz lütfen
-
@hakimeadayi Bahsettigim kitap kanunname adlı serinin 1.kitabi.Bu kitap sadece anayasa hukukunu iceriyor.2.kitap ise idari yargilama usul hukuku ve idare hukukunu iceriyor.Yani medeni usul yok.Iyuk ve idare hukukun oldugu 2.kitap bu ayin sonunda cikiyormus.Savas yayinlarinin sitesinde siparis almaya baslamislar 2.kitap icin.Bu arada ben savas yayinlarinin kanunname kitaplarini biliyorum.Yayinevinin diger kitaplari hakkinda bilgim yok.Kanunnameyide onceki donem kullanip icin memnun kaldigim icin anayasa idare ve iyukta kaynak olarak kanunnameyi tercih ediyorum.
-
arkadaşlar idari yargı hakimlik kaynaklarımın hepsini elden çıkarıyorum ankaradayım çok uyguna vereyim istiyorum sıfır hepsi ilgilenen arkadaşım mesaj atabilir kaymakamlık sınavına girip artık paydos demeye karar verdim.
-
Değerli arkadaşlar sınavdan 80 ve üzeri alabilmek için nasıl bir çalışma yöntemi izlenmesi gerekir ? Deneyimli arkadaşların değerli fikirleri için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
@ömerhayyam cok tesekkur ederim.
-
@marxistkeynesyen tr de ilk 10 da olan bir arkadaşla konuşmuştum günde 8 saat kronometre ile 6 7 ay stabil çalıştım demisti hem kanun hem konu hem soru bu üçünü çok dengeli bir şekilde götürmüş konu tekrari yaptım sıkı sık dedi onu hic es geçmemiş çok sabrettim ama değdi demisti suan ankara Danıştay da hakim diye biliyorum Allah emek veren herkese nasip etsin bir an once su günleri verimli geçirmeye calismak lazim yil sonuna kalır ilan diye düşünmeyin gelince insan panik oluyor cunku yarin gelecekmiş gibi bugun hazir olmak gerekiyor
-
@aslan-reyiz sertkan hocanim kitabi sadece vergi hukukunu mu almış yoksa turk vergi sistemiyle birlikte mi işlemiş kitabi siparis etmeyi düşünüyorum da simdiden tesekkur ederim
-
@hakimeadayi sadece vuk hocam. Tvs yoktu bana hayal kirikligi oldu:( alirken dikkat etmemisim
-
@hakimeadayi tabi konu anlatimlisi. Soru banksinda tvs sorulari var
-
@hakimeadayi, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz sertkan hocanim kitabi sadece vergi hukukunu mu almış yoksa turk vergi sistemiyle birlikte mi işlemiş kitabi siparis etmeyi düşünüyorum da simdiden tesekkur ederim
TVS çıkmıyor diye konu kitabını vergi hukuku olarak çıkaıyor sertkan hoca.Son idari de tvs çıkmadı.Ama çıkmayacağı anlamına gelmez
-
@aslan-reyiz Sertkan hoca tvs koymamisinin sebebini idari yargi sinavinda 2014'den beri toplam 2 soru cikmasi olarak acikliyor.Tvs 7 soru gelirse standart sapmasi cok yuksek olur diye dusunuyorum.Ayrica konu anlatimli kaynak olarak vuk'ta sertkan hoca tvs'de ise nurettin bilici alicam.Ama sertkan hocanin soru bankasini kesinlikle tavsiye ediyorlar.
-
@marxistkeynesyen Kendimize tek bir konu anlatimli kaynak belirleyip onun uzerinden gitmek gerekir konu calismasinda.1 ders icin 2 kaynagin olmasindan ziyade iyi bir kaynak ile bol tekrarli calismak en dogrusu.Mutlaka kanun okunmasi da gerekli.Iyuk,anayasa,ceza,vuk vb. Kanunlar mutlaka okunmali.Ornegin medenide kanun okumak gereksiz.Soru bankasinda ise mutlaka cikmis soru konsensus veya tensip alinmali.Konsensusu tavsiye ederim cunku kpss,kurum sinavlari gibi cikmis sorulari da barindiriyor,tensip ise sadece hakimlik sinav sorulari(Eger degismediyse).Ozgun soruda ise justice ve hakimim.Arkadaslar mutlaka bol soru cozulmeli.Cunku soru cozerek okumalar ve calismalar yerine oturuyor.Bu arada mutlaka tarih calisilmali, tarihte 12 soru geliyor.Tarih calismaya gerek yok diyenlere kulak asmayin cunku bilgi sorulari yogunlukta geliyor.Ben sinava ilk kez giricem ama benim bir tecrubem yok.Kazanan arkadaslarin soylediklerini toparlayip yaziyorum.
-
teşekkür ederim herkese..
-
Herkese çok teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar 657 maliye soru bankası acıklamalı bunu kullanan var mı ??içinde vergi hukuku ve turk vergı sıstemı soruları da mevcut acıklama kısmı da uzun görünüyor kullanıp memnun olan var ı???
-
Arkadaslar merhaba.KPSS ye giren arkadaslar hukuk testiniz nasil gecti?Tabi icra-iflas,CMK ve ticaret sorulari disindakileri soruyorum.Ayrica soru tartismasi yapmayalim onun icin bir baslik var:)Bana kolay geldi sorular
-
@ömerhayyam Yüzeysel geldi bana. Öyle detay yoktu.
-
paretowilfredo son duyumlarınız nasıl acaba ilanın bu sene içerisinde çıkma olasılığı var mı acaba?