2018 İdari Yargı Sınavı
-
Alınacak 4 bin hakim-savcı, şuan staj yapan 21. ve 22. Dönem adayları. Mesleğe kabul edilecekler yani. Yaklaşık 1200 kişi Mart ayında mesleğe kabul edilmişti zaten. Bazı arkadaşlar "4 bin kişilik alım olacak" denilince bir sonraki sınavda 4000 hakim adayı alınacak anlıyor da. Öyle değil yani.
-
@vamos kardeşim sen konuyu yanlış anlamışsın sayın adalet bakanımız Abdülhamit gül'ün yaptığı açıklama şu :
Şu anda Türkiye'de 17 bin hakim savcı olduğunu vurgulayan Gül, "şu anda bin 300 hakim ve savcının atamasını yaptık. Bunlar 1 yıl eğitim sonrasında kura çekecekler. Yaklaşık yılda 4 -5 bin civarında hakim savcı almayı planlıyoruz. Daha çok mezun olduktan sonra arkadaşlarımızın bilgileri tazeyken hemen mesleğe girsinler diye her yıl Kasım ayında mezuniyete entegre şekilde hakim savcı adaylarımız alacağız" ifadelerini kullandı. yani bakanımız diyor ki her sene kasım ayında düzenli olarak alım yapacağız diyor. senin dediğin gibi mesleğe kabul edeceğiz demiyor. şimdiden herkese kasım ayında ki hakimlik sınavında başarılar dilerim. -
Her Adalet Bakanı, Türkiye'de kişi başına düşen hakim sayısı çok az, bunu arttırmalıyız diyor ama bir türlü alımlara düzenli olarak yansıtamadılar bunu. Umarım bu kış güzel şeyler olur herkes için.
-
Bakalım idariye iibfden kaç kişi alınacak .Kota varken100-200 kişilik alımlarda min 20 max 40 oluyordu.Şimdi koya yok bakanlığın takdirinde.İnş iyi bir alım olur.Bizi(iibf) asıl ilgilendiren bu bence.
-
Arkadaslar son gelismeler ney simdi var mi bi gelisme idari icin
-
@hakim_aday_adayı Evet haklısın, dikkatli bakmamıştım açıklamaya. Bakanın açıklamasına yeniden baktım. Yanılmışım. Dediğin gibi yılda 4-5 bin hakim-savcı alacağız demiş. 2017 baharında sınav yapılmaması ve 2017 sonbaharında kontenjanı boş bıraktıkları için hiç ihtimal vermemiştim 4-5 binli sayılara. Çok güzel bir haber bizler için, herkese başarılar.
-
Su icerdeki idari hakim adaylarının biz bile fazlayiz idari alimi beklemeyin sözleri beni epey üzüyordu bu alim epey kişiyi sevindirecek gibi
-
İlanı görmeden sevinemicem ben
-
Güzel gelişmeler yaşanıyor haydi hayırlısı...
-
Iibf lerin durumu hakkinds bir gelişme var mi sinava girebilme acisindan son durumlardan sonra bilginix var mi arkadaşlar
-
@ecem bende hocam son iki yıldır hayal kırıklığı yaşıyorum bu konuda
-
@1umut sanki ilan geliyormuş gibi sanki gibi Bu içimizdeki anlamsız mutluluk boşa olamaz, olmamalı
-
@1umut kasım sonu veya aralık başı gibi sınav...
-
@olursaolur 2016 daki idari hakimlik sinavi icin ihtiyacin cok olmadigi halde alim sayisinin sisirildigini bizzat bi idari hakimden duydum
-
@amirim hocam idari ile ilgili bi duyumunuz oldu mu son zamanlarda?
-
Buralar hareketlendikce heyecanlanıyorum ne olur ilan gelsin artık da asıl mesele ilan gelse bile iibflilerin durumu ne olacak?
-
@amirim inşallah iibfliler hakkında bir duyumunuz var mı?
-
@buseneatanıyorum sevdigimizi bu kadar beklemedik beeee:D gelsin artik iki gozumun cicegi:) sonu da guzel olsun insallah️
-
@amirim valla hocam cevabiniza ne kadar sevindim belli degilinsallah
-
@amirim ay lütfen olsun öyle bir şeyler idari hakimlik de gelir inşallah